|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Coś przerażliwie drży w bagażniku podczas ruszania |
Autor |
Wiadomość |
maruder
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2014, 13:34 [MSS DID] Coś przerażliwie drży w bagażniku podczas ruszania
|
|
|
Jest to bardzo głośne i dochodzi gdzieś spod podłogi z bagażnika, od strony pasażera, z samego rogu. Wiem, bo siedziałem w bagażniku i nasłuchiwałem Nic przyjemnego to nie było ale nie wiem co to może być i różnych sposobów szukam. Występuje tylko na rozgrzanym silniku, gdy obroty silnika na biegu jałowym są najniższe i ruszam "bez gazu" na samym sprzęgle. Coś wpada w rezonans i drży. Taki stukot jakby niedokręcona śruba waliła o podwozie czy coś takiego. Nie jest to klapa bagażnika bo nasłuchiwałem. Może coś z zawieszenia? Ale co to może być? Wymieniłem właśnie górne cukierki po obu stronach bo koła się rozlazły. I w kwestii tego hałasu nic się nie zmieniło. Pojechałem na przegląd i wyszło, że niby tylko łączniki tylnego stabilizatora do wymiany. To też je wymieniłem. Dziś przejażdżka i dalej bez zmian. Jak drżało przy szybkim ruszaniu samym sprzęgłem tak dalej drży. Masakra. Niby łapałem za tłumik to cisza ale tak myślę, że może to on? Jest cały ale kończą mi się pomysły a diagnostów sensownych brak. I nie wiem co zrobić. A wg mechaników to najlepiej pół samochodu wymienić albo i samochód... A wiem, że to musi być jakaś pierdółka tylko nie wiem jak to znaleźć. Może mieliście coś takiego? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 19-04-2014, 15:17
|
|
|
Czasem jakaś mała, głupia rzecz a robi dużo zamieszania
O ile pamiętam, tam z prawej strony w bagażniku jest schowany.... lewarek. Sprawdź czy to on nie hałasuje. Tylko nie mam pomysłu jak to skorelować z: maruder napisał/a: | Występuje tylko na rozgrzanym silniku |
Ale znane są przypadki hałasowania długopisu w schowkach więc może u Ciebie jest podobnie. No bo co innego? Zawieszenie mówisz, że sprawdzane było, tłumik też.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
maruder
Nowy Forumowicz
Auto: space star
|
Wysłany: 19-04-2014, 19:52
|
|
|
Zapomniałem napisać, że oczywiście podnośnik już wyjęty Poza tym podnośnik jest w bagażniku a hałas ewidentnie pochodzi spod podłogi |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-04-2014, 21:27
|
|
|
Sprawdź zawieszenie tłumika, tłumik przy sporym obciązeniu silnika może wpadać w o wiele większe wibracje niz jesteś w stanie wywołać ręką szarpiąc za końcówke, niby w układzie jest złacz elastyczny niwelujące takie zachowanie, ale warto to sprawdzić, zawieszenia gumowe z czasem parcieją i ogólnie się wypracowuja |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
uszatek1973
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI SS 1.6 2002
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2012 Posty: 40 Skąd: KONSTANCIN-JEZIORNA
|