|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5TD] Problem ze spalaniem |
Autor |
Wiadomość |
dedunio1
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2014, 09:46 [2.5TD] Problem ze spalaniem
|
|
|
Witam Maniaków!
Znowu mam problem ze swoim misiem. Mam problem ze spalaniem. Na 10 litrach nie zrobie nawet 50km. Na 46 litrach ledwo zrobiłem 230km. Paliwo z Orlenu. Zregenerowaem wtryskiwacze i ustawiłem pompe wtryskową. Gość powiedział, że pompa musiała być robiona jakiś czas temu, bo jest w dobrym stanie i o to nie musze się martwić. Turbinka lekko puszcza olej do środka ale to ponoć wina wyrobionego gniazda w którym siedzi wirnik. Gość od turbin powiedział, że jak muszla ma 23 lata to już może tak być i się tym nie przejmować. Węże paliwowe były zmieniane na gumowe i raczej są całe. Nie zaobserwowałem od spodu ani na ziemi, żeby gdzieś mi zostawiał plamy po ropie. Nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić, zrobić. Wcześniej przed robieniem wtrysków i pompy auto kopciło na czarno bo dawka ogólna na pompie była odkręcona na maksa. Nie wiem co mam robic i prosze o pomoc! |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 03-01-2015, 22:20
|
|
|
Napisz coś bliżej o warunkach w jakich sprawdzałeś zużycie.
Moje auto, w spokojnej jeździe po mieście, pali 11,5 litra, ale wystarczy, że je ostrzej pogonię, to wychla tyle co Twoje...
- Pozdrawiam |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
dedunio1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-01-2015, 21:17
|
|
|
Sprawdzałem jadąc autostradą z prędkością nie przekraczającą 100km/h |
|
|
|
 |
satyricon
Forumowicz
Auto: pajero2clasic 2.5 es
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 75 Skąd: nehrybka/radzymin
|
Wysłany: 05-01-2015, 19:45
|
|
|
Witaj,na poczatek zatankuj lotos dynamic 20 litrow.zwroc uwage czy jest przezroczyste czy zolte,powinno byc przezroczyste.Jak masz opony szersze niz 265/70/15,to spalanie moze byc wieksze zalezy czy cisniesz na rozpedzaniu czy juz od 4 biegu.Ile bierze oleju no 10tkm?,jak 0,5l to mysle ze ok,moj tak lyka.Moj na oponach 265/70/15 spala 10 przy normalnej jezdzie bez ciskania gazem na swiatlach.Przy rozmiarze 235/75/15 mysle ze tak jak kiedys pisal Heilsberg 8,5,moze osiem.Jeszcze jedno moj ma 115km. |
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 07-01-2015, 15:34
|
|
|
dedunio1 napisał/a: | ustawiłem pompe wtryskową. |
Na jakie wartości
dedunio1 napisał/a: | Turbinka lekko puszcza olej do środka ale to ponoć wina wyrobionego gniazda w którym siedzi wirnik |
Sprawdz ciśnienie doładowania powinno być 0.82 bara i połączenie węży przy małym ciśnieniu doładowania lub rozszczelnieniu będzie więcej palił i dymił |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
dedunio1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-01-2015, 20:06
|
|
|
Na jakie wartości to nie wiem, bo robił to mechanik. Ale zaufany człowiek więc wszystko gra. Węże posprawdzane i wszystko szczelne. sprawdzałem metodą wody z płynem do naczyń |
|
|
|
 |
|
|