Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: fj_mike
05-03-2015, 18:55
[EAx 97-04] Galant 2,5 Automat, Tuning 2000r Nowe Miasteczko
Autor Wiadomość
jacku 
Nowy Forumowicz

Auto: Vectra C 1,8 '02
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2015, 20:55   [EAx 97-04] Galant 2,5 Automat, Tuning 2000r Nowe Miasteczko

Bardzo zadbany tylko 120 000KM przebiegu.
Ofertą mojej sprzedaży jest Mitsubishi Galant, który wyjechał z fabryki 17.11.2000 roku. Pod maską drzemie legendarna jednostka 2.5 V6 o mocy 160KM.
Silnik ten pracuje pod kontrolą znakomitej skrzyni automatycznej typu Tiptronic. Dla nieznających tematu powiem, że jest to ostatni model poliftingowy Galanta z
wieloma poprawkami między innymi wałka w skrzyni biegów dzięki czemu jest już bezawaryjna.
Zacznę od tego, że jestem jego pierwszym właścicielem w kraju i 2 od nowości co jest bardzo ważne. Nie kupiłem go od żadnego handlarza,
nabyłem go osobiście w niemczech a szukałem go bardzo długo, w dzisiejszych czasach jest bardzo ciężko o dobry samochód niezależnie z jakiego kaju pochodzi.
Dzień w którym stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsu to 05.05.2012 roku. Data pierwszej rejestracji w kraju 31.05.2012 roku z przebiegiem 107 000 km
Co niektórym może się wydać niewiarygodny natomiast jest to całkiem prawdopodobne gdyż stał on u poprzedniego właściciela długi czas z tąd tak niewielki przebieg.
Dowodem potwierdzającym jego przebieg jest sam wygląd i stan samochodu, gdzie wszystko jest w zupełnym oryginale.
Był serwisowany do 2005 roku w niemczech i jest to potwierdzone książką serwisową, kolejne wymiany i naprawy wpisywałem osobiście również w książce serwisowej.
Galancik nigdy nie był truty gazem z tąd kolejny dowód tak małego przebiegu,
jest moim 2 autem w domu więc nie było mi to potrzebne dzięki czemu jest naprawdę niewyeksploatowany, jeździłem nim sezonowo i okolicznościowo
a zimę spędzał w garażu.
Na dzień dzisiejszy autko jest z przebiegiem 125 000 km a kupując go miał 107 000 km wydaje się niemożliwe ? Posiadam go już przeszło 3 lata i dbam o niego bardziej
jak o siebie jest więc moim oczkiem w głowie, zawsze chciałem mieć galanta i znalazłem taki model który zdobył moje serce. Nie obyło się bez konieczności wymiany
podstawowych i niezbędnych dla mnie części aby doprowadzić autko do takiego stanu jaki uważam za bardzo dobry.
Jestem wręcz pedantem pod względem stanu auta nic nie ma prawa stukać czy pukać więc tego w nim nie uświadczysz. Jestem młodą osobą co w mniemaniu większości osób
wydaje się wadą bo młody za kierownicą to samo zło :) nie w tym wypadku zawsze skupiałem się na wyglądzie i stanie autka a jazde nim traktuje jak przyjemność i
relaks, omijam każde dziury i nierówności bo każda trafiona dziura kołem samochodu odczuwam równie boleśnie jak on :(
Miałem jeszcze sporo planów i kilka rzeczy do zrobienia lecz muszę go sprzedać z powodu kłopotów finansowych :(

Przez okres który go posiadam wymieniłem następujące części:
- przy przebiegu 110 700 Wymieniłem wszystkie świece 6szt na platynowe
- przy przebiegu 112 174 wymieniłem kpl rozrząd oraz wszystkie paski (alternatora, wspomagania i klimatyzacji)i płyny
- przy 112 000 Wymieniłem również końcówki drążków, filtr powietrza i kabinowy
- przy 112 500 Wymieniłem wszystkie popychacze zaworów 24 szt

To wszystkie większe grubsze sprawy które były konieczne a było wszystkiego jeszcze więcej ale nie będę się rozpisywał
Auto jest w bardzo bodatej wersji:
- centralny zamek
- ABS
- 4x Air Bag
- skórzana tapicerka
- skórzana kierownica
- 2x podłokietnik
- zegary High Contrast
- podgrzewane przednie fotele (dwu stopniowe grzanie)
- pełna elektryka (wszystkie szyby, fotele, szyberdach i lusterka)
- panoramiczny szyberdach (dwu funkcyjny)
- elektrycznie składane lusterka
- tempomat
- skrzynia typu tiptronic
- klimatronik w 100% sprawny
- podświetlenie schowka i podłokietnika
Dodatkowo, że jestem miłośnikiem tuningu pozwoliłem sobie założyć sprężyny progresywne Jamex obniżające auto o 50mm w stosunku do oryginału, przyciemniłem wszystkie
szyby w renomowanej firmie tuningowej oraz założyłem alufelgi z wersji Avance na oponach 215/45 (spokojnie na 2 sezony). Maska została oklejona czarną karbonową folią
3M. Wszystko komponuje się bardzo ładnie co nadaje Galowi jeszcze bardziej agresywnego wyglądu, budzi podziw na drodze.
Dodatkowo wnętrze podświetlane jest na niebiesko diodami led :)
A to że jestem również miłośnikiem dobrej muzyki jazdę umila nam przyzwoite audio:
- Przednie drzwi są profesjonalnie wygłuszone matami i zamontowany jest zestaw głośników U-dimension odseparowany 2x zwrotnica, 2x głośnic 160mm, 2x głośnik wysokotonowy
- Cały zestaw gra pod wzmacniaczem renomowanej firmy AMA MKII
- Oraz świetne markowe radio Alpine CDA- 7876RB
Całe wnętrze jest bardzo zadbane nigdy nie było w nim palone, popielniczki pachną jeszcze nowością, nic nie jest połamane czy porysowane po prostu pachnie co zachęca
do jazdy :) są jeszcze oryginalne dywaniki mitsubishi :)
Ogólny stan samochodu oceniem na Bardzo dobry nie jest to nowy samochód więc nie napiszę że nie ma ani jednej ryseczki na nim bo ma on już 15 lat ale do oceny samochodu
zapraszam osobiście na pewno się nie zawiedziesz. W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej jedynym mankamenem jaki ma to drobne pęcherzyki korozji na lewym tylnym nadkolu
co jest w tym modelu bolączką nie robiłem tego jak do tej pory aby nikt mi nie zarzucał że auto było zgnite i malowane.
http://allegro.pl/sliczny...5146313701.html

W mailu jeszcze dostałem info że do wymiany jest krótsza złączka elastyczna, nie ma pilota centralnego zamka więc centralny działa tylko z kluczyka i kapie spod uszczelki miski olejowej.
Ostatnio zmieniony przez jacku 04-03-2015, 23:17, w całości zmieniany 3 razy  

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2015, 20:57   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi