Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 01:57
[C51A 1.3] Strasznie słaby gdy silnik jest zimny
Autor Wiadomość
Pastor
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 21:26   [C51A 1.3] Strasznie słaby gdy silnik jest zimny

Witam!
Mam pewnien problem, otóż chodzi oto, że gdy uruchomię silnik z lekkim trudem obojętnie czy na gazie czy na benzynie to wogóle nie mogę ruszyć z miejsca bo auto odrazu gaśnie. Poprostu strasznie małą moc ma, muszę go nieźle gazować, żeby ruszyć. Silnik jest troche brudny od oleju, wydaje mi się, ze to uszczelka pod głowicą. Pod samochodem rano widać mała plamkę oleju, możliwe, że spod któregoś wałka. Czy trzeba robić odrazu regenerację głowicy czy może jest to kwestia regulacji zaworów? Jak się silnik rozgrzeje to chodzi normalnie, na gazie w trasie poleci jakieś 135km/h jest to chyba w miarę jak na taki stary samochód. Pzrebieg na liczniku to 180tys, ale kto wie ile tak naprawdę ma. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez josie 10-05-2007, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-02-2007, 21:39   

Wyreguluj zawory.
Uszczelkę pod głowicą można zdiagnozować tak: odkręć korek od chłodnicy (na zimnym silniku!), niech ktoś przegazuje auto, a Ty obserwuj, czy w płynie nie ma jakichś bąbelków. Chociaż jak masz przedmuch z jednego cylindra do drugiego, to płyn nie będzie bąblował... Ale co tam. Najpierw płyn, potem zawory.
PS. W ogóle to jaki jest rocznik Twojego Colta? A jaki silnik?

edit:
Ups, niedoczytałem...Ty masz C50 1.3 :) .

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst
Ostatnio zmieniony przez kamilek 19-02-2007, 22:56, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 19-02-2007, 22:22   

Pastor napisał/a:
na gazie w trasie poleci jakieś 135km/h jest to chyba w miarę
Mój poprzedni Colt (taki jak Twój, patrz podpis leciał na gazie 172 km/h w 2 osoby i miał przebieg ponad 300 000 km.

Pastor
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 17:45   

Hmm. Ciekawe tylko którą z kolei uszczelkę pod głowicą miał ten twój Colt pzry tych 300 tys. Pobawię się w najbliższym czasie, pewnie będę musiał uszczelkę wymienić. Pozdrawiam!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 20-02-2007, 21:31   

Pastor napisał/a:
Ciekawe tylko którą z kolei uszczelkę pod głowicą miał ten twój Colt pzry tych 300 tys.
Co najmniej czwartą :mrgreen: Dopiero jak założyłem oryginalną był spokój na dłużej.

docencik
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 15:35   

Jak dla mnie to to jest kwestia automatycznego ssania. Po prostu się nie otwiera. U siebie mam ten sam problem. Tylko, że nie może tego robić byle jaki mechanik, bo i tak nic nie zrobi.
U mnie ten problem pojawia się co roku. Ale oddaje do serwisu (znajomego) mitsu i wszystko jest ok

Odpowiedz do tematu