|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wlew oleju w skrzyni biegów. |
Autor |
Wiadomość |
soko [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2007, 21:15 Wlew oleju w skrzyni biegów.
|
|
|
Mam taki problem. Wymieniałem sprzęgło i musiałem spuścić olej ze skrzyni biegów. Sprzęgło już załozyłem i przykręciłem skrzynię. Teraz mam pytanie. W skrzynie wkręcone są 3 śruby:
- od dołu (tą wypuściłem olej)
- z boku
- z góry
Którą śrubą mam wlać olej. Nie chcę wykręcić niewłaściwej śruby ( w mazdzie np jest taka śruba która trzyma wodziki) żeby nie posypało sie w skrzyni. Mam Mitsubishi Eclipse z silnikiem Galanta mniej więcej z lat 89-92. Silnik to 1.8 SOHC. Kombinuję że jeśli silnik wsadzili ten sam to i pewnie skrzynia ta sama. Tylko mi nie mówcie że mam wlać tą od dołu bo bedę musiał jeszcze raz skrzynie odkręcać i wyjmować Z góry dzięki za pomoc. Pozdr |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-03-2007, 21:29
|
|
|
Jak masz taki silnik jak opisujesz ja mam taki siebie w Galu , to wlew jest patrząc z przodu auta dokładnie po środku skrzyni biegów na klucz 17 , a spust oleju jest na klucz 22
[ Dodano: 01-03-2007, 21:31 ]
Do skrzynki wchodzi dokładnie 2L oleju 75W/80 |
|
|
|
 |
soko [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 07:27
|
|
|
okey po srodku ale przy zamontowanej skrzyni to ona jest na górze skrzyni, czy z boku? Bo tam są dwie 17 od góry i z boku |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-03-2007, 08:15
|
|
|
na mojej WWW masz fotki - srubka z boku, od przodu auta |
|
|
|
 |
|
|