Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
06-02-2010, 21:24
[EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2001 AVANCE Elbląg Prośba o op
Autor Wiadomość
Fiodor1885 
Nowy Forumowicz

Auto: Galatn 2.5 Avance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-12-2009, 01:03   [EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2001 AVANCE Elbląg Prośba o op

Witam wszystkich mam zamiar kupić MITSUBISHI GALANT do tego momentu jeździłem Audi 1.8T stąd całkowity brak wiedzy na temat w/w. Japończyki są mi całkowicie obce a i mechanika nie jest moją mocną stroną. Zależy mi na tym by było to autko w dobrym stanie, nie bite, cena nie gra znaczącej roli. Na allegro znalazłem dwie sztukę która bardzo mi odpowiada jednakże martwi mnie bardzo mały przebieg jednego z nich. Podaję linki do aukcji.

Pierwszy MITSUBISHI GALANT 2.4GDI AVANCE '01

więcej zdjęć na aukcji
http://www.allegro.p/item...klima_reje.html

Rok produkcji: 2001
Przebieg (km): 85121
Pojemność silnika (cm3): 2400
Moc silnika (KM): 150
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna

Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Alufelgi 17"
Centralny zamek z pilotem
Podgrzewane lusterka
4 x Elektryczne szyby
KLIMATYZACJA typu KLIMATRONIC
Skórzana kierownica
Podłokietnik
Halogeny
KEWLAROWE elementy wykończenia wnętrza
4 x Airbag
Doskonale utrzymana WELUROWA tapicerka
Regulacja ustawienia świateł
Regulacja kierownicy
Kupujący zwolniony z opłaty skarbowej
Lokalizacja Elbląg
Kod pocztowy 82-300

MITSUBISHI GALANT 2.5V6 '00
Drugi praktycznie identyczny ale tylko pozornie inny silnik przebieg

więcej zdjęć na aukcji
http://www.allegro.pl/ite...ejestracja.html

Rok produkcji: 2000
Przebieg (km): 160512
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna

Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Skórzana tapicerka, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Alufelgi 17"
Centralny zamek z pilotem
Podgrzewane lusterka
4 x Elektryczne szyby
KLIMATYZACJA typu KLIMATRONIC
Skórzana kierownica
Podłokietnik
Halogeny
4 x Airbag
Radiomagnetofon
Doskonale utrzymana WELUR tapicerka
Spryskiwacze reflektorów
Regulacja kierownicy
Lokalizacja Elbląg
Kod pocztowy 82-300

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników
Ostatnio zmieniony przez Kmer 08-12-2009, 00:08, w całości zmieniany 3 razy  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 06-12-2009, 01:43   

Fiodor1885 witam serdecznie na forum. Dwa linki które podałeś mogą pochodzić od tej samej osoby. "Zyklon" tylko wystawia aukcje. Ten pierwszy to 2,4 GDI, poczytaj o silnikach GDI tutaj. Na zdjęciach nie wygląda źle, natomiast Zyklon nie ma za dobrej opinii o wystawianych autach. Przypomnę tylko ostatnie, czyli drugi gal o którego pytasz był już opisywany oraz inny rekin od Zyklona .
Sądzę, że mimo wszystko 2,4 GDI jest warty obejrzenia.
Uważam jednak, że musisz mieć świadomość wyboru pomiędzy silnikami 2,4 GDI a 2,5 V6. Ja już wybrałem :wink: Poczytaj i zastanów się :idea:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Tomek83 
Forumowicz

Auto: Galant 2.4 FULL :)
Wysłany: 06-12-2009, 09:57   

o "zyklonie" bylo juz sporo na forum :wink: poszukaj i bedziesz mial wszystko. :)

Co do autek:
-drugie juz bylo opisywane,wiec nie bede pisal tego samego,pozatym dodam,ze cena jeszcze 3-4 dni temu byla 21500zł!

Pierwszy:

85k km niby fajnie,ale juz trzeba robic rozrzad i to na biegu :P :P , wypolerowany i wyswiecony jest na maxa,

- klapa z tylu nie jest ok,za bardzo odstaje,bardzo za bardzo.(szczagolnie prawy tyl)
-rdzy nie widac,
-lewa strona zderzaka z przodu pod samym halogenem jest chyba przetarta,nie na 100% ale tak mi sie wydaje;P
-fotel kierowcy tez na 80k km troche mocno przytarty (moj wiecej i wyglada lepiej ale zalezy kto uzywal)
- no i poza zbyt mocno wytarta galka zmiany biegow nie widze nic, :mrgreen:

Podsumowanie: Nie wyglada zle,prawdopodobnie jest bezwypadkowy ale to na miejscu,trzeba zrobic rozrzad,szczerze to w te 80tys nie wierze 8) no i przede wszystkim jest to GDI-sam mam takiego i nie powiem ciesze sie no,ale wczesniej jezdzilem toledem 1.6 i pozatym udalo mi sie zrobic galanta za "grosze",a w Twoim przypadku-jezdziles 1.8T to raczej nie chcesz wsiadac w 2.4GDI takze zastanawiaj sie nad tym 2.5V6 moze nie jest taki zly jak sie wydaje :wink:

annihilator 
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
Wysłany: 06-12-2009, 20:31   

Ten fotel chyba nie jest wytarty tylko jak by był czymś zalany i tak NA FORUM NIE UZYWAMY WULGARYZMÓW to wyschło. Ja mam welur SE, niecałe 170 tysi i zero wytarcia...
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 06-12-2009, 23:07, w całości zmieniany 1 raz  

arkor 
Nowy Forumowicz

Auto: Reanault Clio
Wysłany: 10-12-2009, 00:23   

Z drugim coś na bank jest nie tak. Buja się na allegro już z 3 miesiące. Ceny różne. Raz taniej raz drożej. Coś było na bank dłubane w komorze silnika. Oglądałem go ale ASO w Elbągu to ostatnie miejsce gdzie go sprawdzaj. Facet ze wszystkimi na siema.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi