Najbardziej niebezpieczne samochody świata ;) |
Autor |
Wiadomość |
SPIDER-ek
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2011 Posty: 1556 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-09-2012, 17:22
|
|
|
Nie od dzisiaj japońskie samochody należą do niezbyt bezpiecznych. A pomyśl jak niebezpiecznie byłoby rozbić się EA, który ma korozję na prawie kazdym możliwym zgrzewie blach, podłodze itd... |
|
|
|
 |
wilukce
Mitsumaniak

Auto: Astra
|
Wysłany: 26-09-2012, 10:01
|
|
|
Hugo,
Galant EAxA crash test
Ja też marnie to widzę
Top 10 worst crash test |
_________________ Moja historia, czyli "Jak się tu znalazłem" - LINK
1. PEUGEOT 306 1.6 Break 98KM 2001 (obecnie)
2. OPEL ASTRA H 1.4 16V Twinport 90KM M/T 2004 (obecnie)
3. RENAULT SCENIC 1.9dCi 105KM M/T 2003 (sprzedany)
4. MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 A/T + LPG 1999 (sprzedany)
5. RENAULT Clio II 1.2 8V 1998 (sprzedany)
 |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 26-09-2012, 15:03
|
|
|
Nie bronie japończyków ale niemieckie też marnie tak chwalony passat
http://www.youtube.com/watch?v=ELl5tN9zexM |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
szuwar
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Kwi 2011 Posty: 2655 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 26-09-2012, 15:46
|
|
|
na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....
a co do:
SPIDER-ek napisał/a: | http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275 |
"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne .... |
_________________ VOLVO S80 T6 AWD |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 26-09-2012, 20:40
|
|
|
szuwar napisał/a: | na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....
a co do:
SPIDER-ek napisał/a: | http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275 |
"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne .... |
A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę |
|
|
|
 |
eggforever
Forumowicz EFE

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 197 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 01-10-2012, 00:04
|
|
|
tommyc1 napisał/a: |
A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę |
Zgadzam się z tym co piszesz. Dzisiaj na wp, onetach i innych badziewiach piszą co chcą a czasem nawet sobie zaprzeczają pisząc kolejny artykuł o tym samym kilka dni później. Nie chcę bronić galanta zwłaszcza, że ten z artykułu jest brzydki ale co mają powiedzieć ofiray wypadków w Smartach i innych tego typu wynalazkach. Moja żona jeździ seicento a według euro ncap ma o tylko 1,5 gwiazdki w teście bezpieczeństwa. Masakra i tyle. Kolega miał poważny wypadek i przeżył tylko dlatego, że jechał wielkim fordem scorpio. Gdyby prowadził jakieś małe miejskie autko bym go odwiedzał co roku 1 listopada w tym samym miejscu... |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 01-10-2012, 08:45
|
|
|
Cytat: | Dla porównania: najbezpieczniejszym samochodem okazało się Porsche 911 z zaledwie 4,5 roszczeń na tysiąc ubezpieczonych pojazdów. |
To jest podstawą tego raportu, więc ma się nijak do konstrukcji aut, bogatsi nie chcą biegać za odszkodowaniami bo im się nie chce, z innych modeli nie ma komu już o odszkodowanie wystąpić i taki to raport bezpieczeństwa od ubezpieczycieli. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-10-2012, 08:53
|
|
|
Ah te statystyki, to może teraz niech Ci posiadacze najniebezpieczniejszego auta których stać na najbezpieczniejsze auto podniosą ręke |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 01-10-2012, 09:00
|
|
|
Jak obejrzałem filmik od wilukce i tego T2 jak sie cały składa i te chińskie wynalazki plasujące się na równi ze starym Garbusem i Golfem MK2 to Galant po teście nie wygląda aż tak źle. Ale jak to mawiają ekonomicy: są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, okropne kłamstwa i statystyka |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
|