Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Najbardziej niebezpieczne samochody świata ;)
Autor Wiadomość
SPIDER-ek 
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2012, 09:43   Najbardziej niebezpieczne samochody świata ;)

Ciekawe to co piszą:)
http://www.sfora.pl/Oto-n...ta-g47713-51275
Opis mojego byłego rekina na forum

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-09-2012, 17:22   

Nie od dzisiaj japońskie samochody należą do niezbyt bezpiecznych. A pomyśl jak niebezpiecznie byłoby rozbić się EA, który ma korozję na prawie kazdym możliwym zgrzewie blach, podłodze itd...

wilukce 
Mitsumaniak

Auto: Astra
Wysłany: 26-09-2012, 10:01   

Hugo,
Galant EAxA crash test
Ja też marnie to widzę :?
Top 10 worst crash test :shock:
3. RENAULT SCENIC 1.9dCi 105KM M/T 2003 (sprzedany)
4. MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 A/T + LPG 1999 (sprzedany)
5. RENAULT Clio II 1.2 8V 1998 (sprzedany)

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 26-09-2012, 15:03   

Nie bronie japończyków ale niemieckie też marnie tak chwalony passat
http://www.youtube.com/watch?v=ELl5tN9zexM

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 26-09-2012, 15:46   

na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....

a co do:

SPIDER-ek napisał/a:

"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne ....

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 26-09-2012, 20:40   

szuwar napisał/a:
na szczęście nie mam EA po to aby się rozbijać ....

a co do:

SPIDER-ek napisał/a:

"niezależne" nie zawsze takie są jak z nazwy, a ubezpieczalnie mogą być cięte na Miśki do muszą liczyć kalkulacje na oryginalnych częściach, a nie jak VW czy ford na zamiennikach ..... to może być jeden z powodów, i liczą się okoliczności wypadku, dlaczego są ranne ....

A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę :)

eggforever 
Forumowicz
EFE

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
Wysłany: 01-10-2012, 00:04   

tommyc1 napisał/a:

A dlaczego "muszą" na oryginalnych? Do Galanta też można nabyc zamienniki, również blacharskie. Generalnie widzę tu podniecanie się artykułem jakiegoś pismaka co to pewnie wczoraj pisał o gotowaniu a jutro będzie o narzędziach ogrodniczych... Toyota wśród najsłabszych? Nie jestem ekspertem ale chyba juz od wielu lat Toya sie stara zeby poziom bezpieczeństwa podnosić i jakoś to im wychodzi. Co statystyka to inne dane. Jak z testami na awaryjnosci. Dekra swoje, ADAC swoje, w USA zupełnie inne wnioski, UK ma swoje i też inne dane... myślę, że za tym zawsze stoi jakiś interes więc nie wierzę w "niezalezne" opinie. Niezalezne opinie to się w barze przy piwie wyglasza wsród kolegów a w mediach zawsze jest jakaś zależność i czyjś interes. Tak sądzę. Ale może się mylę :)

Zgadzam się z tym co piszesz. Dzisiaj na wp, onetach i innych badziewiach piszą co chcą a czasem nawet sobie zaprzeczają pisząc kolejny artykuł o tym samym kilka dni później. Nie chcę bronić galanta zwłaszcza, że ten z artykułu jest brzydki ;) ale co mają powiedzieć ofiray wypadków w Smartach i innych tego typu wynalazkach. Moja żona jeździ seicento a według euro ncap ma o tylko 1,5 gwiazdki w teście bezpieczeństwa. Masakra i tyle. Kolega miał poważny wypadek i przeżył tylko dlatego, że jechał wielkim fordem scorpio. Gdyby prowadził jakieś małe miejskie autko bym go odwiedzał co roku 1 listopada w tym samym miejscu...

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 01-10-2012, 08:45   

Cytat:
Dla porównania: najbezpieczniejszym samochodem okazało się Porsche 911 z zaledwie 4,5 roszczeń na tysiąc ubezpieczonych pojazdów.

To jest podstawą tego raportu, więc ma się nijak do konstrukcji aut, bogatsi nie chcą biegać za odszkodowaniami bo im się nie chce, z innych modeli nie ma komu już o odszkodowanie wystąpić i taki to raport bezpieczeństwa od ubezpieczycieli.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-10-2012, 08:53   

Ah te statystyki, to może teraz niech Ci posiadacze najniebezpieczniejszego auta których stać na najbezpieczniejsze auto podniosą ręke :lol:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 01-10-2012, 09:00   

Jak obejrzałem filmik od wilukce i tego T2 jak sie cały składa i te chińskie wynalazki plasujące się na równi ze starym Garbusem i Golfem MK2 to Galant po teście nie wygląda aż tak źle. Ale jak to mawiają ekonomicy: są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, okropne kłamstwa i statystyka :twisted:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Odpowiedz do tematu