stukanie w przednim zawieszeniu |
Autor |
Wiadomość |
lays22
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-02-2013, 21:17 stukanie w przednim zawieszeniu
|
|
|
Mam problem z moją Carisma, a mianowicie kilka dni temu jadąc drogą po śniegu nie wjechałem w żaden dół ani nic takiego tylko coś stuknęło w przednim zawieszeniu w prawej stronie myślałem, że to nic takiego, jednak stuki się nasiliły i są nie do zniesienia. Ciężko mi opisać ale są to takie puste stuki jaki amortyzator walił o coś nie wiem jako to opisać ale do szczegółów.
Czytałem forum i widziałem kilka odpowiedzi ale nie wiem mam nadzieje że mi pomożecie.
Amortyzator jest dobry był wymieniany w listopadzie i nie wjechałem w żadną dziurę ani nic takiego.
Dzisiaj pojechałem do mechanika i wymienił mi dwa łączniki stabilizatora bo były do wymiany i mechanik mówił, że są luzy przy tym drążku dolnym co jest mocowany łącznik na dole tylko nie ma tam jak dojść i nie ruszał tego,wymienił tylko łączniki.
Wyjechałem od mechanika zadowolony że będzie dobrze ale nic nie pomogło cały czas to samo stukanie. jeżeli jadę na prostej drodze to nic nie stuka tylko na jakiejś nierówności albo na studzience to właśnie stuka. |
_________________ Mitsubishi Carisma
1997r
1.9 TD |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 16-02-2013, 18:05
|
|
|
Moim zdaniem pękła sprężyna amortyzatora i mechanik tego nie zauważył po prostu. |
|
|
|
 |
mateusz8230
Forumowicz
Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Kwi 2012 Posty: 344 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 16-02-2013, 18:09
|
|
|
Może po prostu najlepiej najpierw sprawdzić czy mocowanie amortyzatora się nie rozkręciło.Chodzi o taką śrubę na samym środku na klucz chyba 19mm... |
_________________ - Who's motor is this?
- Zed's.
- And who is Zed?
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD |
|
|
|
 |
lays22
Forumowicz
|
Wysłany: 16-02-2013, 18:35
|
|
|
ok sprawdzę to co napisaliście, ale dzisiaj patrzyłem to sprężyna była chyba cała ale sprawdzę i dam znać.
dzięki |
1997r
1.9 TD |
|
|
|
 |
marecki338
Mitsumaniak
Auto: Outlander 6, COLT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 278 Skąd: bartoszyce
|
Wysłany: 17-02-2013, 18:00
|
|
|
poduszka amortyzatora góra z ułożyskowaniem . do liftu komplet łożysko zatopione w gumie. poliftowe dostępne same łożyska . przerabiałem to w mojej cari. |
|
|
|
 |
lays22
Forumowicz
|
Wysłany: 17-02-2013, 22:39
|
|
|
Sprężyna jest ok, mocowanie też ok.
marecki338 dzięki za podpowiedź właśnie dzisiaj do tego doszedłem, że to może być związane właśnie z tym czymś:) Skoro przerabiałeś to to ile płaciłeś za części, bo patrzę właśnie na allegro to kosztuje ponad 100zł.
A może pasuje od volvo albo renault i są tańsze? |
1997r
1.9 TD |
|
|
|
 |
|