Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
stukanie w przednim zawieszeniu
Autor Wiadomość
lays22 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2013, 21:17   stukanie w przednim zawieszeniu

Mam problem z moją Carisma, a mianowicie kilka dni temu jadąc drogą po śniegu nie wjechałem w żaden dół ani nic takiego tylko coś stuknęło w przednim zawieszeniu w prawej stronie myślałem, że to nic takiego, jednak stuki się nasiliły i są nie do zniesienia. Ciężko mi opisać ale są to takie puste stuki jaki amortyzator walił o coś nie wiem jako to opisać ale do szczegółów.

Czytałem forum i widziałem kilka odpowiedzi ale nie wiem mam nadzieje że mi pomożecie.

Amortyzator jest dobry był wymieniany w listopadzie i nie wjechałem w żadną dziurę ani nic takiego.

Dzisiaj pojechałem do mechanika i wymienił mi dwa łączniki stabilizatora bo były do wymiany i mechanik mówił, że są luzy przy tym drążku dolnym co jest mocowany łącznik na dole tylko nie ma tam jak dojść i nie ruszał tego,wymienił tylko łączniki.

Wyjechałem od mechanika zadowolony że będzie dobrze ale nic nie pomogło cały czas to samo stukanie. jeżeli jadę na prostej drodze to nic nie stuka tylko na jakiejś nierówności albo na studzience to właśnie stuka.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-02-2013, 18:05   

Moim zdaniem pękła sprężyna amortyzatora i mechanik tego nie zauważył po prostu.

mateusz8230 
Forumowicz

Auto: MitsubishiCarisma 1998.1.8GDi
Wysłany: 16-02-2013, 18:09   

Może po prostu najlepiej najpierw sprawdzić czy mocowanie amortyzatora się nie rozkręciło.Chodzi o taką śrubę na samym środku na klucz chyba 19mm...
- ZED IS ZED BABY AND ZED IS DEAD

lays22 
Forumowicz

Wysłany: 16-02-2013, 18:35   

ok sprawdzę to co napisaliście, ale dzisiaj patrzyłem to sprężyna była chyba cała ale sprawdzę i dam znać.
dzięki

marecki338 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 6, COLT
Wysłany: 17-02-2013, 18:00   

poduszka amortyzatora góra z ułożyskowaniem . do liftu komplet łożysko zatopione w gumie. poliftowe dostępne same łożyska . przerabiałem to w mojej cari.

lays22 
Forumowicz

Wysłany: 17-02-2013, 22:39   

Sprężyna jest ok, mocowanie też ok.

marecki338 dzięki za podpowiedź właśnie dzisiaj do tego doszedłem, że to może być związane właśnie z tym czymś:) Skoro przerabiałeś to to ile płaciłeś za części, bo patrzę właśnie na allegro to kosztuje ponad 100zł.
A może pasuje od volvo albo renault i są tańsze?

Odpowiedz do tematu