Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1997r, sedan, Starachowice
Autor Wiadomość
cirus 
Forumowicz

Auto: HP 2.2 VTEC 4ws & 2,5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2013, 12:15   [EAx 97-04] Galant 2.5V6, 1997r, sedan, Starachowice

Witam, miał ktoś może do czynienia z tym galantem? Od miesiąca poluje na 2.5 V6 w sedanie i bieda aż piszczy, oglądałem 5 sztuk i pożal się boże jakie złomiarstwo ludzie sprzedają..

Kod:
Wyposażenie:
- el. szyby 4x
- el. szyberdach
- el. lusterka
- el. fotele
- podgrzewane fotele
- klimatyzacja (sprawna)
- ABS
- tempomat
- centralny zamek
- skórzana tapicerka (jasna)
- radio + CD
- alufelgi 15"
Auto czyste i zadbane
Silnik pracuje bez żadnych problemów jest mocny i zrywny

link do ogłoszenia http://tablica.pl/oferta/...D5-ID2cOeB.html
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 12-02-2013, 23:25, w całości zmieniany 5 razy  

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 11-02-2013, 15:31   

cirus, dostosuje temat do wymogów:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Auto: Honda Accord 2.4 Type-S
Wysłany: 12-02-2013, 20:07   

Całkiem dobra wersja w nienajgorszej cenie. Takie skóry chyba tylko na zamówienie były robione. Ze zdjęć mało wynika. Rocznik jest już leciwy, jednak jeśli ma gwarantowany przebieg poniżej 200K (marzenie) to możesz jeszcze się nim przejechać na jakąś stację i obejrzeć czy się nie rozleci w drodze powrotnej.

Ex. Mitsubishi Galant 2.4GDI
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=78977

Ex. Fiat 125P
http://forum.mitsumaniaki...1178798#1178798

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 12-02-2013, 23:22   

ogon56 napisał/a:
jednak jeśli ma gwarantowany przebieg poniżej 200K (marzenie) to możesz jeszcze się nim przejechać na jakąś stację i obejrzeć czy się nie rozleci w drodze powrotnej.

To po 200kkm już się rozlatują :roll: :?:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2013, 01:30   

ze sporta to on ma tylko przedni zderzak :lol:

zwykły gls doposażony w salonie w skóry, które było normalną opcją, a nie super limitowaną specialną opcją dla wyróżnionych.

cirus napisał/a:
Od miesiąca poluje na 2.5 V6 w sedanie i bieda aż piszczy, oglądałem 5 sztuk i pożal się boże jakie złomiarstwo ludzie sprzedają..

albo zwiększ budżet albo zmniejsz wymagania, za te kase galant będzie wymagał poprawek, może mieć jakąś nieczystą kartotekę, i te auta mają już po 16 lat więc przebiegi 200tys to zdarzają się raz na milion a nie co drugie auto, sama kierownica wskazuje na co najmniej trójkę z przodu.... no i pozostaje jeszcze kwestia dlaczego ktoś wymienił zderzak i przednie kierunki.... jest plus tej zmiany poza wyglądem bo ma halogeny chyba od vr4 które moim zdaniem są ładniejsze niż org ze sporta.

jechać oglądać nie spodziewać się cudów.

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Wysłany: 13-02-2013, 13:09   

fj_mike napisał/a:
ogon56 napisał/a:
jednak jeśli ma gwarantowany przebieg poniżej 200K (marzenie) to możesz jeszcze się nim przejechać na jakąś stację i obejrzeć czy się nie rozleci w drodze powrotnej.

To po 200kkm już się rozlatują :roll: :?:

Kolega ma rację pomyliłem przebiegi hehe, chodziło mi o 300kkm, z doświadczenia wiem, że autka te raczej źle znoszą przebiegi ponad ten próg (oczywiście w zależności jak był dbany i eksploatowamy)

Ex. Fiat 125P

cirus 
Forumowicz

Wysłany: 13-02-2013, 17:32   

Cytat:
no i pozostaje jeszcze kwestia dlaczego ktoś wymienił zderzak i przednie kierunki....

opcje zawsze są dwie i dwie równie mocno prawdopodobne czyli crash/przeróbka, sam osobiscie jak nie znajde SE to pierwsze co zrobie w zwykłej wersji to wymiana zderzaka z halo :) poprawek sie nie boje i jestem na nie przygotowany bo sam krece przy swoich samochodach

Ktoś napisał ze 300 tys km to sporo jak na ten silnik, co w nim niby moze sie stac po 300 tys jeżeli był dobrze traktowany? skoro 99% z tego rocznika ma taki przebieg? serio pytam bo z tego co wiem to oprócz głośnych popychaczy nie ma wiekszych wad fabrycznych

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2013, 22:38   

ogon56 napisał/a:
chodziło mi o 300kkm, z doświadczenia wiem, że autka te raczej źle znoszą przebiegi ponad ten próg (oczywiście w zależności jak był dbany i eksploatowamy)

chyba dla GDI :lol: :lol:

musisz nabrać jeszcze dużo więcej doświadczenia o tych silnikach.

2.5v6 w galancie uchodzi za jednostkę która powinna zrobić z palcem w nosie 500 tys bez remontu, są na forum znane przypadku aut które mają prawdziwy udokumentowany przebieg dochodzący pod 400 tys i silniki te trzymają fabryczne parametry bądź mają moc ponad katalogową.

cirus napisał/a:
Ktoś napisał ze 300 tys km to sporo jak na ten silnik, co w nim niby moze sie stac po 300 tys jeżeli był dobrze traktowany? skoro 99% z tego rocznika ma taki przebieg? serio pytam bo z tego co wiem to oprócz głośnych popychaczy nie ma wiekszych wad fabrycznych

kupując używane auto nigdy nie wiesz do końca czy było dbane czy nie, auta forumowe mają jakąś tam historie która jest ich plusem, ew auta od znajomych rodziny, auta allegrowe to jedna wielka niewiadoma. Ważny jest olej powinien byś pełen syntetyk i to czy grają popychacze, czy auto nie jest zamulone....

cirus 
Forumowicz

Wysłany: 14-02-2013, 10:00   

Derpin napisał/a:
kupując używane auto nigdy nie wiesz do końca czy było dbane czy nie, auta forumowe mają jakąś tam historie która jest ich plusem, ew auta od znajomych rodziny, auta allegrowe to jedna wielka niewiadoma. Ważny jest olej powinien byś pełen syntetyk i to czy grają popychacze, czy auto nie jest zamulone....

niestety ale nie zgodze sie z tym do końca....auta forumowe czy tam od rodziny to też zaden pewniak bo każdy własciciel to tylko człowiek i to czy np pałował samochód na zimno czy wymieniał oliwe po 15 tys a nie po 10 czy inne elementy eksploatacyjne to jego prywatna sprawa. A co do kondycji silnika to też dosyć latwo sprawdzić jego historie podstawowymi czynnosciami - pomiar ciśnienia na cylindrach, dymki korek oliwy itp. da nam ogólny obraz kondycji silnika.

No nic jutro lece do Lbn dalej polować na galanty :mrgreen:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-02-2013, 18:52   

cirus napisał/a:
niestety ale nie zgodze sie z tym do końca....auta forumowe czy tam od rodziny to też zaden pewniak
Jeżeli user prowadzi swój profil to zawsze można zweryfikować informacje związane z jego autem, zawsze to większa garść informacji niż wydumane listingi handlarzy.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

cirus 
Forumowicz

Wysłany: 15-02-2013, 08:18   

robertdg napisał/a:
Jeżeli user prowadzi swój profil to zawsze można zweryfikować informacje związane z jego autem,

zgadza się ale to dotyczy głownie wymienionego rozrzadu albo nowych felg, ale jak stanie sie krzywda w postaci dzwona czy innego edit to nikt sie tym nie chwali ;)

Na forum nie używamy wulgaryzmów.
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 15-02-2013, 09:41, w całości zmieniany 2 razy  

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Wysłany: 17-02-2013, 16:11   

Jak dla mnie to 300Kkm to już spory przebieg. Nie jestem zwolennikiem kupowania takiego samochodu od obcej osoby. Jeśli poprzedni właściciel dbał o samochód to może i dojeździ do tych 500Kkm. Już przestałem wierzyć w Mikołaja a niech producent gada co chcę, że silnik dotrwa do tego przebiegu bez remontu :)

Ex. Fiat 125P

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 17-02-2013, 16:14   

No dokładnie lepiej kupić 15letniego gala z przekręconym licznikiem km do 120kkm xD Wolałbym auto które ma podany prawdziwy przebieg i wiedzieć czego mogę się spodziewać ;-) niż dziwić się czemu coś się stało z silnikiem po 100kkm xD heheh

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 17-02-2013, 16:26   

Juiceman, niektórzy lubią się okłamywać, jak na liczniku mniej to i człowiek jakiś taki spokojniejszy ;) :P no i przed sąsiadem pod kościołem można się pochwalić ;)

ogon56, nigdzie nie napisałem że to producent obiecuje te 500tys bez remontu, producent obiecuje że z autem nic nie powinno się dziać w ramach gwarancji, a gale już dawno mają ją za sobą.
podane przeze mnie wartości to liczby o których ktoś na forum pisał i o których wypowiadają się ludzie którzy mają ogromne doświadczenie przy pracy z tymi silnikami.

zresztą kupując 15 letnie auto można być pewnym tylko jednego, prędzej czy później będzie wymagał inwestycji.

ogon56 
Mitsumaniak
Cheerish your life

Wysłany: 18-02-2013, 14:03   

Wiarygodność przebiegu zależy od użytkowania auta. Jeśli auto jeździło w firmie, ma wstawiony gaz lub jest ropniakiem to można prosto wywnioskować, że nie zamykało się w tych 10-15Kkm rocznie. Jeśli jest z np. Niemczech gdzie nie boją się dojeżdżać autobahnem do pracy 100km w jedną strone codziennie to też należy sobie to przeliczyć. Jak ktoś osądził wcześniej mnie, że wole mieć przekręcony licznik niż widzieć jego prawdziwy stan to jest w błędzie. Wole kupić od pewnego prywatnego sprzedawcy jakim może być znajomy, rodzina itp lub książka serwisowa potwierdzona w serwisie. Czemu potwierdzona...bo często wyimaginowane wizyty w serwisie są przypieczętowane chyba wycinanką z ziemniaka i to paroma w różnych kształtach przez jednego oszusta ;) .

Ale dyskusja hehe, a mieliśmy tylko pomóc koledze ;p

Ex. Fiat 125P

Odpowiedz do tematu