Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Zgasła podczas jazdy
Autor Wiadomość
Mateusz16021 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CA0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2013, 18:39   [CA4A 1.6] Zgasła podczas jazdy

Witam Wszystkich.
Jestem właścicielem mitsubishi colta CA0 1.6kat GLiX, ostatnio miałem dziwną sytuacje, która moim zdaniem nie powinna mieć miejsca i mam nadzieje, że coś mi doradzicie.
Jadąc z dość znaczna predkościa, próbowałem zabrać się do wyprzedzania od razu po wyjściu z zakrętu więc zredukowałem bieg do 4 i ku mojemu zdziwieniu silnik przestał pracowac, po prostu zgasł. Na szczeście udało mi sie uciec na swoj pas. Jedyna kontrolka jaka się zaświeciła po tym incydencie było ładowanie (akumlator) lecz uruchomiłem silnik bez problemu. Co to może być, pomóżcie!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 21-06-2013, 23:49, w całości zmieniany 1 raz  

ozzy89 
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Wysłany: 03-06-2013, 18:56   

Odpaliłeś silnik zaraz bez problemu, czy dopiero po jakimś czasie aż temperatura spadła ?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-06-2013, 07:43   

może być początek końca aparatu zapłonowego

Mateusz16021 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CA0
Wysłany: 04-06-2013, 14:37   

Od razu próbowałem zakręcić, ale zachowywał się podobnie jak w zime, nie mógł zaskoczyć. Wyszedłem z auta i odruchowo poprawiłem klemy od akumlatora (z tym, że nic im nie dolegalo) wtedy zapalił normalnie. od momentu zgaśniecia do ponownego uruchomienia minęło jakies 30sek. Ale ten incydent się powtórzył raz jeszcze, na wolnych choć stanowczych obrotach, nie dopuściłem do zaduszenia, sam zgasł lecz wtedy odpaliłem go od razu (bez wychodzenia i grzebania pod maska, jedno przekrecenie kluczyka). Z tym, że w drodze powrotnej problemu nie było, jedyne co zauważyłem, choc to może moje przewrazliwienie to fakt, że stracił troche na mocy.
Ile by wyniósł koszt takiej naprawy, nie ukrywam, że włożyłem juz troche w ten samochod i nie wiem czy dalsze łożenie na czesci ma sens.

Odpowiedz do tematu