Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E54A 2.0 V6] Śruby koła zamachowego
Autor Wiadomość
protocosmos 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-05-2016, 15:41   [E54A 2.0 V6] Śruby koła zamachowego

Witam! Jestem nowy na forum. Do tej pory szczęśliwie zrobiłem swoim Galantem 2.0 V6 w automacie 75tys bez żadnej usterki. Niestety kilka dni temu oderwały mi się śruby od koła zamachowego. Dziwne że jest ono mocowane na tylko trzech i do tego raczej dość niepozornych śrubkach. Udało mi się zdobyć 3 nowe śruby, ale teraz nie wiem z jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny. Jeśli ktoś ma taką wiedzę, będę wdzięczny za pomoc.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem takiego tematu.

pozdrawiam wszystkich :)

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 24-05-2016, 16:42   

protocosmos napisał/a:
jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny.

Koło zamachowe 93-103 Nm z zabezpieczeniem śruby ,klej normalny do gwintów czerwony jest mocniejszy niebieski słabszy

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-05-2016, 21:12   

milo napisał/a:
protocosmos napisał/a:
jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny.

Koło zamachowe 93-103 Nm z zabezpieczeniem śruby ,klej normalny do gwintów czerwony jest mocniejszy niebieski słabszy

Wydaje mi się że autorowi rozchodziło sie o montaż sprzegla hydrokinetycznego do tarczy, tamte śrubki napewno by sie zerwały przy tym momencie

W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

protocosmos 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
Wysłany: 25-05-2016, 11:37   

Nie wiem jak mam Wam dziękować :) Mega mega wielkie dzięki. Schemat uratował mi życie bo od kilku dni szukałem. A klej w takim razie czerwony dam.

Ogólnie dziwna usterka, samochód w czasie jazdy nagle zarzęził i zgasł. Okazało się, że śruby wypadły, uszkodził się przez to też rozrusznik. Mam nadzieję, że nic więcej, ale to wyjdzie już po złożeniu, bo na razie nic więcej nie widać. Dziwi mnie, że całość tam trzyma się na tylko 3 śrubeczkach.
Jeszcze raz wielkie dzięki :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-05-2016, 19:18   

protocosmos napisał/a:
Dziwi mnie, że całość tam trzyma się na tylko 3 śrubeczkach
Ktoś musiał tam kiedyś grzebać i nie dokręcił śrub z odpowiednim momentem. Normalnie nie mają prawa się odkręcić.

Odpowiedz do tematu