|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z hamulcami po wymianie uszczelek na tłoczkach |
Autor |
Wiadomość |
Mateusz25
Forumowicz Matthew
Auto: GALANT 2,0 GLS 1998 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2017, 18:25
|
|
|
Witam
Wracając do tych dziwnych przecieków , auto jest już w użytkowaniu 2 dni i jest spoko , nic nie cieknie, wczoraj byłem na przegladzie. Z Loctitem nie będę próbował, znam te produkty, są OK, póki nic się nie dzieje , wole jednak nie. Jeśli o gwinty chodzi jest Ok, trzymają zaj....e. Niestety tak jak niektórzy mam założone zestawy Auto Fren, choć od momentu regen. zacisków go montażu minął ponad miesiąc i wszystko podczas wymiany dokładnie nasmarowałem czym trzeba, stąd może zachowanie dobrej szczelności na tłoczkach, wyleżało się .
Dziękuję tak czy siak za rady, bo miło jest gdy pytając nie jest się olanym..
Pozdrawiam |
_________________ Mam nadzieję pokochać tę furę. |
|
|
|
 |
komarsnk
Mitsumaniak mocno uzależniony
Auto: Galant '02 Avance A/T
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 1908 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 08-03-2017, 13:34
|
|
|
Prędzej obstawiam nieco wyższe temperatury niż dokładniejszy montaż. U mnie te zamienniki też fajnie działały jak było ciepło, a jak przyszedł mróz to ciekło |
_________________ Galant EA5A '02 Avance A/T LPG STAG-4+Gurtner Black+Hana Gold
Był: Galant EA5W '97 M/T
Był: Ford Scorpio 2.5 TDVM '92
Był: Ford Sierra 2.0 OHC '91
Był: Opel Ascona 1.6 S Coupe '85 bandyta |
|
|
|
 |
Mateusz25
Forumowicz Matthew
|
Wysłany: 08-03-2017, 20:11
|
|
|
komarsnk napisał/a: | Prędzej obstawiam nieco wyższe temperatury niż dokładniejszy montaż. U mnie te zamienniki też fajnie działały jak było ciepło, a jak przyszedł mróz to ciekło |
Jeżdżę i jak na razie OK, oby tak zostało.
Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu, czy ktoś wymieniał może wszystkie u siebie i cy cena porównywalna jest z Auto Frenem. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 08-03-2017, 20:23
|
|
|
Mateusz25 napisał/a: | Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu | Pi razy drzwi tyle samo co autofren. Montowałem u siebie Frenkit-y na wszystkich 4 zaciskach (z przodu dwutłoczkowe). Nic nie cieknie, hamulce działają jak na razie (prawie rok) miodzio. Niedawno sprawdzałem przednie tłoczki, nadal wszystkie można wciskać palcami. |
|
|
|
 |
Mateusz25
Forumowicz Matthew
|
Wysłany: 10-03-2017, 20:24
|
|
|
Hugo napisał/a: | Mateusz25 napisał/a: | Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu | Pi razy drzwi tyle samo co autofren. Montowałem u siebie Frenkit-y na wszystkich 4 zaciskach (z przodu dwutłoczkowe). Nic nie cieknie, hamulce działają jak na razie (prawie rok) miodzio. Niedawno sprawdzałem przednie tłoczki, nadal wszystkie można wciskać palcami. |
Dziękować. |
|
|
|
 |
|
|