Kamera przednia by Tokyo |
Autor |
Wiadomość |
SK666
Forumowicz

Auto: BYŁ:Outlander III Pb CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2017, 11:48 Kamera przednia by Tokyo
|
|
|
Tokyo sprawnie doposażył mojego Outlandera w przednią kamerę. Kamera współpracuje z czujnikami i kamerą cofania oczywiście, z tym, że priorytet ma ta najazdowa. Tokyo tak poustawiał, że wszystko przełącza się intuicyjnie i świetnie spełnia oczekiwania. Poniżej dokumentacja foto z testów, trochę musiałem podjeżdżać na tył innym kierowcom na skrzyżowaniach, ale to tylko w celach badawczych.
Oglądajcie i pytajcie
To zdjęcie może zadziałać na wyobraźnie. Bawiące się w chowanego na parkingu dzieci. Schowane tak, że nie widać ich przez przednią szybę
Tutaj jeszcze dla porównania widok i obraz z kamery cofania:
 |
|
|
|
 |
Tafla
Forumowicz Tafla
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 149 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 09-07-2017, 22:18
|
|
|
Ładnie to wygląda.
Zdradzisz orientacyjny koszt czy trzeba do Tokyo uderzać? |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 10-07-2017, 15:35
|
|
|
Tafla, Zakres i inne szczegóły robót, uzgadniać należy bezpośrednio z wykonawcą
Tokyo wymienił mi też tą górną pomarańczową diodę na niebieską. Rzuca teraz delikatną niebieskawą poświatę na cały tunel. U mnie współgra to z oryginalnym doświetleniem lewarka i oświetleniem podłogi. Jak się zmobilizuję, założę jasny obiektyw do lustrzanki i wezmę statyw, to postaram się po zmroku coś sfocić z długim czasem naświetlania, tak żeby było widać efekt. Na razie pozostaje tylko opis |
|
|
|
 |
Andreas34
Nowy Forumowicz brum-brum
Auto: Outlander
|
Wysłany: 18-07-2017, 10:35
|
|
|
Bardzo fajnie to wygląda ! Brawo Tokyo
Ciekawostka, zadzwoniłem do ASO (z łaskawości nie podam do którego ...) i otóż taka operacja jak dołożenie kamerki przedniej do tego Outlandera jest NIEMOŻLIWA
Najpierw trzeba zmienić stację multimedialna na Alpine, potem dwie kamerki do wymiany ...
Dobrze że wczesniej Tokyo tego nie wiedział i zrobił |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 18-07-2017, 23:51
|
|
|
,,,,,,,,,,ZYCIE
na dzien dzisiejszy mozna zalozyc kamere do kazdej stacji niezaleznie czy jest to orginalna stacja czy orginalna nawigacja czy alpine czy pionieer czy kenwood BEZ ROZNICY
......TERAZ PRACUJE NAD MOZLIWOSCIA DOLOZENIA KAMER DO LUSTEREK I EWENTUALNEJ WSPOLPRACY Z MULTIMEDIAMI - NA BOKI GDY SKRECAMY |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 19-07-2017, 08:57
|
|
|
.
tokyo - Chętnie oddam mojego Out do dalszych testów w Twoim instytutucie badawczo-rozowjowym
Po dwóch tygodniach użytkowania, wszystko działa jak należy, nic nie trzeba poprawiać, dostrajać itp.
Będę Wam relacjonował na bieżąco. Widok z przodu ułatwia manewry i jest bardo wygodny.
Andreas34 napisał/a: | Ciekawostka, zadzwoniłem do ASO (z łaskawości nie podam do którego ...) i otóż taka operacja jak dołożenie kamerki przedniej do tego Outlandera jest NIEMOŻLIWA
Najpierw trzeba zmienić stację multimedialna na Alpine, potem dwie kamerki do wymiany ... |
to prawda, nawet mi jedna została, mogę im odstąpić
Andreas34, już parę podobnych akcji opisywaliśmy.... np. http://forum.mitsumaniaki...ic.php?t=101540 - Na szczęście jest parę porządnych serwisów i kompetentnych pracowników, trzeba tylko dobrze trafić.
. |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-07-2017, 13:30
|
|
|
Zamiast w lusterkach pomyśl o kamerkach w zderzaku jak w nowym BMW 7. Chyba Zachar na YT to pokazywał. Przydatna była przy wyjeżdżaniu np z bramy w kamienicy gdzie zaraz po wystawieniu przodu jest ulica. Wtedy włączasz kamerki i widzisz co się dzieje
Też kiedyś myślałem o przedniej kamerce do galanta ale jakoś temat upadł... |
|
 |
Andreas34
Nowy Forumowicz brum-brum
Auto: Outlander
|
Wysłany: 20-07-2017, 14:53
|
|
|
Cytat: | Andreas34, już parę podobnych akcji opisywaliśmy |
Taak - ja mam już za sobą proces wyboru ASO ...ale wciąż mnie zaskakują nowościami
jestem po pierwszym przegladzie, ceny porównywałem bo w tej kwestii też lwy salonowe mają sporo do powiedzenia.
SK666 - pewnie nie ma to znaczenia ale zapytam, czujniki z przodu miałeś jako "opcja" dokładane ? Chyba juz kiedyś to sprawdzaliśmy ... |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 21-07-2017, 07:45
|
|
|
Andreas34 -
Czujniki z przodu zamówiłem jako dodatkowe wyposażenie, jeszcze przed odbiorem samochodu. Po kilku tygodniach użytkowania zdecydowałem się na tylne (aso). Czujniki są zintegrowane z wyświetlaczem głównym. Dla mnie to wygoda i ułatwienie życia, a przynajmniej tej jego części spędzanej w samochodzie.
Nie mogę nie wspomnieć i zapomnieć, że aso wpierdzieliło czarne czujniki i dwa zewnętrzne z przodu biją po oczach w brązowym zderzaku, tego się nie spodziewałem za taką cenę, ale cóż....życie, usłyszałem że dodatkowa usługa lakierowania to kilkaset złotych
Pewno przy kolejnej wizycie u Tokyo nabiorą odpowiedniego koloru
Dodano: 23-09-2017, 09:18
Pogoda nie rozpieszcza, były obawy o zabrudzenia przedniej kamery, a tu całkiem miła niespodzianka. Dużo bardziej brudzi się obiektyw z tyłu. To tylna kamera własnie, wymaga co jakiś czas interwencji w postaci przetarcia paluchem, przedniej jeszcze nie dotykałem.
Po kilku miesiącach użytkowania, tylko utwierdziłem się w przekonaniu jak pomocne jest to urządzenie. Nie tylko jeśli chodzi manewry parkingowe. Raz było naprawdę gorąco... ale to już całkiem inna historia
[ Dodano: 23-09-2017, 17:42 ]
Kilka osób pytało mnie o proporcje odległości. Wklejam dwa zdjęcia poglądowe:
Praktycznie można dojechać na styk. |
|
|
|
 |
Plonio
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III lift
|
Wysłany: 12-04-2018, 23:22
|
|
|
Można prosić o jakiś kontakt do Tokyo. Potrzebne mi coś podobnego. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
taju20
Nowy Forumowicz
Auto: INTENS+
|
Wysłany: 16-04-2018, 13:58
|
|
|
Tokyo - podaj mi na siebie namiary, celem montażu kamerki przód.
Żona mi któregoś dnia porysuje przód zderzak -
Kontakt do mnie haftozo@wp.pl |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-04-2018, 16:18
|
|
|
Kamerka może nie pomóc (szczególnie na wymijaniu prawym lub lewym bokiem). A czy można zamontować jakieś czujniki przednie które by wyświetliły grafikę (odległość przeszkód od poszczególnych czujników) na tym wbudowanym wyświetlaczu (z obrazem z kamery lub bez)? |
|
|
|
 |
SK666
Forumowicz

|
Wysłany: 12-05-2018, 08:41
|
|
|
krzychu napisał/a: | Kamerka może nie pomóc (szczególnie na wymijaniu prawym lub lewym bokiem) |
Oczywiście, bo nie mamy tu do czynienia z systemem kamer 360 stopni tylko z dodatkiem w postaci kamery najazdowej. Jej zasięg dokładnie widać na zdjęciach, które umieściłem wyżej, jest mocno ograniczony, ale i tak bardzo pomocny.
Cały system od czerwca zeszłego roku działa nienagannie i nie wymagał żadnej interwencji, tak więc z Tokyo spotykam się tylko koleżeńsko. 😊 Zdarzyło się, że osoby mające na co dzień do czynienia z serwisem nie wierzyły, że przednią kamerę można spiąć pod fabryczną tylną i czujniki przód/tył. Dopiero jazda próbna… no i ta bezcenna mina 😊 a potem pianie peanów na cześć wykonawcy.
krzychu napisał/a: | A czy można zamontować jakieś czujniki przednie które by wyświetliły grafikę (odległość przeszkód od poszczególnych czujników) |
Na wyświetlaczu czujników jest przecież wskazanie odległości graficzne a dodatkowo nawet akustyczne, tutaj o tym pisaliśmy |
|
|
|
 |
adam3773
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III. 2.0 AWD
|
Wysłany: 11-11-2018, 02:32
|
|
|
tokyo, Tokyo proszę o kontakt w sprawie kamerki
adam3773@wp.pl |
_________________ Adam |
|
|
|
 |
Lalo88
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2015, 2.0 150 KM
|
Wysłany: 11-02-2020, 19:21
|
|
|
tokyo, Dobry wieczór. Chciałbym zamontować czujniki parkowania. Proszę o kontakt damianrozycki4@wp.pl |
|
|
|
 |
|