Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] Nie działajacy pilot centralnego zamka po wymianie
Autor Wiadomość
tors
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2018, 21:16   [MSS 1.3] Nie działajacy pilot centralnego zamka po wymianie

Baterię musiałem wymienić bo przestał działać pilot. Bateria 27A 12V podczas wymiany miała 2V. Przy okazji stwierdziłem, że trzeba też wymienić mikrowyłącznik odpowiedzialny za zamykanie. Kupiłem w sklepie internetowym 5 takich mikrowyłączników. Syn mi wymienił przy okazji oba zamykanie i otwieranie. Złożyłem wszystko i zonk. Przeszukałem internet i wszystkie znalezione metody adaptacji sprawdziłem dalej nie działa. Oczywiście z kluczyka wszystko jest ok. Bardzo proszę o pomoc, może jest coś co przeoczyłem. Pozdrawiam R.

[ Dodano: 04-09-2018, 13:55 ]
Tyle osób przeczytało i nikt się nie wypowiedział :cry: Trochę dziwne, a może to niemożliwe do rozwiązania :?: Mimo wszystko pozdrawiam i czekam dalej może jednak :roll:

amper1 
Forumowicz

Auto: MSS DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2018, 14:06   

Ja jak wymieniam baterie w pilocie to tylko w samochodzie i blisko radia. Wtedy działa. Jak wymieniam gdzie indziej pilot nie działa.
Nie wiem czy Tobie pomoże, ale spróbować możesz.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 04-09-2018, 18:05   

tors napisał/a:
Tyle osób przeczytało i nikt się nie wypowiedział

Zalogowanych użytkowników temat przeglądało +- 12 reszta to osoby niezalogowane :wink: .
Zapodaj fotkę pilota, może to trochę rozjaśni temat.

tors
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2018, 22:46   Z takim pilotem kupiłem

[img][/img]

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 05-09-2018, 11:34   

Czy wiesz jaki to model alarmu (zakładam, że masz alarm połączony z centralnym zamkiem? (centralka)
Jeśli ustalisz jaki to alarm, pewnie stosunkowo łatwo znajdziesz w internecie instrukcję parowania pilota - jedyne co ci pozostanie to odnaleźć centralkę i włączyć ją w odpowiedni tryb.
Jeśli masz alarm i auto jest z polskiej dystrybucji, to prawdopodobnie masz alarm Amervox

tors
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2018, 11:45   

Nie wiem jaki to model alarmu i czy wogule jest ponieważ z pilota nigdy się nie uruchamiał. Pilot włączał i wyłączał centralny zamek. Centralny jest fabryczny bo sprawdzałem po nr. vin.

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-09-2018, 20:37   

Jeśli centralny jest fabryczny i nie znajdziesz tutaj odpowiedzi, warto spytać w ASO ile kosztuje usługa sparowania pilota - być może nie będzie drogo, a przy okazji zakładam, że powiedzą Ci jak to zrobili :-)

Sprawdź także to: https://www.elektroda.pl/...pic1081735.html

tors
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2018, 21:54   

RaVciO dzięki serdeczne za rady i sugestie. Jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. Spróbuję pokombinować jak mi radzisz. Z ASO będzie problem bo w moim miasteczku nie ma. :roll:

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 05-09-2018, 22:35   

Czasem taniej wychodzi zamontować nowy sterownik z nowymi pilotami, za około 50 - 100zł można już kupić całkiem dobry sprzęt.

tors
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2018, 00:03   

To też wezmę pod uwagę. Dzięki.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 06-09-2018, 22:08   

W Miśkach sterowanie jest masą więc trzeba podpiąć się nowym sterownikiem skonfigurowanym pod sterowanie masą pod dwa przewody sterujące oryginalnym sterownikiem oraz pod zasilenie więc minimum 4 przewody. Można dodatkowo podpiąć się pod przewody idące do kierunków by kierunki migały podczas otwierania i zamykania auta. Niektóre sterowniki mają dodatkowe funkcje takie jak immobiliser czy otwieranie bagażnika więc jak potrzebujemy możemy i coś takiego podpiąć.

RaVciO 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-09-2018, 19:17   

tors napisał/a:
RaVciO dzięki serdeczne za rady i sugestie. Jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. Spróbuję pokombinować jak mi radzisz. Z ASO będzie problem bo w moim miasteczku nie ma. :roll:

Do ASO można zadzwonić lub napisać maila z pytaniem o cenę :-)

Odpowiedz do tematu