[MSS 1.3] Nie działajacy pilot centralnego zamka po wymianie |
Autor |
Wiadomość |
tors [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2018, 21:16 [MSS 1.3] Nie działajacy pilot centralnego zamka po wymianie
|
|
|
Baterię musiałem wymienić bo przestał działać pilot. Bateria 27A 12V podczas wymiany miała 2V. Przy okazji stwierdziłem, że trzeba też wymienić mikrowyłącznik odpowiedzialny za zamykanie. Kupiłem w sklepie internetowym 5 takich mikrowyłączników. Syn mi wymienił przy okazji oba zamykanie i otwieranie. Złożyłem wszystko i zonk. Przeszukałem internet i wszystkie znalezione metody adaptacji sprawdziłem dalej nie działa. Oczywiście z kluczyka wszystko jest ok. Bardzo proszę o pomoc, może jest coś co przeoczyłem. Pozdrawiam R.
[ Dodano: 04-09-2018, 13:55 ]
Tyle osób przeczytało i nikt się nie wypowiedział Trochę dziwne, a może to niemożliwe do rozwiązania Mimo wszystko pozdrawiam i czekam dalej może jednak |
|
|
|
 |
amper1
Forumowicz
Auto: MSS DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2018, 14:06
|
|
|
Ja jak wymieniam baterie w pilocie to tylko w samochodzie i blisko radia. Wtedy działa. Jak wymieniam gdzie indziej pilot nie działa.
Nie wiem czy Tobie pomoże, ale spróbować możesz. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-09-2018, 18:05
|
|
|
tors napisał/a: | Tyle osób przeczytało i nikt się nie wypowiedział |
Zalogowanych użytkowników temat przeglądało +- 12 reszta to osoby niezalogowane .
Zapodaj fotkę pilota, może to trochę rozjaśni temat. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
tors [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2018, 22:46 Z takim pilotem kupiłem
|
|
|
[img] [/img] |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 05-09-2018, 11:34
|
|
|
Czy wiesz jaki to model alarmu (zakładam, że masz alarm połączony z centralnym zamkiem? (centralka)
Jeśli ustalisz jaki to alarm, pewnie stosunkowo łatwo znajdziesz w internecie instrukcję parowania pilota - jedyne co ci pozostanie to odnaleźć centralkę i włączyć ją w odpowiedni tryb.
Jeśli masz alarm i auto jest z polskiej dystrybucji, to prawdopodobnie masz alarm Amervox |
|
|
|
 |
tors [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2018, 11:45
|
|
|
Nie wiem jaki to model alarmu i czy wogule jest ponieważ z pilota nigdy się nie uruchamiał. Pilot włączał i wyłączał centralny zamek. Centralny jest fabryczny bo sprawdzałem po nr. vin. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-09-2018, 20:37
|
|
|
Jeśli centralny jest fabryczny i nie znajdziesz tutaj odpowiedzi, warto spytać w ASO ile kosztuje usługa sparowania pilota - być może nie będzie drogo, a przy okazji zakładam, że powiedzą Ci jak to zrobili
Sprawdź także to: https://www.elektroda.pl/...pic1081735.html |
|
|
|
 |
tors [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2018, 21:54
|
|
|
RaVciO dzięki serdeczne za rady i sugestie. Jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. Spróbuję pokombinować jak mi radzisz. Z ASO będzie problem bo w moim miasteczku nie ma. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-09-2018, 22:35
|
|
|
Czasem taniej wychodzi zamontować nowy sterownik z nowymi pilotami, za około 50 - 100zł można już kupić całkiem dobry sprzęt. |
|
|
|
 |
tors [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2018, 00:03
|
|
|
To też wezmę pod uwagę. Dzięki. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 06-09-2018, 22:08
|
|
|
W Miśkach sterowanie jest masą więc trzeba podpiąć się nowym sterownikiem skonfigurowanym pod sterowanie masą pod dwa przewody sterujące oryginalnym sterownikiem oraz pod zasilenie więc minimum 4 przewody. Można dodatkowo podpiąć się pod przewody idące do kierunków by kierunki migały podczas otwierania i zamykania auta. Niektóre sterowniki mają dodatkowe funkcje takie jak immobiliser czy otwieranie bagażnika więc jak potrzebujemy możemy i coś takiego podpiąć. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-09-2018, 19:17
|
|
|
tors napisał/a: | RaVciO dzięki serdeczne za rady i sugestie. Jestem ci bardzo wdzięczny za pomoc. Spróbuję pokombinować jak mi radzisz. Z ASO będzie problem bo w moim miasteczku nie ma. |
Do ASO można zadzwonić lub napisać maila z pytaniem o cenę |
|
|
|
 |
|