Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Galant 2.0 pb+LPG 2003 nie zapala
Autor Wiadomość
ektomek76 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-05-2020, 18:39   

Witam szanowne grono. Ja także przerabiałem ostatnio temat "nie zapala". Odstawiłem auto do specjalisty. Tutaj przyznam, że coraz więcej owych specjalistów już niechętnie rwie się do dłubania w dwudziestoparoletnim japończyku :) . Dwa dni facet spędził na dłubaniu i ustalił że iskra jest, paliwo podaje, czujniki są ok. W końcu przy wsparciu drugiego specjalisty i programu diagnostycznego udało się ustalić, że mamy błąd przepustnicy. Zasugerowali mi panowie wymianę przepustnicy bo podobno gdzieś tam w jakiejś hondzie to pomogło. Na całe szczęście pan kolega specjalisty był bardziej dociekliwy (chwała mu za to) i w końcu właściwa diagnoza- sprawcą jest sterownik przepustnicy. Ja oczywiście w życiu bym na to nie wpadł. Tak więc założyli mi chyba jakąś używkę bo na nowy raczej nie ma szans. Okazało się również, że ten uszkodzony sterownik także był już wymieniany bo widnieje na nim napis markerem pisany GALANT:). Tak więc nie wiem czy wiele pomogłem ale najwyżej niech zostanie dla potomnych jako jedna z przyczyn "nie zapalania"
Spytam przy okazji czy taki sterownik można jeszcze naprawić?

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 28-05-2020, 22:00   

ektomek76, o jakim sterowniku piszesz ? bo o ile wiem, to przepustnica w Galancie jest mechaniczna. Masz jakieś fotki tego sterownika ?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 28-05-2020, 22:07   

jacek11 napisał/a:
przepustnica w Galancie jest mechaniczna
w GDI jest elektroniczna

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 28-05-2020, 22:15   

No tak, ale kolega ma 2,0. A przynajmniej tak ma napisane w profilu :roll:

Adwent 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant sedan 2.0 LPG+pb
Wysłany: 01-06-2020, 20:46   

Problematyczny okazał się być moduł zapłonowy J5T(tutaj jakieś numerki yorych już nie pamiętam :p ) po 100km zaczął też działać LPG więc w ogóle wszystko śmiga :)

Odpowiedz do tematu