|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Budowa domu od A do Z - czego uniknąłbym przy kolejnej budow |
Autor |
Wiadomość |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2024, 08:33
|
|
|
Rzeczywiście jest dość tania i łatwa w montażu – poradziłem sobie sam, a nie jestem żadnym fachowcem. Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciekać. Co do trwałości – ja mam zwykłą ocynkowaną blachę, bez żadnych specjalnych powłok, i póki co trzyma się dobrze, chociaż lekko przybrudziła się po tych latach. Jeśli nie masz wysokich wymagań estetycznych, to blacha trapezowa powinna ci wystarczyć na lata, tylko czasem warto ją przemyć, żeby nie zarastała brudem. https://pokrycia.pl/blacha W dobrej cenie taką blachę zamówisz tutaj. |
Ostatnio zmieniony przez rej 14-11-2024, 06:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny
Auto: Galant 2.5 V6 97r
|
Wysłany: 08-11-2024, 13:48
|
|
|
rej napisał/a: | Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciek |
trzena zachować minimalny spadek chyba 10% jest wymagane.
Ja dasłem jakąś powlekana na szpce aby wygladała jak dachówka. Zadnego deskowania, kontrłat mambram. Już jest chyba 13 lat i spełnia swoje zadanie, nic nie cieknie itp, Górą dach jest dokrecony do instniejacego na garazu i blacha wsunięta pod rynne, działa, moze w zimę jakię snieg tam wleci jak wieje ale jet przewiew i sucho. W tym roku tam bedzie motocykl zimował razem z węglem i reszta ogordowych rzeczy, |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
|
|
|
|
|
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik
|
Wysłany: 08-11-2024, 20:20