Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Budowa domu od A do Z - czego uniknąłbym przy kolejnej budow
Autor Wiadomość
rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-11-2024, 08:33   

Rzeczywiście jest dość tania i łatwa w montażu – poradziłem sobie sam, a nie jestem żadnym fachowcem. Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciekać. Co do trwałości – ja mam zwykłą ocynkowaną blachę, bez żadnych specjalnych powłok, i póki co trzyma się dobrze, chociaż lekko przybrudziła się po tych latach. Jeśli nie masz wysokich wymagań estetycznych, to blacha trapezowa powinna ci wystarczyć na lata, tylko czasem warto ją przemyć, żeby nie zarastała brudem. https://pokrycia.pl/blacha W dobrej cenie taką blachę zamówisz tutaj.
Ostatnio zmieniony przez rej 14-11-2024, 06:49, w całości zmieniany 1 raz  

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 08-11-2024, 13:48   

rej napisał/a:
Jeśli dach jest płaski, to pamiętaj tylko, żeby dobrze uszczelnić miejsca łączeń, bo inaczej przy większym deszczu może zacząć przeciek

trzena zachować minimalny spadek chyba 10% jest wymagane.
Ja dasłem jakąś powlekana na szpce aby wygladała jak dachówka. Zadnego deskowania, kontrłat mambram. Już jest chyba 13 lat i spełnia swoje zadanie, nic nie cieknie itp, Górą dach jest dokrecony do instniejacego na garazu i blacha wsunięta pod rynne, działa, moze w zimę jakię snieg tam wleci jak wieje ale jet przewiew i sucho. W tym roku tam bedzie motocykl zimował razem z węglem i reszta ogordowych rzeczy,
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik
Wysłany: 08-11-2024, 20:20   

Marcino napisał/a:
mambram.

Tego słowa mi brakowało. Nie folie, tylko membranę.

Odpowiedz do tematu