|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[4G15] Lancer 1989 1.5 - kontyrolka płynu chłodniczego-HELP |
Autor |
Wiadomość |
89Eagle
Nowy Forumowicz Eagle
Auto: 1989 Eagle Summit/Mirage
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-12-2024, 13:02 [4G15] Lancer 1989 1.5 - kontyrolka płynu chłodniczego-HELP
|
|
|
Witam wszystkich. Mam problem z kontrolką płynu chłodniczego. Zapaliła się jakiś rok temu w losowym momencie i od tego czasu nie gaśnie. Po jakimś czasie (w zimie) zauważyłem stojąc na światłach że para leci spod maski delikatnie, wtedy okazało się że oryginalna chłodnica się minimalnie rozszczelniła u góry. Jeździłem tak pół roku delikatnie dolewając wody. Niedawno zmieniłem chłodnicę na nową i termostat, odrazu wyczyściłem wszystkie czujniki przy układzie chłodzenia, niedawno też wymieniony rozrząd z pompą wody. Kontrolka nadal świeci non stop. Już nie mam pomysłu co to? |
|
|
|
|
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM
Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 636 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24050 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-12-2024, 19:57
|
|
|
Kolego - nie pomyliłeś z pomarańczową lampką płynu do spryskiwaczy reflektorów?Zobacz czy przy lampie nie masz dodatkowego zbiornika - znaczy on jest poniżej, ale przy lampie może być wlew. |
|
|
|
|
89Eagle
Nowy Forumowicz Eagle
|
Wysłany: 22-12-2024, 21:51
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Kolego - nie pomyliłeś z pomarańczową lampką płynu do spryskiwaczy reflektorów?Zobacz czy przy lampie nie masz dodatkowego zbiornika - znaczy on jest poniżej, ale przy lampie może być wlew. |
Na pewno nie, w tym roku nie było takiego bajeru kontrolka płynu chłodniczego na bank... |
|
|
|
|
apikus
Mitsumaniak
Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1891 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 23-12-2024, 08:56
|
|
|
89Eagle napisał/a: | w tym roku nie było takiego bajeru |
Carisma z roku 1996 miała kontrolkę poziomu płynu do spryskiwaczy.
Wklej jej zdjęcie. |
|
|
|
|
Krzyzak
Pomógł: 636 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24050 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-12-2024, 18:48
|
|
|
89Eagle napisał/a: | w tym roku nie było takiego bajeru | mam rok starszego Galanta i mam taką - nawet pomimo braku pozostałych elementów systemu
co więcej - dostałem zbiorniczek z pływakiem, podłączyłem do wtyczki i kontrolka się zaświeciła - zatem instalacja jest przygotowana
[ Dodano: 23-12-2024, 19:15 ]
Powiększ sobie zdjęcie z aukcji - na dole, pod prędkościomierzem - w Galancie jest to ostatnia lampka po prawej stronie, zaraz obok wskaźnika temperatury (na zdjęciu jest szara, normalnie świeci się na żółto).
https://allegro.pl/oferta/licznik-zegary-mitsubishi-galant-vi-6-gti-vr-4-8121150985
|
|
|
|
|
|
89Eagle
Nowy Forumowicz Eagle
|
Wysłany: 08-01-2025, 13:32
|
|
|
[quote="Krzyzak"] 89Eagle napisał/a: | w tym roku nie było takiego bajeru | mam rok starszego Galanta i mam taką - nawet pomimo braku pozostałych elementów systemu
co więcej - dostałem zbiorniczek z pływakiem, podłączyłem do wtyczki i kontrolka się zaświeciła - zatem instalacja jest przygotowana
Masz może zdjęcie tej wtyczki? I gdzie ona jest? Leży mi jedna wolna wtyczka w okolicy akumulatora/zbiorniczka na płyn chłodniczy na 4 piny chyba ale nie wiem czy to to... w każdym razie i tak nie ma jej gdzie podpiąć. |
|
|
|
|
Krzyzak
|
Wysłany: 09-01-2025, 07:28
|
|
|
U mnie jest za prawą lampą, ale eclipse to może mieć inaczej rozmieszczone. Sam zbiornik mam poniżej lampy, mocowany do podłużnicy. |
|
|
|
|
|
|