Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[4G15] Lancer 1989 1.5 - kontyrolka płynu chłodniczego-HELP
Autor Wiadomość
89Eagle 
Nowy Forumowicz
Eagle

Auto: 1989 Eagle Summit/Mirage
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2024, 13:02   [4G15] Lancer 1989 1.5 - kontyrolka płynu chłodniczego-HELP

Witam wszystkich. Mam problem z kontrolką płynu chłodniczego. Zapaliła się jakiś rok temu w losowym momencie i od tego czasu nie gaśnie. Po jakimś czasie (w zimie) zauważyłem stojąc na światłach że para leci spod maski delikatnie, wtedy okazało się że oryginalna chłodnica się minimalnie rozszczelniła u góry. Jeździłem tak pół roku delikatnie dolewając wody. Niedawno zmieniłem chłodnicę na nową i termostat, odrazu wyczyściłem wszystkie czujniki przy układzie chłodzenia, niedawno też wymieniony rozrząd z pompą wody. Kontrolka nadal świeci non stop. Już nie mam pomysłu co to?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 22-12-2024, 19:57   

Kolego - nie pomyliłeś z pomarańczową lampką płynu do spryskiwaczy reflektorów?Zobacz czy przy lampie nie masz dodatkowego zbiornika - znaczy on jest poniżej, ale przy lampie może być wlew.

89Eagle 
Nowy Forumowicz
Eagle

Wysłany: 22-12-2024, 21:51   

Krzyzak napisał/a:
Kolego - nie pomyliłeś z pomarańczową lampką płynu do spryskiwaczy reflektorów?Zobacz czy przy lampie nie masz dodatkowego zbiornika - znaczy on jest poniżej, ale przy lampie może być wlew.

Na pewno nie, w tym roku nie było takiego bajeru :) kontrolka płynu chłodniczego na bank...

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 23-12-2024, 08:56   

89Eagle napisał/a:
w tym roku nie było takiego bajeru

Carisma z roku 1996 miała kontrolkę poziomu płynu do spryskiwaczy.

Wklej jej zdjęcie.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 23-12-2024, 18:48   

89Eagle napisał/a:
mam rok starszego Galanta i mam taką - nawet pomimo braku pozostałych elementów systemu
co więcej - dostałem zbiorniczek z pływakiem, podłączyłem do wtyczki i kontrolka się zaświeciła - zatem instalacja jest przygotowana

[ Dodano: 23-12-2024, 19:15 ]
Powiększ sobie zdjęcie z aukcji - na dole, pod prędkościomierzem - w Galancie jest to ostatnia lampka po prawej stronie, zaraz obok wskaźnika temperatury (na zdjęciu jest szara, normalnie świeci się na żółto).

https://allegro.pl/oferta/licznik-zegary-mitsubishi-galant-vi-6-gti-vr-4-8121150985

89Eagle 
Nowy Forumowicz
Eagle

Wysłany: 08-01-2025, 13:32   

[quote="Krzyzak"]
89Eagle napisał/a:
mam rok starszego Galanta i mam taką - nawet pomimo braku pozostałych elementów systemu
co więcej - dostałem zbiorniczek z pływakiem, podłączyłem do wtyczki i kontrolka się zaświeciła - zatem instalacja jest przygotowana

Masz może zdjęcie tej wtyczki? I gdzie ona jest? Leży mi jedna wolna wtyczka w okolicy akumulatora/zbiorniczka na płyn chłodniczy na 4 piny chyba ale nie wiem czy to to... w każdym razie i tak nie ma jej gdzie podpiąć.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 09-01-2025, 07:28   

U mnie jest za prawą lampą, ale eclipse to może mieć inaczej rozmieszczone. Sam zbiornik mam poniżej lampy, mocowany do podłużnicy.

Odpowiedz do tematu