|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Kupowane sercem, nie rozumem... |
| Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14455 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 03-07-2026, 13:16
|
|
|
| Co do felg - moje obawy się potwierdziły, te panele są z tworzywa. Są przyklejone na stałe. Z obawy na późniejsze problemy z wyważaniem, nie chcę ich ruszać. Będzie malowanie natryskowe i lakier 2k w 2 kolorach jak oryginał. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23718 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-07-2026, 15:47
|
|
|
| Długo Cię nie było, wchodze spawdzić i napisac czy jakies świeże informacje? Timming idealny, zbieg zdarzeń udowadnia że nie zawsze jest tak kolorowo, gdyby nie wytrenowanie m.in. w Galancie ten projekt mógłby być znacznie bardziej kosztowny niż mogłoby się wydawać. Co do fachowcow/serwisów, jak człowiek slyszy/czuje ten niesmak, to kręcenie nosem, machnie ręka i sam zrobi, zamiast wysłuchiwąc nie da sie/nie możliwe/nie opłaca sie. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
| |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 10-07-2026, 21:58
|
|
|
Mam spy foto od blacharza jeśli na żywo będzie równie dobrze, to myślę, że decyzja żeby nie wymieniać poszycia była słuszna.
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23718 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 12-07-2026, 08:21
|
|
|
Maestro |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 71 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10986 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 14-07-2026, 20:02
|
|
|
| Magik jest z niego. |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: Wczoraj 15:47
|
|
|
Drobne niedociągnięcia są, ale była też trochę presja czasu. Jednak całokształt pracy i dbałość o szczegóły na odpowiednim poziomie.
Pan naprawdę się starał. nawet podczas pasowania wyjął nowe spinki z poszerzenia żeby ich nie wyrobić i dał stare. Zabezpieczył auto, poprawił pasowanie przedniego zderzaka, mimo, że nie wspominałem. No i mimo pośpiechu serdecznie zapraszał na kawę - Podlaska gościnność
Auto powoli składam, z lakierem do wyjazdu na Sardynię nie zdążę Więc pojadę łaciatą krową Auto jak na kolosa jeździ lekko, prowadzi się pewnie... Po powrocie przyjdzie reszta części. Tymczasem wpadł karton spinek i śrubek z tosshin.com - jeśli chodzi o takie małe rzeczy, mają najlepsze ceny. |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: Wczoraj 21:27
|
|
|
| Owczar napisał/a: | Drobne niedociągnięcia są, ale była też trochę presja czasu. Jednak całokształt pracy i dbałość o szczegóły na odpowiednim poziomie.
Pan naprawdę się starał. nawet podczas pasowania wyjął nowe spinki z poszerzenia żeby ich nie wyrobić i dał stare. Zabezpieczył auto, poprawił pasowanie przedniego zderzaka, mimo, że nie wspominałem. No i mimo pośpiechu serdecznie zapraszał na kawę - Podlaska gościnność
Auto powoli składam, z lakierem do wyjazdu na Sardynię nie zdążę Więc pojadę łaciatą krową Auto jak na kolosa jeździ lekko, prowadzi się pewnie... Po powrocie przyjdzie reszta części. Tymczasem wpadł karton spinek i śrubek z tosshin.com - jeśli chodzi o takie małe rzeczy, mają najlepsze ceny. |
Przeczytałem od deski do deski no i po zatrważającym wstępie auta w PL jest jakiś pozytyw czyli normalny warsztat blacharski
Jako że rodzi mi się kolejny pomysł to byłbym wdzięczny jak pochwaliłbyś się namiarami na tego Pana od blacharki ? Oczywiście może być PW a jak coś nie wyjdzie nie będę psioczyć do Ciebie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 656 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24715 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: Dzisiaj 7:48
|
|
|
| Owczar napisał/a: | | tosshin.com | już z cłem?
nie znałem tej strony, ale bardzo się kojarzy z "to z chin" - eh, gdyby jeszcze tylko w Europie produkowali takie rzeczy, to bym zrozumiał takie złodziejstwo, ale są miliony produktów, które robią tylko Chińczycy i absurdy typu 3€ cła (i tu ciekawostka - jeszcze plus VAT) uważam za kolejne gwoździe do trumny kontynentu |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: Dzisiaj 10:31
|
|
|
| ledziu napisał/a: | | Owczar napisał/a: | Drobne niedociągnięcia są, ale była też trochę presja czasu. Jednak całokształt pracy i dbałość o szczegóły na odpowiednim poziomie.
Przeczytałem od deski do deski no i po zatrważającym wstępie auta w PL jest jakiś pozytyw czyli normalny warsztat blacharski
Jako że rodzi mi się kolejny pomysł to byłbym wdzięczny jak pochwaliłbyś się namiarami na tego Pana od blacharki ? Oczywiście może być PW a jak coś nie wyjdzie nie będę psioczyć do Ciebie |
Myślę, ze mogę polecić gościa z czystym sumieniem - jeśli przykłada sie tak do każdej pracy, to będzie git.
https://www.facebook.com/share/1bu2TYc5qW/
Odpisuje na wiadomości, w razie czego daj znać, wyślę numer.
Aczkolwiek zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie finalnie po wyprowadzeniu gruntu pod lakier. Tak jak sprawdziłem miernikiem, jest git.
Na foto przy drzwiach i na łączeniu ze zderzakiem jest pocynowane i tam czujnik pokazuje na czerwono. Ale akurat w tym miejscu było to mniejsze zło niż przegrzewać spotterem zeby to na siłę wyprowadzić. Klapa i maska też git - tam były drobne naprawy, ale wcale nie łatwe technicznie.
Oczywiście zabrakło mi tydzień, dwa żeby zamknąć temat przed urlopem. Będę musiał te naprawiane elementy prysnąć żeby kupić full ubezpieczenie. Wszystkie nowe elementy zostają tak jak sa, czyli w kataforezie. Potem bede myślał, może ściągniemy chemicznie lakier z tych elementów które były naprawiane.
| Krzyzak napisał/a: | | Owczar napisał/a: | | tosshin.com | już z cłem?
nie znałem tej strony, ale bardzo się kojarzy z "to z chin" - eh, gdyby jeszcze tylko w Europie produkowali takie rzeczy, to bym zrozumiał takie złodziejstwo, ale są miliony produktów, które robią tylko Chińczycy i absurdy typu 3€ cła (i tu ciekawostka - jeszcze plus VAT) uważam za kolejne gwoździe do trumny kontynentu |
tak, adres kojarzy się z chinami, ale to Japonia. Normalnie każda spinka, śrubka, na amayama kosztuje min 1 euro czy 1USD. W Pl 4-5pln.
Tam jest wszystko w jenach i nawet z przesyłką i cłem wychodzi taniej. Kupiłem od razu zestaw filtrów na 2 serwisy, naklejki z folii alu na zderzaki od wewnątrz - tam z cłem koło 40PLN, w Polsce 190zl.
Łącznie zamówiłem 190 elementów za 1350 z dostawą i opłatami celnymi.
A właśnie, kupiłem tam też zespolony bezpiecznik. Jego wymiana to droga przez mękę, trzeba rozłożyć skrzynkę bezpieczników, która jest zbudowana tak, ze w aucie ciężko ją rozdzielić. Ale się udało.
Z nowości - aku niestety trup. Lexus dal zwykły aku nie agm. W Mercu i Alfie były identycznie rozładowane, a po ładowaniu stan prawie jak nowe - turaj z 70Ah zostało 20. Rozładowanie i ładowanie małym prądem nie pomaga. Wpadnie yuasa agm. |
|
|
|
 |
|
|
|