|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Adaho_krak 30-07-2007, 09:36 |
Problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
Eassy [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 22:50 Problem z odpalaniem
|
|
|
Witam serdecznie, jestem tu nowa i oczywiście mam problem:
Auto odpalało na dotyk...aż tu dzisiaj przekręcam kluczyk i nic-zakręcił ale nie odpalił.Wrażenia takie jakby był słaby akumulator - a jest nowy. Przy kolejnej próbie wspomogłam się pedałem gazu i odpalił. Noo, i tak teraz za każdym razem... Ktoś ma jakiś pomysł co to może być?? |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 29-07-2007, 23:43
|
|
|
mam to samo ale ja mam padniety krokowy i sam grzebalem przy przepustnicy i mam tego efekt.
nie wiem co moze być u Ciebie ale obyś szybko pozbyla sie usterki go wiem co to znaczy stach (odpali czy nie ?)
pozdro i powodzenia zycze |
|
|
|
 |
Eassy [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 23:53
|
|
|
LEWY dzieki za zainteresowanie, jutro coś pokombinuje. Jest jeszcze opcja że pofisiowały zabezpieczenia. Noo...a jak padnie i nie odpali to marny jego los |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-07-2007, 09:45
|
|
|
Eassy, temat przeniesiony do "technicznych" napewno bedzie większe zainteresowanie Żeby Ci skutecznie pomóc, proponuje abyś podała więcej danych autka, np. jaki silnik, który rok prod. itd. Najprawdoponiej jednak LEWY ma racje Jak sprawdzić, oraz więcej info o krokowym masz tu: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9639 |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-07-2007, 09:52
|
|
|
widze, ze Gdansk, wiec moge pomoc sprawdzic to auto
wyglada to na crankwalk... |
|
|
|
 |
SAMAEL [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 11:48
|
|
|
co jak ? problemy z odpalaniem skutkiem crankwalk'u ?? ja bym stawiał na nieszczelność w dolocie.... jak mi pękła uszczelka od przepustnicy ta na wałku klapki pod sprężynką i nieszczelnosć się zrobiła to miałem takie same problemy .... sprawdź szczelność dolotu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-07-2007, 12:05
|
|
|
teoretycznie problemow moga byc dziesiatki, ale crankwalk wlasnie takie skutki mial - od gasniecia silnika w trakcie jazdy po co raz wieksze problemy z odpalaniem |
|
|
|
 |
|
|