|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:33 |
zabudowa paki do L200 |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-01-2008, 00:22
|
|
|
hk12345 napisał/a: | co myślicie o tych L200 z krajów arabskich a kupowanych w niemczech na pace charakterystyczne drązki - obecnie sa one szeroko dostepne w Polsce czy warto je kupowac czy lepiej zakupic nowego w salonie choc znacznie droższego:-) | http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=19695 tu odpowiedź na to pytanie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
LUMPY [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 13:42
|
|
|
jesoooo jakie zawracanie spalin jedyne zawracanie spalin to EGR czyli mieszanie spalin z powietrzem zasilajacym silnik wszytko po to aby utrzymać na wolnych obrotach emisje spalin w normie, najlepiej po okresie gwarancyjnym od razu wywalic, a kanał zaślepić bo tylko zasmołowuje kolektor dolotowy
Ten przycisk w navarze to poprostu zwiększenie dawki, lub( i ) wyprzedzenia/opóźnienia wtrysku (taki sam jak w patrolu Y61)
Co do grzałki w L200 to jest to myk stosowany już w silnikach 1Z VW od 92 roku i polega na grzaniu płynu i najczęściej instalacja wygląda tak że jest wkręcone 2-3 świece żarowe w kanał wodny silnika i sterowane przekaźnikiem z czujnikiem temp płynu do by sie mniej silnik na zimnym męczył
Co do cudownego urządzonka o którym pisał GENE
to załatwia to zwykłe webasto wodne, wpina się w mały obwód chłodzenia (czyli silnik nagrzewnica) mam to zamontowane w 2 autach (caddy, T4) i robi jeszcze jako ogrzewanie postojowe tylko lepiej jeszcze jeden aku dołożyć. W Lce też zamontuje ofkoz tylko sie musze z jakimś serwisem dogadać
LUMPY |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-01-2008, 07:53
|
|
|
Cytat: | Co do cudownego urządzonka o którym pisał GENE | to nie ja o nim pisalem. Ja tylko wspominalem, ze nie znam niczego takiego co jest montowane jako nagrzewacz w L200. Chodzilo mi oczywiscie o jakis fabryczny modul a nie o Webasto lub inny system ogrzewania postojowego. Swoja droga to bardzo mily dodatek i jesli znajde szelesty to pomysle o instalce. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|