[CK1A 1.3] Oświetlenie pokęteł nawiewu. |
Autor |
Wiadomość |
gogh [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2007, 00:06 [CK1A 1.3] Oświetlenie pokęteł nawiewu.
|
|
|
Próbowałem dziś zmienić żarówki od pokręteł na panelu przednim i zanic nie mogę tego wyjąć. Przednia osłona wychodzi bez problemów, 4 zatrzaski, odpina się kostkę od zegarka i awaryjnych . Dalej cztery śrubki trzymają już tą białą ramkę . Po odkręceniu nie mogę tego wyciągnąć , z tyłu są jakieś kołki które siędzą w metalowej ramie nie idzie w rzadną stronę. Rozbierał to już ktoś ? |
|
|
|
 |
Andrzej C. [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 11:57
|
|
|
Witam.
Nie musisz tego wyciągać. Odkręć te cztery śrubki i pociągnij za tą obudowę i wysuń ile się da. Żaróweczki dostaniesz palcami, trzeba je przekręcić i wyjąć.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gogh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 15:57
|
|
|
O to chodzi że, mimo odkręcenia tych śrubek nie można pociągnąć do przodu bo blokuje to ta ramka co idzie naokoło zegarów i kratek nawiewu , z tyłu trzymają kołeczki, mogę tylko przesuwać to lekko w prawo stronę. Żarówek nie mogę sięgnąć. Coś czuję że żeby to wyjąć muszę zdjać całą ramkę, a z tym jest za dużo roboty , Narazie jeżdze po ciemaku tylko poielniczka i zapalniczka świeci |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 17:13
|
|
|
gogh skąd jesteś?? bądź łaskawy zmienić w opisie bo nawet nie wiadomo jak Ci pomóc |
|
|
|
 |
gogh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 17:30
|
|
|
Łaskawie już zmieniłem . Trochę daleko mamy do siebie |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 22:26
|
|
|
Teraz też to mogę stwierdzić..............
A co do Twojego problemu to przeglądałeś jak to wygląda na manulau bo wszystko ładnie tam jest rozpisane co i jak......................... |
|
|
|
 |
gogh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-12-2007, 23:39
|
|
|
Jeśli ci chodzi o ten dokument 55.pdf lancercolt 96-0x to u mnie nie jest tak jak tam.
Nie dam rady tego wyciągnąć nie zdejmując całej ramki. Nie daje rady zgąć tych bolców z tyłu a jeśli nawet je bym zgoł to ten biały plastik ma takie cztery łapki -te od srubek i one mają większą szerokość niż otwór z przodu. Chyba że macie jakiegoś innego manauala. |
|
|
|
 |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 12-12-2007, 20:23
|
|
|
GOGH
masz może instrukcjie do lancera po roku 96 na pdf bo cos o niej wspominasz w postcie
Jak tak to podaj mi strone skąd ja wziołeś |
|
 |
gogh [Usunięty]
|
Wysłany: 12-12-2007, 22:10
|
|
|
Jeśli chodzi ci o manual to jest tu http://www.mitsubishi-gra.../index.php?c=22
A jeśli chcesz coś konkretnego z tej książeczki lub jak wolisz instrukcji obsługi to mogę zdjęcie zrobić z mojej i ci wysłać na maila. A może też tam jest sprawdź. |
|
|
|
 |
rydzu25
Forumowicz

Auto: Outlander II
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2007 Posty: 106 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki/Płock
|
Wysłany: 14-12-2007, 19:51
|
|
|
dziekuje za podpowiedz narazie nic mi się nie psuje ale warto mieć taką istrukcje:)na przyszłośc+ |
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 00:06
|
|
|
Te żaróweczki trzeba wyłamać na bok, są na zatrzaskach. Łatwo w ten sposób złamać żarówkę dlatego trzeba to robić z wyczuciem. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 10-06-2008, 08:06
|
|
|
Sienek86 napisał/a: | Te żaróweczki trzeba wyłamać na bok, są na zatrzaskach. | Nie wyłamać tylko przekręcić i wyjąć. |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 11:25
|
|
|
Hugo napisał/a: | Nie wyłamać tylko przekręcić i wyjąć. |
Wiem co piszę, kilka razy już zmieniałem kolory żaróweczek. |
|
|
|
 |
Djinn [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 17:37
|
|
|
Nic nie trzeba wyciągać/łamać.
Wystarczy odkręcić ten cały "element" z pokrętłami, lekko go obniżyć, złamać rękę w trzech miejscach (joke) i można wyciągnąć żaróweczki, ostatnio zmieniałem. |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 18:22
|
|
|
Doszedłem do takiej wprawy z wyciąganiem żarówek, że wyciągam tylko tą ramkę bez odkręcania czegokolwiek |
|
|
|
 |
|