Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK1A 1.3] Oświetlenie pokęteł nawiewu.
Autor Wiadomość
gogh
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2007, 00:06   [CK1A 1.3] Oświetlenie pokęteł nawiewu.

:cry: Próbowałem dziś zmienić żarówki od pokręteł na panelu przednim i zanic nie mogę tego wyjąć. Przednia osłona wychodzi bez problemów, 4 zatrzaski, odpina się kostkę od zegarka i awaryjnych . Dalej cztery śrubki trzymają już tą białą ramkę . Po odkręceniu nie mogę tego wyciągnąć , z tyłu są jakieś kołki które siędzą w metalowej ramie nie idzie w rzadną stronę. Rozbierał to już ktoś ?

Andrzej C.
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 11:57   

Witam.
Nie musisz tego wyciągać. Odkręć te cztery śrubki i pociągnij za tą obudowę i wysuń ile się da. Żaróweczki dostaniesz palcami, trzeba je przekręcić i wyjąć.
Pozdrawiam

gogh
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 15:57   

O to chodzi że, mimo odkręcenia tych śrubek nie można pociągnąć do przodu bo blokuje to ta ramka co idzie naokoło zegarów i kratek nawiewu , z tyłu trzymają kołeczki, mogę tylko przesuwać to lekko w prawo stronę. Żarówek nie mogę sięgnąć. Coś czuję że żeby to wyjąć muszę zdjać całą ramkę, a z tym jest za dużo roboty , Narazie jeżdze po ciemaku tylko poielniczka i zapalniczka świeci :(

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 17:13   

gogh skąd jesteś?? bądź łaskawy zmienić w opisie bo nawet nie wiadomo jak Ci pomóc :!: :!: :!:

gogh
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 17:30   

Łaskawie już zmieniłem :) . Trochę daleko mamy do siebie

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 22:26   

Teraz też to mogę stwierdzić.............. :wink:
A co do Twojego problemu to przeglądałeś jak to wygląda na manulau :?: :?: bo wszystko ładnie tam jest rozpisane co i jak.........................

gogh
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 23:39   

Jeśli ci chodzi o ten dokument 55.pdf lancercolt 96-0x to u mnie nie jest tak jak tam.
Nie dam rady tego wyciągnąć nie zdejmując całej ramki. Nie daje rady zgąć tych bolców z tyłu a jeśli nawet je bym zgoł to ten biały plastik ma takie cztery łapki -te od srubek i one mają większą szerokość niż otwór z przodu. Chyba że macie jakiegoś innego manauala.

rydzu25 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2007, 20:23   

GOGH
masz może instrukcjie do lancera po roku 96 na pdf bo cos o niej wspominasz w postcie
Jak tak to podaj mi strone skąd ja wziołeś

gogh
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2007, 22:10   

Jeśli chodzi ci o manual to jest tu http://www.mitsubishi-gra.../index.php?c=22
A jeśli chcesz coś konkretnego z tej książeczki lub jak wolisz instrukcji obsługi to mogę zdjęcie zrobić z mojej i ci wysłać na maila. A może też tam jest sprawdź.

rydzu25 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 14-12-2007, 19:51   

dziekuje za podpowiedz narazie nic mi się nie psuje ale warto mieć taką istrukcje:)na przyszłośc+

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 00:06   

Te żaróweczki trzeba wyłamać na bok, są na zatrzaskach. Łatwo w ten sposób złamać żarówkę dlatego trzeba to robić z wyczuciem.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-06-2008, 08:06   

Sienek86 napisał/a:
Te żaróweczki trzeba wyłamać na bok, są na zatrzaskach.
Nie wyłamać tylko przekręcić i wyjąć.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 11:25   

Hugo napisał/a:
Nie wyłamać tylko przekręcić i wyjąć.

Wiem co piszę, kilka razy już zmieniałem kolory żaróweczek.

Djinn
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 17:37   

Nic nie trzeba wyciągać/łamać.
Wystarczy odkręcić ten cały "element" z pokrętłami, lekko go obniżyć, złamać rękę w trzech miejscach (joke) i można wyciągnąć żaróweczki, ostatnio zmieniałem.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2008, 18:22   

Doszedłem do takiej wprawy z wyciąganiem żarówek, że wyciągam tylko tą ramkę bez odkręcania czegokolwiek :lol:

Odpowiedz do tematu