Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny zamek - problem
Autor Wiadomość
MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 10:53   Centralny zamek - problem

Panie i Panowie jak w temacie mam problem z centralnym zamkiem - I teraz pytanie czy ktoś z Was miał podobny ? Gdy zamykam jest OK ale w momencie otwierania z pilota albo kluczyka centralny zamek zaczyna "szaleć" Otwiera i zamyka dzrzwi i tak z 10 - 15 razy... Nie wiem co jest grane na początku myślałem że to ma związek z alarmem ale jak otwieram z kluczyka jest to samo...

[ Dodano: 23-06-2009, 11:22 ]
P.S.
Trochę to przypomina sceny z filmu "Nawiedzony" ;-) ) ale to był dom ! ! ! Nie słyszałem o nawiedzonych samochodach nie licząc "Christine" Steven'a King'a ...

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-06-2009, 12:24   

MadMax napisał/a:
Otwiera i zamyka dzrzwi i tak z 10 - 15 razy..
ja mam coś takiego i przy zamykaniu i otwieraniu. Lewe tylne drzwi troche wariują tzn. za 2a razy jeszcze słychać odgłos zamka. Podejrzewam jakąś zware. P.S ja mam tylko kluczyk bez pilota

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2009, 12:33   

dokładnie coś takiego tylko ja mam we wszystkich zamkach ...

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 23-06-2009, 15:58   

Ja jeszcze nie miałem okazji pojechać do elektryka i sie dowiedzieć co jest 5-ć z tym zamkiem. Narazie nie jest to na tyle u mnie uciązliwe żebym musiał natychmiast się tym zająć :D Jakbyś swój zamek ogarnął to podziel się radą to może swój tez naprawie :D

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 23-06-2009, 22:06   

Mojego poprzedniego gala kupiłem z tą wadą.Wyczyściłem styki elektryczne w siłowniku
w drzwiach kierowcy.
Problem zniknął.
Po roku problem wrócił,ale powtórzyłem operację i jest ok do tej pory :)

Pozdro. :)

mitsu_pl 
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Wysłany: 24-06-2009, 11:34   

Dżwi kierowcy są tymi "głównymi" więc tam się też znajduje główne styki od sterowania wszytkimi dżwiami, więc tam bym radził zacząć szukać... zresztą tak jak napisał Jacek
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2009, 21:35   

Chyba macie rajcę panowie jutro spróbuje się z tym zmierzyć. Sprawdzę drzwi kierowcy i wyczyszczę styki. Dam znać jakie rezultaty

[ Dodano: 29-06-2009, 13:01 ]
Panowie 2 godzinnej walce garażowej mam następujące informacje : Po rozebraniu drzwi kierowcy gdzie znajduje się główna centralka dokonałem dokładnego oczyszczenia styków, rozebrałem centralkę (konsole okien) jest tam tranzystorek odpowiadający za centralny zamek. Dodatkowo pomiędzy szybą a obudową drzwi znajduje się w środku folia zabezpieczająca a w niej gąbka ochronna na ścięgnach od zamka, która skutecznie blokowała cięgno i zamek po prostu czasami odbijał. Po usunięciu gąbki i przeczyszczeniu styków problem został zażegnany. Dziękuję wszystkim za podpowiedz. Ekipa E88A to chyba najbardziej zgrana ekipa ! :-)

Odpowiedz do tematu