Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
buczy przy skrecie
Autor Wiadomość
puntspusy 
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2009, 07:38   buczy przy skrecie

Lancer CSO 2,0 kombi
Podczas jazdy na wprost auto zachowuje sie normalnie. Moze delikatnie cos halasuje - buczy-huczy (niezaleznie od predkosci).
Podczas mocniejszego skretu w prawo przy dowolnej predkosci z okolic tylnego prawego kola ( tak mi sie wydaje ) wydobywa sie naprawde mocne buczenie.
co to moze byc ? lozysko ?
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

rydzu25 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 18-07-2009, 21:15   

Jak chcesz sprawdzic czy to łożysko to podliwaruj stronę po której ci buczy i poruszaj kołem i zakręc nim a wtedy sie okaże czy to łożysko.
pozdrawiam

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 19-07-2009, 08:15   

Poruszaj na boki kołem i zobacz czy nie ma luzów.

majick
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2009, 13:48   

Słabo to wiedzę ,oczywiscie łozyska nie wymienisz tylko cała piasta, u mnie to samo prawy tył,w serwisie ok.tysiaka, zamiennik ok.600, droższy na pięć szpilek ,może u niemca w serwisie taniej, albo pokusić się o wyciskanie starego, ale brak auta na podmiankę,daj znać co ustaliłeś

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 21-07-2009, 14:12   

Tak z ciekawości przy jakich przebiegach macie te problemy? Mam nadzieje że ponad 200tkm.

majick
[Usunięty]

Wysłany: 21-07-2009, 15:31   

100000 km

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 22-07-2009, 06:55   

137 tys
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz

majick
[Usunięty]

Wysłany: 22-07-2009, 13:38   

Do puntspusy, tak z ciekawości ,czy miałeś wymieniane wahacze z tyłu w zwiazku ze skrzypieniem, bo wtedy można by uderzyć z gwaracją na wymieniany element(2 lata)

puntspusy 
Forumowicz

Wysłany: 23-07-2009, 06:54   

u mnie nie skrzypi ale tez nic nie bylo w tym temacie robione

b4rt3k91 
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS9W + LPG
Wysłany: 28-11-2014, 22:08   

Odświeżam temat :)

Jest ktoś może po wymianie tylnej piasty? Niestety prawdodpobnie mnie to czeka :( Słyszał ktoś może o próbie z powodzeniem wyciskania łożyska i wprasowania nowego? Koszt nowej niestety jesr dość duży..

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 28-11-2014, 22:35   

b4rt3k91 napisał/a:
Słyszał ktoś może o próbie z powodzeniem wyciskania łożyska i wprasowania nowego
Nie zawsze się udaje. Warto spróbować. Uważaj też na zamienniki, bo czasem są krzywe i marnej jakości.

b4rt3k91 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-11-2014, 22:55   

Właśnie chodzi mi o to czy komuś się to udało, a jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki, lub jeśli ma jakieś dane łożysk to byłbym wdzięczny. Jeśli się nie uda to jakiej firmy piasty polecasz mjsystem ?

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 28-11-2014, 23:12   

b4rt3k91 napisał/a:
Jeśli się nie uda to jakiej firmy piasty polecasz

Najlepiej orginał. Nie kupuj żadnej chińszczyzny, bo to bez sensu. ja w galancie trzy razy podchodziłem do wymiany, z czego dwa razy na częściach sklepowych i zawsze kończyło się oddaniem z powodu krzywizny osiowej. Co więcej, piasty producenta, który jeszcze pół roku temu miał solidy towar...
Zapytaj o to tu:
http://allegro.pl/show_user.php?uid=617035
lub:
http://www.kapitan.com.pl/?kontakt
Zacznij jednak od próby profesjonalnego wyciśnięcia łożysk z piast i zakupu np SKF

b4rt3k91 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-02-2015, 13:02   

mjsystem, pamiętasz może jakieś numery/wymiary tego łożyska? Jeśli uda się je wycisnąć to muszę się zorientować czy dostanę gdzieś u mnie w okolicy podobne. Odnośnie piast - orientowałem się w kilku miejscach, w intercars po zniżce Ruville wychodzi 496 zł/sztukę...

Odpowiedz do tematu