Przesunięty przez: Hubeeert 05-08-2007, 21:03 |
zamykający się sam centralny, mokry samochów wew. |
Autor |
Wiadomość |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 10:31 zamykający się sam centralny, mokry samochów wew.
|
|
|
mam dwa problemy z galem 6a13 z 97.
pierwszy, centralny po otwarciu pilotem bez otwierania drzwi lubi sie zamykac po 30 secundach, nie zawsze to sie dzieje i ma to miejsce przewaznie rano, pozniej jest ok, w czasie jazdy tez jest ok.
drugi, przecieka mi woda do auta, skrapla sie nad kierowca przy silnej ulewie a u pasazera zbiera sie woda po normalnym deszczu, mechanik mi powiedzial, ze to szyba lecz jak mi powiedzial koszt ramki i wprawienia to sie przerazilem, ramka 480 zl + wprawienie, dzwonilem do japeneze i polecil mi sprawdzic szyberdach i kanaliki.
co myslicie o tym
pozdrawiam |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 980 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-08-2006, 10:37
|
|
|
bele napisał/a: | pierwszy, centralny po otwarciu pilotem bez otwierania drzwi lubi sie zamykac po 30 secundach, nie zawsze to sie dzieje i ma to miejsce przewaznie rano, pozniej jest ok, w czasie jazdy tez jest ok. |
To znaczy ze jak otworzysz auto pilotem i w ciagu 30 sekund go nie otworzysz zamknie sie ma to na celu zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem drzwi niechcacy nacisniecie guzika w pilocie, po tej czynnosci auto zamknie sie samo. Jest to funkcja alrmu ktora mozna wylaczyc chociaz nie polecam bo czasami sie przydaje. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 10:44
|
|
|
TNT napisał/a: | To znaczy ze jak otworzysz auto pilotem i w ciagu 30 sekund go nie otworzysz zamknie sie ma to na celu zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem drzwi niechcacy nacisniecie guzika w pilocie, po tej czynnosci auto zamknie sie samo. Jest to funkcja alrmu ktora mozna wylaczyc chociaz nie polecam bo czasami sie przydaje. |
ok tylko dlaczego to wczesniej nie bylo takich objawow, i nie zawsze to sie dzieje, mi to sie stalo po jezdzie w mocnym deszczu. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-08-2006, 10:52
|
|
|
Mozliwe ze wilgoc przestroila alarm jakies zwarcie spowodowalo zmiane ustawien. Osusz instalacje i bedziesz wiedzial co i jak czy sie to zmianilo znajdz schemat alarmu i jak go sie programuje wtedy bedziesz mogl ingerowac w te ustawienia. Woda pewnie zrobila zwarcie i pomerdaly sie mu ustawienia. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-08-2006, 11:08
|
|
|
masz jakieś zwarcie, a rano wiloć lubi się kondensować w/na aucie, która potem odparowuje i problemy znikają
co do funkcji alarmu - może odłączałeś akumulator i ustawienia się zresetowały do domyślnych |
|
|
|
 |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 02-08-2006, 11:18
|
|
|
ja w aucie nie mam alarmu, a centralny ma jakies zwarcie tylko gdzie szukac centralki, auto sie zamyka rowniez jak jest mocno nagrzane przez slonce |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 02-08-2006, 11:38
|
|
|
centralka pewnie będzie gdzieś pod plastikami przy kierownicy - zdajmij dolną plastikową osłonę nad kolanami kierowcy, to może zobaczysz co w trawie piszczy |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 02-08-2006, 12:52
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a rano wiloć lubi się kondensować w/na aucie, która potem odparowuje |
z tego powodu zimą i teraz też zostawiam okna uchylone na centymetr |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 02-08-2006, 13:49
|
|
|
Tak jak napisał TNT z centralnym wszystko OK, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi
Jeżeli naciśniesz "unlock" i nie otworzysz drzwi w czasie 15-30 sek- aukto same się zamknie.
pozdro
ps. jest nawet o tym w ks. obsługi EA |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2006, 13:47
|
|
|
roch_27 napisał/a: | Tak jak napisał TNT z centralnym wszystko OK, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi
Jeżeli naciśniesz "unlock" i nie otworzysz drzwi w czasie 15-30 sek- aukto same się zamknie: |
roch wczesniej nie mialo to miejsca, a te zamykanie raz jest a raz go nie ma.
centralny to i tak najmniejsze zmartwienie, bardziej mnie martwi woda ktora zbiera sie u pasazera, kanaliki od szyberdachu odprowadzaja wode bez problemu. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-08-2006, 19:49
|
|
|
Mi woda zbierala sie u pasazera z pod szyby w Fabi cieklo pod kokpitem pomacaj do kad jest mokra tapicerka. W najgorszym razie bedziesz musial zdemontowac. |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2006, 19:53
|
|
|
TNT napisał/a: | Mi woda zbierala sie u pasazera z pod szyby w Fabi cieklo pod kokpitem pomacaj do kad jest mokra tapicerka. W najgorszym razie bedziesz musial zdemontowac. |
chyba bedzie demontaz i tego sie boje bo tak 600 zl bedzie kosztowac, bo ramki lubia pekac, |
Ostatnio zmieniony przez bele 04-08-2006, 22:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Sie 2005 Posty: 1620 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 04-08-2006, 11:22
|
|
|
najlepiej wejdz do auta i niech ktos polewa je z zewnatrz, bedziesz widzial ktoredy, co i jak. Najpierw precyzyjna diagnoza a dopiero pozniej koszty, inaczej to mozna pojsc z torbami. |
|
 |
bele [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2006, 22:03
|
|
|
piwkotom napisał/a: | najlepiej wejdz do auta i niech ktos polewa je z zewnatrz, bedziesz widzial ktoredy, co i jak. Najpierw precyzyjna diagnoza a dopiero pozniej koszty, inaczej to mozna pojsc z torbami. |
to prawda i dlatego wypytuje i zwlekam, w kazdym razie daje auto za jakis czas znajomemu, ktory ma serwis blacharski i zobaczymy co dalej |
|
|
|
 |
bernie [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2006, 13:57
|
|
|
Z tym centralnym to jest tak, że dźwigienki mogły się poodkręcać - wtedy elektryczne silniczki głupieją, zacina się, terkoce i w ogóle. Rada: zdjąć tapicerkę i podokręcać. I spokój |
|
|
|
 |
|