Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
05-08-2007, 21:03
zamykający się sam centralny, mokry samochów wew.
Autor Wiadomość
bele
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 10:31   zamykający się sam centralny, mokry samochów wew.

mam dwa problemy z galem 6a13 z 97.

pierwszy, centralny po otwarciu pilotem bez otwierania drzwi lubi sie zamykac po 30 secundach, nie zawsze to sie dzieje i ma to miejsce przewaznie rano, pozniej jest ok, w czasie jazdy tez jest ok.

drugi, przecieka mi woda do auta, skrapla sie nad kierowca przy silnej ulewie a u pasazera zbiera sie woda po normalnym deszczu, mechanik mi powiedzial, ze to szyba lecz jak mi powiedzial koszt ramki i wprawienia to sie przerazilem, ramka 480 zl + wprawienie, dzwonilem do japeneze i polecil mi sprawdzic szyberdach i kanaliki.
co myslicie o tym
pozdrawiam

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-08-2006, 10:37   

bele napisał/a:
pierwszy, centralny po otwarciu pilotem bez otwierania drzwi lubi sie zamykac po 30 secundach, nie zawsze to sie dzieje i ma to miejsce przewaznie rano, pozniej jest ok, w czasie jazdy tez jest ok.

To znaczy ze jak otworzysz auto pilotem i w ciagu 30 sekund go nie otworzysz zamknie sie ma to na celu zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem drzwi niechcacy nacisniecie guzika w pilocie, po tej czynnosci auto zamknie sie samo. Jest to funkcja alrmu ktora mozna wylaczyc chociaz nie polecam bo czasami sie przydaje.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

bele
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 10:44   

TNT napisał/a:
To znaczy ze jak otworzysz auto pilotem i w ciagu 30 sekund go nie otworzysz zamknie sie ma to na celu zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem drzwi niechcacy nacisniecie guzika w pilocie, po tej czynnosci auto zamknie sie samo. Jest to funkcja alrmu ktora mozna wylaczyc chociaz nie polecam bo czasami sie przydaje.

ok tylko dlaczego to wczesniej nie bylo takich objawow, i nie zawsze to sie dzieje, mi to sie stalo po jezdzie w mocnym deszczu.

TNT 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-08-2006, 10:52   

Mozliwe ze wilgoc przestroila alarm jakies zwarcie spowodowalo zmiane ustawien. Osusz instalacje i bedziesz wiedzial co i jak czy sie to zmianilo znajdz schemat alarmu i jak go sie programuje wtedy bedziesz mogl ingerowac w te ustawienia. Woda pewnie zrobila zwarcie i pomerdaly sie mu ustawienia.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-08-2006, 11:08   

masz jakieś zwarcie, a rano wiloć lubi się kondensować w/na aucie, która potem odparowuje i problemy znikają
co do funkcji alarmu - może odłączałeś akumulator i ustawienia się zresetowały do domyślnych

bele
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2006, 11:18   

ja w aucie nie mam alarmu, a centralny ma jakies zwarcie tylko gdzie szukac centralki, auto sie zamyka rowniez jak jest mocno nagrzane przez slonce

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-08-2006, 11:38   

centralka pewnie będzie gdzieś pod plastikami przy kierownicy - zdajmij dolną plastikową osłonę nad kolanami kierowcy, to może zobaczysz co w trawie piszczy :)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 02-08-2006, 12:52   

Krzyzak napisał/a:
a rano wiloć lubi się kondensować w/na aucie, która potem odparowuje

z tego powodu zimą i teraz też zostawiam okna uchylone na centymetr

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-08-2006, 13:49   

Tak jak napisał TNT z centralnym wszystko OK, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi :wink:

Jeżeli naciśniesz "unlock" i nie otworzysz drzwi w czasie 15-30 sek- aukto same się zamknie.

pozdro

ps. jest nawet o tym w ks. obsługi EA :mrgreen:

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

bele
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2006, 13:47   

roch_27 napisał/a:
Tak jak napisał TNT z centralnym wszystko OK, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi :wink:

Jeżeli naciśniesz "unlock" i nie otworzysz drzwi w czasie 15-30 sek- aukto same się zamknie:

roch wczesniej nie mialo to miejsca, a te zamykanie raz jest a raz go nie ma.
centralny to i tak najmniejsze zmartwienie, bardziej mnie martwi woda ktora zbiera sie u pasazera, kanaliki od szyberdachu odprowadzaja wode bez problemu.

TNT 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-08-2006, 19:49   

Mi woda zbierala sie u pasazera z pod szyby w Fabi cieklo pod kokpitem pomacaj do kad jest mokra tapicerka. W najgorszym razie bedziesz musial zdemontowac.

bele
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2006, 19:53   

TNT napisał/a:
Mi woda zbierala sie u pasazera z pod szyby w Fabi cieklo pod kokpitem pomacaj do kad jest mokra tapicerka. W najgorszym razie bedziesz musial zdemontowac.

chyba bedzie demontaz i tego sie boje bo tak 600 zl bedzie kosztowac, bo ramki lubia pekac,
Ostatnio zmieniony przez bele 04-08-2006, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-08-2006, 11:22   

najlepiej wejdz do auta i niech ktos polewa je z zewnatrz, bedziesz widzial ktoredy, co i jak. Najpierw precyzyjna diagnoza a dopiero pozniej koszty, inaczej to mozna pojsc z torbami.

bele
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2006, 22:03   

piwkotom napisał/a:
najlepiej wejdz do auta i niech ktos polewa je z zewnatrz, bedziesz widzial ktoredy, co i jak. Najpierw precyzyjna diagnoza a dopiero pozniej koszty, inaczej to mozna pojsc z torbami.

to prawda i dlatego wypytuje i zwlekam, w kazdym razie daje auto za jakis czas znajomemu, ktory ma serwis blacharski i zobaczymy co dalej

bernie
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2006, 13:57   

Z tym centralnym to jest tak, że dźwigienki mogły się poodkręcać - wtedy elektryczne silniczki głupieją, zacina się, terkoce i w ogóle. Rada: zdjąć tapicerkę i podokręcać. I spokój :)

Odpowiedz do tematu