|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyłącza się głośnik basowy |
Autor |
Wiadomość |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
Wysłany: 09-12-2009, 02:22 Wyłącza się głośnik basowy
|
|
|
Cześć Wam,
Mam takie pytanko - w audio, które zamontowałem w aucie po podkręceniu basu i/lub głośności wyłącza się głośnik basowy. To pewnie banalne pytanie, ale jaki jest powód? Odcina go wzmacniacz? Jaki element/elementy należy wymienić lub dodać, żeby ten problem rozwiązać? Od razu mówię, że jestem w temacie laikiem, więc jeżeli nie podałem jakichś istotnych danych, to dajcie znać, jak będę przy aucie, to spiszę, póki co to, co pamiętam:
Głośnik basowy - MAC Audio MP BOX 300
Radio - Alpine CDA-9884R
Wzmacniacz - Soundstream, ale nie pamiętam teraz modelu
Z góry dzięki za ew. sugestie |
|
|
|
 |
biriapro
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Pruszcz gdański
|
Wysłany: 09-12-2009, 17:57
|
|
|
Wszystko wskazuje że wzmacniaczowi brakuje zasilania sprawdz kable zasilające,w najgorszym przypadku uszkodzony jest wzmacniacz |
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 09-12-2009, 19:45
|
|
|
Oznaczac to moze ze przeciazasz wzmacniacz i reaguje zabezpieczenie. (u mnie tak udalo sie raz przeciazyc glosinikiem wzmacniacz kolegi odrazu przeszedl w tryb awaryjny i chodzilo tylko to co bylo z radia . wylaczenie zasilania na wzmaku i wlaczenie ponowne odblokowywalo.
Podobnie moze byc jesli kable zasilajace sa za cienkie do "mocy" wzmacniacza- zdlawi go i sie wylaczy.
Taka podpowiedz ( I=P/U )
Jesli kable sa dobrze dobrane mozna szukac wady we wzmacniaczu.... |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 09-12-2009, 22:48
|
|
|
W moim wzmacniaczu się tak działo jak był problem z okablowaniem. Tzn w głośniku tylnym jeden z kabli się odłączył i nie było obwodu zamkniętego (miało to miejsce jak musiałem wyjąć skrzynkę i podłączyłem głośniki w półce). Przednie grały ale po przekroczeniu pewnego progu głośności dzwięk milkł, a wzmacniacz przechodził w tryb awaryjny |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
|
|