Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wyłącza się głośnik basowy
Autor Wiadomość
Daro 
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 09-12-2009, 02:22   Wyłącza się głośnik basowy

Cześć Wam,

Mam takie pytanko - w audio, które zamontowałem w aucie po podkręceniu basu i/lub głośności wyłącza się głośnik basowy. To pewnie banalne pytanie, ale jaki jest powód? Odcina go wzmacniacz? Jaki element/elementy należy wymienić lub dodać, żeby ten problem rozwiązać? Od razu mówię, że jestem w temacie laikiem, więc jeżeli nie podałem jakichś istotnych danych, to dajcie znać, jak będę przy aucie, to spiszę, póki co to, co pamiętam:

Głośnik basowy - MAC Audio MP BOX 300
Radio - Alpine CDA-9884R
Wzmacniacz - Soundstream, ale nie pamiętam teraz modelu

Z góry dzięki za ew. sugestie :-)

biriapro 
Forumowicz

Auto: colt79 gal86 colt 94 cbw95
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2009, 17:57   

Wszystko wskazuje że wzmacniaczowi brakuje zasilania sprawdz kable zasilające,w najgorszym przypadku uszkodzony jest wzmacniacz

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 09-12-2009, 19:45   

Oznaczac to moze ze przeciazasz wzmacniacz i reaguje zabezpieczenie. (u mnie tak udalo sie raz przeciazyc glosinikiem wzmacniacz kolegi odrazu przeszedl w tryb awaryjny i chodzilo tylko to co bylo z radia . wylaczenie zasilania na wzmaku i wlaczenie ponowne odblokowywalo.
Podobnie moze byc jesli kable zasilajace sa za cienkie do "mocy" wzmacniacza- zdlawi go i sie wylaczy.

Taka podpowiedz :D ( I=P/U )

Jesli kable sa dobrze dobrane mozna szukac wady we wzmacniaczu....

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 09-12-2009, 22:48   

W moim wzmacniaczu się tak działo jak był problem z okablowaniem. Tzn w głośniku tylnym jeden z kabli się odłączył i nie było obwodu zamkniętego (miało to miejsce jak musiałem wyjąć skrzynkę i podłączyłem głośniki w półce). Przednie grały ale po przekroczeniu pewnego progu głośności dzwięk milkł, a wzmacniacz przechodził w tryb awaryjny

Odpowiedz do tematu