Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
31-01-2010, 10:27
Jak zmieścić się za kierownicą nowego L200?
Autor Wiadomość
Mondo_cane 
Forumowicz

Auto: L200 2009
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-06-2010, 17:56   

Pierwsze wrażenia po dzisiejszej jeździe próbnej ;)

* uśmiech na twarzy się pojawił już po kilkudziesięciu metrach - wysoka pozycja kierowcy nad drogą pozwala widzieć co się dzieje na drodze ze znacznie lepszej perspektywy,
* Ten samochód to prawdziwy klocek ;) Budzi takie "misiowate" zaufanie.
* jest wygodnie choć nie tak przestronnie jak w mojej obecnej Vectrze C; mam wrażenie, że L200 jest węższe wewnątrz,
* zdecydowanie poprawiła się odległość i sposób mocowania fotela kierowcy względem kolumny kierowniczej. Nie zawadzam udami ani kolanami o kierownicę i mam dużą swobodę w wykonywaniu manewrów.
* Trafiłem na egzemplarz z przebiegiem poniżej 10km więc komfort wybierania różnych nierówności jest dość duży i porównywalny do komfortu Vectry wymagającej pilnie regulacji oraz wymiany niektórych elementów zawieszenia ...
* samochód nie dotarty więc nie testowałem przyspieszeń w jeździe miejskiej ale "daje radę" ;)

* Koszmarne, "gumowate" sprzęgło, które pracuje w sposób trudny dla mnie do zaakceptowania; być może po jakimś przebiegu jeszcze się ułoży ale na razie byłaby to dla mnie przyczyna do zgłoszenia awarii,
* Lewarek zmiany biegów i lewarek zmiany konfiguracji napędów drżą w każdym zakresie obrotów,
* Obroty silnika w trakcie postoju po niecałych 10 km jazdy w mieście falują w zakresach 600-900 obr/min; kolejny punkt do natychmiastowego zgłoszenia się do serwisu,
* Duża ilość obrotów kierownicy pomiędzy skrajnymi położeniami kół w skręcie (musiałem się szybko nauczyć nowego przełożenia...); rozumiem jednak, że to charakterystyczne dla samochodu dostawczo-roboczego

Poza tym jest OK.

KUBA

marmatjul 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 08
Wysłany: 15-06-2010, 20:55   

sprzegło tttm
lewarek tttm
obroty tttm (włącza sie klima i wetylator na visco nie wyrabia)
kierownica tttm

*tttm : ten typ tak ma

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 16-06-2010, 08:18   

co dokladnie poprawili z fotelem?

Mondo_cane 
Forumowicz

Auto: L200 2009
Wysłany: 20-06-2010, 09:20   

@Namatore
Mam wrażenie,że:
* jest lepsze trzymanie boczne siedziska (chyba inna konstrukcja fotela)
* inaczej jest rozwiązana kwestia konsoli mocującej fotel do podłogi we efekcie ma bardziej (dla dwumetrowca) ergonomiczny zakres regulacji,
* i mniej fotel ale jeszcze raz to powtórzę, konfiguracja: fotel, kierownica, osłona kolumny kierowniczej pozwala zająć znacznie wygodniejszą pozycję.

Żeby jeszcze to sprzęgło....

KUBA

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 20-06-2010, 09:40   

ok, dzieki. Ja mam tylko 185cm ale juz siedze na max. odsunietym fotelu i szoruje kolanami o ster. Dla wyzszych moze sie przydac. pozdrawiam

Odpowiedz do tematu