Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oswietlenie a otwarte drzwi - dziwny przypadek
Autor Wiadomość
JJ79 
Nowy Forumowicz
Kochanką mą Mitsu

Auto: Mitshubishi Carisma
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 06-07-2010, 21:44   Oswietlenie a otwarte drzwi - dziwny przypadek

Przeszukałem forum, znalazłem podobny przypadek, ale temat był już zamknięty.
W mojej carismie jest sprawa dość nietypowa. Po otwarciu przednich drzwi nie działa oświetlenie, jest to na tyle uciążliwe, że drzwi blokują się po kilkudziesięciu sekundach, jeśli nie otworze choćby na ułamek sekundy tylnich drzwi lub tylnej klapy. Odkręciłem czujniki i próbowałem je przeczyścić, ale bez skutku. Zauważyłem też, że z prawej strony jest tylko jeden przewód, z lewej zaś dwa. Czujniki działały, przynajmniej czasami. W tej chwili nie działają wcale. To raczej nie bezpiecznik, ponieważ tylnie działają, chyba, że są na osobnym bezpieczniku. Czyżby to były czujniki ??
Z góry dzięki za odpowiedź.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2010, 21:58   

Dla sprawdzenia odepnij przewody od podejżanego czujnika i dotknij nimi do masy, powinno zadziałać jak przy otwarciu drzwi, jeśli zadziała właściwie to znaczy że czujnik nie działa a jeśli mimo to oświetlenie się nie zapali to problem jest głębiej.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-07-2010, 21:58   

Jezeli nie działają zawsze to napewno one, możesz się pobawić z ich czyszczeniem albo isć do ASO i kupić nowe.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2010, 23:14   

Mozesz je rozebrac i podoginac blaszki , napewno ci nie stykaja ja tak zrobilem i mam spokoj.

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 07-07-2010, 07:13   

dadur napisał/a:
Mozesz je rozebrac i podoginac blaszki , napewno ci nie stykaja ja tak zrobilem i mam spokoj.

W moim autku próbowałem tak zrobić ale blaszki były zbyt mocno skorodowane. Zniszczyły się. Zamówiłem nowe w ASO ale nie mam czasu aby odebrać :roll:

27zł za sztukę

JJ79 
Nowy Forumowicz
Kochanką mą Mitsu

Wysłany: 07-07-2010, 16:12   

Tak zrobię .. najpierw sprawdzę czy się świeci. Następnie zakupię nowe :) Jak jest z tym jednym kabelkiem z prawej strony? Powinien być tylko jeden ?? :?

dadur
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2010, 17:15   

tak tylko jeden.

JJ79 
Nowy Forumowicz
Kochanką mą Mitsu

Wysłany: 07-07-2010, 18:56   

Podziękował Chopaki :) Zwarłem z masą auta .. aż zatrzeszczało :D , ale jatełko się zaświeciło i kontrolka także :) Czyli jak już dojadę do PL pojadę i kupię nowe. Podziękowania :)

Odpowiedz do tematu