|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Owczar 19-07-2011, 01:07 |
[EAx 97-04] Jay chce kupić Galanta 2.5 V6 w skórze |
Autor |
Wiadomość |
JayChyl
Mitsumaniak
Auto: EA5A 01' Avance TipTr.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2007 Posty: 691 Skąd: Łomża
|
Wysłany: 08-07-2011, 20:54 [EAx 97-04] Jay chce kupić Galanta 2.5 V6 w skórze
|
|
|
Witam
Po długim i dość bezawaryjnym użytkowaniu Colta CA0 1.3, potem CA0 1.6 czas przesiąść się na coś większego i wygodniejszego.
Wybór już od dawna padł na Galanta EA5A? 2.5 V6 Jak mylę oznaczenie to wybaczcie.
Głównymi wymaganiami są:
- 2.5 V6 SEDAN
- najlepiej bezwypadkowy lub jeżeli nic takiego nie znajdę, jakaś delikatna stłuczka w tył czy bok ale dobrze "zrobiona".
- świeżo sprowadzony (czyli nie wytłuczony na polskich drogach, bez korozji na nadkolach, któe po zakupie "idą" na zabezpieczenie przed zimą.)
- Manual lub Automat ale TYLKO z Tiptronic.
- Skóra (Kremowa lub czarna) zadbana.
- Cena max do 18 500 zł (razem z opłatami)
Mile widziane będą (Czyli mogą być ale nie muszą):
- webasto
- wersja avance
Rozpocząłem poszukiwania i znalazłem coś coś przykuło moją uwagę:
http://allegro.pl/galant-...1685314241.html - 14 600,00 zł, co prawda nie świeżo sprowadzony ,ale w 2011r., więc bardzo krótko tłuczony w Polsce.
Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2000
Przebieg (km): 160000
Pojemność silnika (cm3): 2498
Moc silnika (KM): 160
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie
ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Hak, Alufelgi, Elektryczne lusterka,
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
Witam, mam do sprzedania Mitsubishi Galant 2.5 V6 z 2000 roku w wersji elegance w pełnej opcji. Auto zostało sprowadzone z niemiec od pierwszego właściciela w 2011r. gdzie byl dokońca serwisowany i obecnie jest zarejestrowany w polsce. Autko jest dobrze utrzymane i w bardzo dobrym stanie, 160-konny silnik równo i bardzo cicho pracuje, zwieszenie bez żadnych stuków, skrzynia idealnie zmienia begi. Samochód posiada bogate wyposażenie m.in. automatyczną skrzynie biegów tiptronic czyli możliwośc jechania w pełnym automacie lub ręcznie zmieniac biegi, posiada także orginalne alufelgi 15'', klimatronik z termometrem zewnetrznym, abs, srs, czarną skórzaną tapicerke, elektryczne fotele i podgrzewane, elektrycznie regulowane składane i podgrzewane lusterka, ektryczny szyberdach, el. szyby, el. antena, el. światła, centralny zamek z pilotem, tempomat, zegary high contrast, doczepiany hak, radio usb. Sprzedaje z powodu wyjazdu za granice.
Kontakt telefoniczny 781-080-250. |
Zdjęcia powyższego:
http://allegro.pl/mitsubi...1693610004.html - 18 500,00 zł Wersja Nardi Torino, czyli?
Cytat: | Rok produkcji (1900 - 2100): 2000
Przebieg (km): 181549
Pojemność silnika (cm3): 2488
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Niebieski
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie
ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokładowy,
Informacje dodatkowe
Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
MITSUBISHI GALANT 2,5 V6 BENZYNA W RZADKO SPOTYKANEJ WERSJI NARDI TORINO SPROWADZONY Z NIEMIEC.
AUTO JEST NIEMALŻE W STANIE IDEALNYM!!! POSIADA ZNIKOME ŚLADY UŻYTKOWANIA!!! KAROSERIA BEZ USZKODZEŃ I KOROZJI!!!
W AUCIE ZOSTAŁY NIEDAWNO WYMIENIONE TARCZE HAMULCOWE+KLOCKI, KOMPLETNE SPRZĘGŁO ( TARCZE+DOCISK ).
ORYGINALNY I UDOKUMENTOWANY PRZEBIEG!!!
- KSIĄŻKA SERWISOWA
- WYDRUKI TUV
WYPOSARZENIE:
-ABS
-CENTRALNY ZAMEK
-IMOBILIZER
-WSPOMAGANIE KIEROWNICY
-3x KLUCZYK+PILOT
-ALARM
-TEMPOMAT
-SZYBERDACH
-HALOGENY
-AUTOMATYCZNA KLIMATYZACJA
-ELEKTR. REG. FOTELI
-ELEKTR. REG. LUSTERKA
- 4xELEKTR. SZYBY
-PODGRZEWANE FOTELE
-RADIO CD
-ZAWIESZENIE H&R
-SKÓRZANA KIEROWNICA + LEWAREK ZMIANY BIEGÓW WYKOŃCZONE DREWNEM
-ALUMINIOWE FELGI 17 OPONY LETNIE 70-80% BIEŻNIKA
-ALUMINIOWE FELGI 16 OPONY ZIMOWE 85% BIEŻNIKA
PODANA CENA ZA AUTO JEST BEZ OPŁAT CELNO-SKARBOWYCH.
CENA Z OPŁATAMI WYNOSI 18 500 ZŁ, KUPUJĄCY W TYM WYPADKU UDAJE SIĘ TYLKO DO WYDZIAŁU KOMUNIKACJI. KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z PODATKU 2% (FAKTURA VAT-MARŻA).
MOŻLIWOŚĆ POWROTU AUTEM NA KOŁACH ( OC NA MIEJSCU)
MOŻLIWY KREDYT
TEL: 503 038 590 LUB 501 340 394
NIE ODPOWIADAM NA MAILE!!! |
zdjęcia powyższego:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C19589712.html - 17 999 zł, chyba najlepsza opcja ze wszystkich w/w. Do tego tiptronic.
Cytat: | Cena (brutto):
17 999 PLN / 4 575 EUR do negocjacji
Finanse:
OtoKredyt rata na to auto już od 428 zł
Typ:
Sedan / Limuzyna
Wersja:
VI
Rok produkcji:
2001
Przebieg w km:
160 000 km
Skrzynia biegów:
automatyczna
Moc:
170 KM (125 kW)
Pojemność skokowa:
2500 cm³
Rodzaj paliwa:
benzyna
Kolor:
fioletowy-metallic
Liczba drzwi:
4/5
Status pojazdu sprowadzonego:
przygotowany do rejestracji / opłacony
Kraj pochodzenia:
Szwajcaria
MITSHUBISHI GALANT
POJ. SILNIKA 2.5 V6 170KM
ROK PRODUKCJI 2001
PRZEBIEG 160.000km- KS.SERWISOWA
SKRZYNIA BIEGÓW -AUTOMATYCZNA TIPTRONIC
KOLOR – FIOLETOWY METALIK
WYPOSAŻENIE :
NAWIGACJA GPS - WYSUWANY LCD ORYGINALNY MITSHUBISHI
KLIMATRONIC
ABS
ESP
4 x PODUSZKA POWIETRZNA
4 x ELEKTRYCZNE SZYBY
TEMPOMAT
ELEKTRYCZNE LUSTERKA
ELEKTRYCZNIE SKŁADANE LUSTERKA
ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
PODGRZEWANE LUSTERKA
PODGRZEWANE FOTELE
SKÓRZANA0 -DREWNIANA KIEROWNICA
SKÓRZANA TAPICERKA
REG. KIEROWNICY W 2 PŁASZCZYZNACH
ELEKTRYCZNIE REG.FOTEL KIEROWCY
ELEKTRYCZNIE REG.FOTEL PASAŻERA
KOMPUTER POKŁADOWY
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
CENTRALNY ZAMEK NA PILOT
AUTO-ALARM
IMMOBILISER
HALOGENY
2 x PODŁOKIETNIK
RADIOMAGNETOFON CD
ALUMINIOWE FELGI 16'
STAN TECH. IDEALNY
!!! WSZYSTKIE SZYBY W ORYGINALE!!!!
!!! 100% BEZWYPADKOWY!!!!
CENA: 17.999PLN
AUTO ŚWIEŻO SPROWADZONE ZE SZWAJCARJI
PRZYGOTOWANE DO REJESTRACJ, KUPUJĄCY
JEST ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ 2%
MOŻLIWOŚĆ WZIĘCIA KREDYTU NA DOGODNYCH WARUNKACH |
Zdjęcia powyższego:
Jeżeli nic nie znajdę, zmniejszę wymaganie do weluru.
Co myślicie o powyższych? Czy ktoś już może oglądał?
Widziałem jeszcze kilka innych w białej skórze ale niestety automat bez tiptronica, podobno "lipny".
Zdjęcia będą widoczne po wejściu w aukcje, gdyż jest ich zbyt dużo, by je pojedynczo dodawać. Myślę, że to nie problem. Dodatkowo 3 Galanty w 1 dobrze opisanym i zatytuowanym topicu to lepsza sprawa niż 3 oddzielne topici, co daje więcej śmietniska. |
Ostatnio zmieniony przez JayChyl 10-07-2011, 01:23, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-07-2011, 22:08
|
|
|
Jak możesz edytuj post do wzoru http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Wszystkie z tych ogłoszeń wyglądają kusząco, p[ierwszy ma słabe zdjęcia i nie pokazują za wiele pozatym jak auto wygląda, a to jak Galant wygląda wie niemalże kazdy uzytkownik i zainteresowany
Wersja Nardi Torino, tu chodzi głownie o pakiet stylizacji wnętrza (kierownica, dźwignia ręcznego, gałka zmiany biegów) chyba najczęsciej, albo raczej tylko w wersji ze skórzaną tapicerką.
Myśle, że w tej kasie spokojnie coś zniajdziesz dla siebie w rocznika 99-01, automat tradycyjny występował -->98, także nie obawiaj się, no chyba, że planujesz kupić przedlifta |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
JayChyl
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-07-2011, 22:17
|
|
|
Dzięki za info. Właśnie zaedytowałem tylko, że bez zdjęć, bo jest ich za dużo. Teraz powinno wyglądać lepiej.
Chyba najbardziej podszedł mi ten trzeci. Potem drugi, a na końcu pierwszy. Czyli w odwrotnej kolejności.
Obawiam się, że jak już by ktoś pojechał za tą kasę na oględziny, to pewnie dokonał by zakupu. Tak tylko przypuszczam biorąc pod uwagę stan ze zdjęć. Ciekawe jak w realu. |
Ostatnio zmieniony przez JayChyl 08-07-2011, 22:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
SPIDER-ek
Mitsumaniak

Auto: Infiniti Q50 2.2d Premium 2015
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2011 Posty: 1556 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-07-2011, 22:31
|
|
|
Trzeci, godny uwagi i zobaczenia.
Gdybym był przed kupnem, to pewnie bym pojechał zobaczyć. Ja ogladałem też w Radomiu ale u innego handlarza i na obrazkach też był cud i miód (retuszowane), a w rzeczywistości masakra. Ale ten wydaje się ok.
p.s ciekawe ile ma kluczyków, bo jeden widać |
_________________ Jest: Infiniti Q50 2,2d 170KM 400Nm Premium 2015 Graphite Shadow 7G-tronic Opis obecnego w nie-miśkach
Był: Mitsubishi Galant 2,5i V6-24
EA5A A/T (6A13) 2,5l V6-24 163KM 223Nm Tiptronic: F4A42
Opis mojego byłego rekina na forum
|
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 08-07-2011, 22:54
|
|
|
tomek84 napisał/a: | które szło chyba tylko w Szwajcu |
Nie tylko |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Digger
Nowy Forumowicz
Auto: lcr sb 1.8, 09
|
Wysłany: 08-07-2011, 23:40
|
|
|
hehe w tym samym momencie oglądamy te same auta (2,3 właśnie wyszukałem i też ten trzeci mi podchodził - podkreślam nie jestem naganiaczem ani to nie ja sprzedaję auto |
_________________ my soul is in my smile |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2011, 02:04
|
|
|
drugie i trzecie auta są od handlarza jak wrzucicie nr tel w szukajkę na allegro to wyskakują drugie konta gdzie mają więcej wystawionych aut... dziwne że galantów nie wystawiają z tego samego konta...
ogólnie każdy warty przyjrzeniu się z bliska, jeżeli Twój budżet nie zawiera jeszcze pakietu startowego w postaci rozrządu i jakiegoś pierwszego serwisu, to spokojnie znajdziesz coś godnego uwagi spełniającego Twoje wymagania. grunt to się nie napalać. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-07-2011, 10:53
|
|
|
JayChyl napisał/a: | Zdjęcia będą widoczne po wejściu w aukcje, |
Po zakończeniu aukcji nie będą widoczne.
JayChyl napisał/a: | gdyż jest ich zbyt dużo, |
Dodaj po 3 z każdego auta.
JayChyl napisał/a: | Dodatkowo 3 Galanty w 1 dobrze opisanym i zatytuowanym topicu to lepsza sprawa niż 3 oddzielne topici, co daje więcej śmietniska. |
Dobrze otagowany temat z jednym autem to lepsza sprawa niż upchanie 3 w jednym. |
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
JayChyl
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-07-2011, 01:25
|
|
|
Dodałem fotony. Teraz wszystko powinno "mieć ręce i nogi". Co prawda 3 in 1 ale chyba fj_mike da się przeboleć tym razem .. Nastepnym razem będę dodawał pojedynczo obiecuję
Dzwoniłem już do tego z ostatniego ogłoszenia. Jak mi go nikt w ciągu tygodnia nie sprzątnie to się obejrzy. Jak się uda to w dni zwykłe, jak nie, to zostaje kolejny weekend.
A byłbym zapomniał. Ten drugi i trzeci nie jest ubezpieczony. Żeby wracać na kołach trzeba od razu kupić ubezpieczenie? Jak u mnie to chyba pasuje albo mBank albo PZU ze względu na kosmiczne ceny ubezpieczeń w innych firmach z uwagi na wiek. Chyba, że jest coś jak ubezpieczenie tymczasowe? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-07-2011, 11:47
|
|
|
Wykupujesz ubezpieczenie tymczasowe. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-07-2011, 12:39
|
|
|
JayChyl napisał/a: | ale chyba fj_mike da się przeboleć tym razem |
No musi, tym bardziej, że będę w twoich okolicach niedługo na urlopie |
 |
|
|
|
 |
JayChyl
Mitsumaniak
|
Wysłany: 10-07-2011, 16:09
|
|
|
robertdg napisał/a: | Wykupujesz ubezpieczenie tymczasowe. |
Ile kosztuje takie coś? na ile dni? W każdej ubezpieczalni?
@ fj_mike - zapraszam, wtajemniczę się w zagadnienia Galanta + kawa, patrze że masz EA5A czyli ta sama wersja silnikowa, której szukam ja . |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 10-07-2011, 16:16
|
|
|
JayChyl napisał/a: | Ten drugi i trzeci nie jest ubezpieczony. |
Ubezpieczenie to pikuś, bo każdy agent Ci je wystawi. Bardziej posprawdzaj daty z umowy/wyrejestrowania/kupna, żebyś się nie wpakował na minę, że będziesz płacił karę za każdy dzień zwłoki od terminów ustawowych w akcyzie, US itp.
120zł na miesiąc za pojemność 1600 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 10-07-2011, 17:24
|
|
|
ubezpieczenie mojego na miesiąc w warcie albo pzu już nie pamiętam kosztowało 100 zł.
mkm napisał/a: | Bardziej posprawdzaj daty z umowy/wyrejestrowania/kupna, żebyś się nie wpakował na minę, że będziesz płacił karę za każdy dzień zwłoki od terminów ustawowych w akcyzie, US itp. |
jeżeli dostanie fakturę vat marża to go nie interesuje, tak samo jeżeli umowę z "hansem" spiszą na miejscu. |
|
|
|
 |
|
|