Czy możliwe ze spaliłem sprzęgło? |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-08-2011, 17:26
|
|
|
Można. Ale o tym ASC powinien był Ci powiedzieć. Tyle, że to zakłada, że o tym wiedział.
A najwyraźniej nie wiedział.
Który salon? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Przemoo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 15-08-2011, 20:48
|
|
|
Satall Łódź ul. Liściasta |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 16-08-2011, 07:57
|
|
|
Przemoo napisał/a: | A właśnie pamiętam że powiedział że napęd można włanczać podczas jazdy. Prawda to? |
Można zmieniać napędy podczas jazdy nic się nie dzieje. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 16-08-2011, 08:16
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Przemoo napisał/a: | A właśnie pamiętam że powiedział że napęd można włanczać podczas jazdy. Prawda to? |
Można zmieniać napędy podczas jazdy nic się nie dzieje. |
do prędkości 100km/h można zmienić z 2WD na 4WD i na odwrót...LOCK działa do ok 75km/h wiec nie radze powyżej tej prędkości próbować zmian ...
a tak to polecam jazdę z włączonym na stałe 4WD...to raptem do 0,5l/100km różnicy, ale prowadzenie zupełnie inne. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 16-08-2011, 10:21
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | a tak to polecam jazdę z włączonym na stałe 4WD...to raptem do 0,5l/100km różnicy, ale prowadzenie zupełnie inne. |
Ja nie widzę żadnej różnicy próbowałem i na samym 2WD i na 4WD spalanie jest identyczne.
Więc jak nie widzę różnicy to śmigam non stop na 4WD nie ma efektu uciekania,uślizgiwania się przodu. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-08-2011, 20:38
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | LOCK działa do ok 75km/h wiec nie radze powyżej tej prędkości próbować zmian ... |
Nawet jeśli jest to prawda (to że powyżej 75km/h Lock działa jak Auto) to zmieniać można dowoli przy każdej prędkości. To pokrętło zmienia tylko mapę w elektronice sterującą sprzęgłem w tylnym dyfrze, a nie jakieś fizyczne mechanizmy. |
|
|
|
 |
-WALDOR-
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 16-08-2011, 21:01
|
|
|
krzychu napisał/a: | -WALDOR- napisał/a: | LOCK działa do ok 75km/h wiec nie radze powyżej tej prędkości próbować zmian ... |
Nawet jeśli jest to prawda (to że powyżej 75km/h Lock działa jak Auto) to zmieniać można dowoli przy każdej prędkości. To pokrętło zmienia tylko mapę w elektronice sterującą sprzęgłem w tylnym dyfrze, a nie jakieś fizyczne mechanizmy. |
ja mu radze tak jak jest bezpiecznie, co by nie było lamentów jak ze sprzęgłem...najpierw się robi tuning(za rada speców od tych spraw) a potem psioczy na Mitsubishi ze sprzęgła słabe robi i jeszcze nie chce naprawiać za free...
wiec radze do 100km/h z 2WD na 4WD poniżej 75km/h można operować lockiem...
a jak zrobi zdecyduje sam.. |
|
|
|
 |
Przemoo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 17-08-2011, 08:23
|
|
|
Spoko zrobię tak żeby było bezpiecznie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 17-08-2011, 15:57
|
|
|
-WALDOR- napisał/a: | ja mu radze tak jak jest bezpiecznie, co by nie było lamentów jak ze sprzęgłem...najpierw się robi tuning(za rada speców od tych spraw) a potem psioczy na Mitsubishi ze sprzęgła słabe robi i jeszcze nie chce naprawiać za free...
wiec radze do 100km/h z 2WD na 4WD poniżej 75km/h można operować lockiem...
a jak zrobi zdecyduje sam.. | Jakby co to Krzychu naprawi..... Mozna odniesc wrazenie ze zna sie na wszystkim |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-08-2011, 08:35
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Jakby co to Krzychu naprawi..... Mozna odniesc wrazenie ze zna sie na wszystkim |
Jako że pochwaliłeś się, że cytuje:
mitsu00 napisał/a: | Bylego Outlandera rozlozylem sam na czesci pierwsze i zlozylem. |
Daj kolega na forum jakąś dobrą radę, a nie szukaj zaczepki personalnej. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-08-2011, 08:52
|
|
|
krzychu napisał/a: | Daj kolega na forum jakąś dobrą radę, a nie szukaj zaczepki personalnej. | Chlopie, daj na luz i miej troche dystansu do siebie, a nie od razu research na miare Zbycha Ziobry. Udzielasz sie w niemal kazdym watku dotyczacym OII nie posiadajac nawet tego auta i nieuzywajac go na codzien...... Ja w odroznieniu do ciebie takowego posiadalem przez prawie 4 lata i faktycznie rozebralem i zlozylem go do golej blachy (oprcz silnika). Wiem zatem co pisze nt kwestii np wytlumienia i niektorych rozwiazan konstrukcyjnych, ktore napotkalem bawiac sie w "Adasia Slodowego". Tyle w temacie....
Cale wnetrze obecnej Pojary tez niedawno poszlo na czesci pierwsze i czeka az znajde troche wiecej czasu zeby wytlumic wszystko od podlogi, poprzez bagaznik, do dachu. |
Dominik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-08-2011, 09:02
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Chlopie, daj na luz i miej troche dystansu do siebie |
Dystans to kto inny potrzebuje. Po co ten tekst? Coś wnosi w dziale technicznym? Ja w tym widzę tylko i wyłącznie zaczepkę personalną z Twojej strony.
mitsu00 napisał/a: | Udzielasz sie w niemal kazdym watku dotyczacym OII |
Wydaje Ci się, ponieważ głownie tutaj siedzisz. Udzielam się tez na ASX-ie, Lancerze CS i CY. Po drugie jeśli chodzi o OII to udzielam się głównie tam gdzie temat dotyczy napędu bo mocno mnie ten temat interesował i zgłębiłem tą widzę. Jak ktoś pisze że coś się stanie jak przełączy pokrętło z AUTO na LOCK to stwierdzam że nic się nie stanie ponieważ wiem jak ten napęd działa. Wiem też jak działa napęd w Twoim Qudi Q5 i Pajorce. Jakie są wady i zalety tego napędu itd itp. Po prostu interesuje mnie ten temat i wiem sporo rzeczy w związku z tym tematem.
mitsu00 napisał/a: | Cale wnetrze obecnej Pojary tez niedawno poszlo na czesci pierwsze i czeka az znajde troche wiecej czasu zeby wytlumic wszystko od podlogi, poprzez bagaznik, do dachu. |
No i super, ja tyle czasu nie mam, ale mam nadzieję że niedługo to się zmieni. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 18-08-2011, 10:03
|
|
|
krzychu napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Chlopie, daj na luz i miej troche dystansu do siebie |
Dystans to kto inny potrzebuje. Po co ten tekst? Coś wnosi w dziale technicznym? Ja w tym widzę tylko i wyłącznie zaczepkę personalną z Twojej strony.
mitsu00 napisał/a: | Udzielasz sie w niemal kazdym watku dotyczacym OII |
Wydaje Ci się, ponieważ głownie tutaj siedzisz. Udzielam się tez na ASX-ie, Lancerze CS i CY. Po drugie jeśli chodzi o OII to udzielam się głównie tam gdzie temat dotyczy napędu bo mocno mnie ten temat interesował i zgłębiłem tą widzę. Jak ktoś pisze że coś się stanie jak przełączy pokrętło z AUTO na LOCK to stwierdzam że nic się nie stanie ponieważ wiem jak ten napęd działa. Wiem też jak działa napęd w Twoim Qudi Q5 i Pajorce. Jakie są wady i zalety tego napędu itd itp. Po prostu interesuje mnie ten temat i wiem sporo rzeczy w związku z tym tematem.
mitsu00 napisał/a: | Cale wnetrze obecnej Pojary tez niedawno poszlo na czesci pierwsze i czeka az znajde troche wiecej czasu zeby wytlumic wszystko od podlogi, poprzez bagaznik, do dachu. |
No i super, ja tyle czasu nie mam, ale mam nadzieję że niedługo to się zmieni. |
Peace man.... |
Dominik |
|
|
|
 |
|