Mitsubishi FTO V6 GPX |
Autor |
Wiadomość |
_Slawek_
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 1870 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 546 Skąd: Wola Dębińska
|
|
|
|
 |
Adrianeo
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 98r
|
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 25-08-2011, 19:28
|
|
|
Raczej nie. Samochód był już w którymś temacie omawiany. Była prośba do właściciela o przesłanie większej ilości zdjęć, do tej pory nie zostały wysłane.
Z tego co zostało ustalone odnośnie tego samochodu, to przekładka była metodą garażową: cięta na kawałki deska, dopasowywana jak popadnie i obciągana jakimś tworzywem (widoczne na ostatnim zdjęciu przy schowku). De facto nic nie przełozyli poza kierownicą i pedałami chyba. Sterowanie szybami u pasażera, podobnie jak sterowanie lusterkami. Zapewne otwieranie bagażnika i wlewu paliwa też, na zdjęciach tego nie widać.
Zastanawiające ponadto jest to, że skoro samochód jest zarejestrowany w PL, to czemu stoi na angielskich blachach? |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
Lisqu
Nowy Forumowicz
Auto: FTO
|
Wysłany: 28-08-2011, 16:48
|
|
|
Byłem tam wczoraj. Samochód już jest co prawda na polskich blachach, ale niestety strasznie zjada go rdza (tylne nadkola, progi, cały tył od spodu), do tego praktycznie nie ma hamulców i nie ma miveca. Buda niby gpx ale silnik z gr'a, właściciel upierał się, że to mivec bo niby ma komputer nim sterujący ale po pokrywie łatwo poznać, że tak nie jest. Niestety niezbyt udana przekładka... |
|
|
|
 |
FTOrek
Forumowicz
Auto: COLT CJ5A
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 668 Skąd: Dolnośląskie
|
Wysłany: 28-08-2011, 19:20
|
|
|
FTO mivec nie ma przepływomierza.Po załączeniu się miveca całkowicie inna praca silnika.To słychać. |
_________________ 161261 |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 608 Skąd: Koronowo
|
Wysłany: 29-08-2011, 01:03
|
|
|
i wlew oleju z drugiej strony |
_________________ Eclipse 2g MIVEC AWD
Skyline R33 sedan
 |
|
|
|
 |
matunio20
Forumowicz

Auto: Hyundai Lantra 1.8 GT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 1329 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 01-09-2011, 18:18
|
|
|
Lisqu napisał/a: | Byłem tam wczoraj. Samochód już jest co prawda na polskich blachach, ale niestety strasznie zjada go rdza (tylne nadkola, progi, cały tył od spodu), do tego praktycznie nie ma hamulców i nie ma miveca. Buda niby gpx ale silnik z gr'a, właściciel upierał się, że to mivec bo niby ma komputer nim sterujący ale po pokrywie łatwo poznać, że tak nie jest. Niestety niezbyt udana przekładka... |
Tylko nie mów ze jechałeś przez Zamość..... |
_________________ http://forum.mitsumaniaki...p=818325#818325
komentować lendrynę!
Barwy narodowe
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 10-09-2011, 20:19
|
|
|
Ktoś się już może zapoznał
http://otomoto.pl/mitsubi...-C20520299.html
Czytając opis i oglądając zdjęcia możnaby się domyśleć, że auto nieco wyzużyte i chyba nic specjalnego sobą nie prezentuje. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 10-09-2011, 22:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Seichan
Mitsumaniak mod KMM i MMA

Auto: Honda Odyssey & new projec
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 11 Wrz 2010 Posty: 14174 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 10-09-2011, 20:30
|
|
|
Mnie osobiście wystarczy wygląd deski. Zdjęcie robione pod światło, żeby jak najmniej szczegółów było widocznych, a i tak od razu rzuca się w oczy byle jak obciągnięta deska.. I coś właściciel nie chce pochwalić się innymi szczegółami środka, jak chociażby to, czy przełożone zostało sterowanie lusterkami i szybami.
Samochód dla lubiących ryzyko |
_________________ MitsuManiaki Assistance
Nie mam marzeń, tylko cele - Harvey Reginald Specter
Człowiek nie jest stworzony do klęski. Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać. Hemingway.
Rekin Seichan
FTO story
Odyseja Seichan
 |
|
|
|
 |
Lisqu
Nowy Forumowicz
Auto: FTO
|
Wysłany: 19-09-2011, 15:14
|
|
|
matunio20 napisał/a: | Tylko nie mów ze jechałeś przez Zamość..... |
Nie, nie z Warszawy jechałem...
Kolejna ciekawostka http://otomoto.pl/mitsubi...-C20684377.html rozmawiałem dzisiaj ze sprzedającym, mówi że rdzy nie ma, problemów z maglownicą podobno też nie. Do zrobienia cała elektryka i deska rozdzielcza. Jakaś zadziwiająco niska cena, niby sprzedający kupił ten samochód w takim stanie jak jest i nie wie nic o szczegółach przekładki a chce go szybko sprzedać. Myślicie że jest to jakiś materiał na FTO LHD? |
|
|
|
 |
FTOrek
Forumowicz
|
Wysłany: 19-09-2011, 15:49
|
|
|
Maksymalnie dobra buda
Maksymalnie dobry silnik i skrzynia-to materiał na FTO LHD
Ta cena tego nie gwarantuje.Oczywiście mogę się mylić.
Jeśli chcesz tym jeżdzić to musisz auto obejrzeć.Powodzenia. |
|
|
|
 |
kamil
Forumowicz
Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 243 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 19-09-2011, 18:01
|
|
|
Na zdjeciach nie widac rdzy ,ale buda napewno do poprawek zwłaszcza prawy przód ,prawe drzwi tez jak by miały inny odcień .Raczej 2002 rok to to nie jest . |
|
 |
_Slawek_
Mitsumaniak

Auto: E-DE3A, 5FNRL
Pomógł: 10 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 1870 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 19-09-2011, 20:32
|
|
|
Lisqu napisał/a: | Kolejna ciekawostka http://otomoto.pl/mitsubi...-C20684377.html rozmawiałem dzisiaj ze sprzedającym, mówi że rdzy nie ma, problemów z maglownicą podobno też nie. Do zrobienia cała elektryka i deska rozdzielcza. Jakaś zadziwiająco niska cena, niby sprzedający kupił ten samochód w takim stanie jak jest i nie wie nic o szczegółach przekładki a chce go szybko sprzedać. Myślicie że jest to jakiś materiał na FTO LHD? |
Po kilkunastu latach życia rdza we FTO musi być Jak nie widać na wierzchu, to będzie pod spodem
Sama deska rozdzielcza kosztuje około 1k. Chyba że to jakaś samoróbka z gliny Brak prawej przedniej lampy w zderzaku. Na pewno nie jest to materiał na FTO LHD, ale skoro ktoś chce go się bardzo szybko pozbyć, to można jeszcze trochę pewnie utargować i byłby może niezły dawca wszelakich części do docelowego FTO LHD
kamil napisał/a: | Raczej 2002 rok to to nie jest |
Zwłaszcza, że w 2000 zakończyli produkcję Raczej będzie to 1994-1995.
Ech, szkoda że nikt z MM nie kupił HOT-owego, jak stał za pół darmo za 20k do negocjacji i jeszcze z drugim fto na części w cenie.... A wtedy miało by się FTO w lepszym stanie niż z fabryki A teraz kosztuje już prawie tyle ile jest naprawdę wart |
|
|
|
 |
FTOrek
Forumowicz
|
Wysłany: 20-09-2011, 07:25
|
|
|
Piękny FTO-cjo z tego byłby.Z tym silnikiem jeszcze nie spotkałem.Taki swap byłby ciekawy. |
|
|
|
 |
|