Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problemy z lancerem
Autor Wiadomość
rosieek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,3 12v 95'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2011, 22:38   problemy z lancerem

Witam poruszalem juz ten temat w warsztacie ale wsumie nic kakretnego sie nie dowiedzialem, a to co tam zostalo wymienione nie pomoglo (czujnik temp, komputer).

Moj problem polega na tym ze z rana gdy lancerek jest zimny ciezko pali ale po chwili lapie i jest spoko, autko jedzie smiga ladnie sie grzeje itd. ale gdy juz tam zlapie odp temp i troche na niej pojedzie nagle gasnie po czym jest zarabisty problem z odpaleniem auta. Trzeba odczekac tak jak by cos musialo ostygnac... dodam ze to samo dzieje sie na benzynie i gazie. W aucie zmienilem swiece i przewody ale to nic nie dalo :( moje autko to lancer 1,3 12v z 95 roku. Prosze poradzcie mi co to moze byc bo juz mam tego dosyc.

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 13-09-2011, 10:16   

A luz zaworów był regulowany (tu jest zależność temperaturowa i auto może tracić kompresję jak się nagrzeje)? Ewentualne problemy mogą być jeszcze z modułem zapłonowym (ale najpierw sprawdź kwestię zaworów).

Dragonfair 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 16v 1994r sedan
Wysłany: 13-09-2011, 13:27   

Podobny problem miał mój kolega tylko że z golfem problem zniknął po wymianie czujnika położenia wału

rosieek 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1,3 12v 95'
Wysłany: 13-09-2011, 17:07   

bylem dzis pogadac z mechanikiem stwierdzil ze albo cewka albo krokowiec jak to nie pomoze to komputer dzis bede testowal. Jesli cos odkryje i moze naprawie napisze co jak i gdzie

Piotras88 
Forumowicz
Piotras88

Auto: Mitsubishi Lancer V 1.6+LPG
Wysłany: 13-09-2011, 18:45   

Jeżeli byłby problem z krokowcem, to nie byłoby problemu z odpaleniem gorącego auta... Ja bym spróbował wyregulować zawory, tak jak pisze Idas, może już prawie całkiem się przerwy skasowały...

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-09-2011, 22:55   

Dragonfair napisał/a:
problem zniknął po wymianie czujnika położenia wału
Dobry trop, ale w tym silniku, czyli 1.3, jest chyba w aparacie zapłonowym, wiec pozostaje wymiana aparatu.

Odpowiedz do tematu