|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Galant 2.0 pb+LPG 2003 nie zapala |
Autor |
Wiadomość |
ektomek76
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2020, 18:39
|
|
|
Witam szanowne grono. Ja także przerabiałem ostatnio temat "nie zapala". Odstawiłem auto do specjalisty. Tutaj przyznam, że coraz więcej owych specjalistów już niechętnie rwie się do dłubania w dwudziestoparoletnim japończyku . Dwa dni facet spędził na dłubaniu i ustalił że iskra jest, paliwo podaje, czujniki są ok. W końcu przy wsparciu drugiego specjalisty i programu diagnostycznego udało się ustalić, że mamy błąd przepustnicy. Zasugerowali mi panowie wymianę przepustnicy bo podobno gdzieś tam w jakiejś hondzie to pomogło. Na całe szczęście pan kolega specjalisty był bardziej dociekliwy (chwała mu za to) i w końcu właściwa diagnoza- sprawcą jest sterownik przepustnicy. Ja oczywiście w życiu bym na to nie wpadł. Tak więc założyli mi chyba jakąś używkę bo na nowy raczej nie ma szans. Okazało się również, że ten uszkodzony sterownik także był już wymieniany bo widnieje na nim napis markerem pisany GALANT:). Tak więc nie wiem czy wiele pomogłem ale najwyżej niech zostanie dla potomnych jako jedna z przyczyn "nie zapalania"
Spytam przy okazji czy taki sterownik można jeszcze naprawić? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11178 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-05-2020, 22:00
|
|
|
ektomek76, o jakim sterowniku piszesz ? bo o ile wiem, to przepustnica w Galancie jest mechaniczna. Masz jakieś fotki tego sterownika ? |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24326 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-05-2020, 22:07
|
|
|
jacek11 napisał/a: | przepustnica w Galancie jest mechaniczna | w GDI jest elektroniczna |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11178 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-05-2020, 22:15
|
|
|
No tak, ale kolega ma 2,0. A przynajmniej tak ma napisane w profilu |
|
 |
Adwent
Nowy Forumowicz
Auto: Galant sedan 2.0 LPG+pb
|
Wysłany: 01-06-2020, 20:46
|
|
|
Problematyczny okazał się być moduł zapłonowy J5T(tutaj jakieś numerki yorych już nie pamiętam ) po 100km zaczął też działać LPG więc w ogóle wszystko śmiga |
|
|
|
 |
|
|