Zmiana radia Outlander |
Autor |
Wiadomość |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 14-04-2022, 21:34 Zmiana radia Outlander
|
|
|
Cześć! 😆 W dzisiejszym poście wymiana radia ALE i jedna ciekawostka bardzo ważna 🙃🙃🙃
.
Znajomy poprosił o zmianę radia 😁 na coś lepszego (w tym przypadku SDA 😉)
.
Zwrócił mi uwagę, ze poprzednie radio nawigacja W-15 bardzo słabo odbierało w czasie jazdy 🤔 Po sprawdzeniu wszystkiego i przebadaniu kabelków nie można było się do niczego doczepić 🙄 Jednak pierwsze spojrzenie na dach i MAMY CIĘ! 😆😆😆
.
Poprzedni właściciel założył płetwę dostępna na Ali i Allegro 🤔 Okazało się, że płetwa to tak naprawdę nakładka z płytką elektroniczną, od której przechodzi kabelek przykręcany na śrubkę do fabrycznej anteny bez bata starego typu 🙈 Została zamówiona płetwa do #mitsubishioutlander i fale wróciły do właściwego poziomu 👍
.
Macie tu zdjęcia i pytanie czy warto czasami dołożyć więcej i mieć spokój 😉😉😉
.
Pozdrawiam!
 |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2022, 12:31 Re: Zmiana radia Outlander
|
|
|
tokyo napisał/a: | Znajomy poprosił o zmianę radia 😁 na coś lepszego (w tym przypadku SDA 😉) |
Oprócz zakupu SDA co jeszcze należy wykonać?
tokyo napisał/a: | Poprzedni właściciel założył płetwę dostępna na Ali i Allegro 🤔 Okazało się, że płetwa to tak naprawdę nakładka z płytką elektroniczną, od której przechodzi kabelek przykręcany na śrubkę do fabrycznej anteny bez bata starego typu |
Dobrze, że się nie skusiłem, a też miałem kupować . |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 15-04-2022, 15:01 Re: Zmiana radia Outlander
|
|
|
tokyo napisał/a: | Cześć! (...)
Znajomy poprosił o zmianę radia 😁 na coś lepszego (w tym przypadku SDA 😉)
.
(...) |
Może i ciekawe są te nowe radia, ale mnie osobiście mocno wkurza dziwna nowomoda: jednostka bez fizycznych klawiszy i bez potencjometru głośności.
Owszem, mam klawisze w kierownicy, ale często u mnie pasażer "bawi się" radiem w czasie jazdy. Ponadto nie we wszystkich autach jest sterowanie z kierownicy. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
gemel
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander phev
|
Wysłany: 25-07-2022, 14:34
|
|
|
Dzień dobry Panie Tokyo,
Wszedlem w posiadanie outlandera phev 2021 z radiem SDA bez nawigacji i okazało się, ze fizycznie brakuje kabla usb z radia do podłączania mulrimediów. Podobno jest tam fikuśna wtyczka która jeszcze nie występuje w kablach na allegro i u chińskich przyjaciół. Czy przypadkiem nie ma Pan w posiadaniu takiego kabla lub ewentualnie ma Pan pomysł jak można by rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam serdecznie
Gemel |
|
|
|
 |
gajovy
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2,4 2019
|
Wysłany: 30-08-2022, 10:32
|
|
|
gemel napisał/a: | Dzień dobry Panie Tokyo,
Wszedlem w posiadanie outlandera phev 2021 z radiem SDA bez nawigacji i okazało się, ze fizycznie brakuje kabla usb z radia do podłączania mulrimediów. Podobno jest tam fikuśna wtyczka która jeszcze nie występuje w kablach na allegro i u chińskich przyjaciół. Czy przypadkiem nie ma Pan w posiadaniu takiego kabla lub ewentualnie ma Pan pomysł jak można by rozwiązać ten problem.
Pozdrawiam serdecznie
Gemel |
Towarzysze ze wschodu znaleźli jakiś sposób na stronie www.drive2.ru ale ja też szukam tej podwójnej wtyczki (przewód dawca jest tu: aliexpress.com) |
_________________ gajovy |
|
|
|
 |
|