|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[OT1] P0033 brak mocy i szarpie |
| Autor |
Wiadomość |
Bulczas
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 18:30 [OT1] P0033 brak mocy i szarpie
|
|
|
| Witam odkąd zakupiłem samochód borykam się z problem. Najpierw był to błąd P0243 i dławienie się podczas gwałtownego przyśpieszania. Zostały wymienione większość wężyków podciśnień, które były sparciałe i naderwane ( ten ze zwężką przy turbo nie ruszany, tylko przedmuchany ). Potem sprawdzona szczelność układu dla pewności - układ szczelny. W miedzy czasie padła przepływka i została wymieniona na używkę. W końcu wyciągnąłem i sprawdziłem zaworki sterujące obok akumulatora. Bez napięcia brązowy przepuszczał powietrze, został zastąpiony zamiennikiem. Po tym zabiegu auto jedzie do 4-5tys z lekko wciśniętym gazem, przy gwałtownym wciśnięciu od razu szarpie. Sprawdzałem również podciśnienia względem schematu na forum i wydają się być w dobrych miejscach. Już mi trochę brakuje pomysłów co może być nie tak... Nie znalazłem takiego przypadku na forum, dlatego zakładam nowy temat i proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
|
|
|