|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hiszpan 23-10-2009, 07:04 |
zakup Outlandera I |
Autor |
Wiadomość |
wolandd
Nowy Forumowicz
Auto: w przyszłości - Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-10-2009, 07:52 zakup Outlandera I
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Na imię mam Kamil i pochodzę z Łodzi Piszę do Was, ponieważ planuję rozpocząć przygodę z Mitshubishi Outlander i poważnie rozważam zakup tego auta w roczniku 2004-2005/ benzyna 2.0/ 2.2. Outlandera znam jedynie z obrazków oraz bardzo dobrych opinii z Internetu i od moich znajomych - pasjonatów "japończyków". Zawsze marzyłem o typowym aucie 4x4, i sądzę, że Outlander byłby znakomitym wstępem np do przygody z Pajero - oczywiście o ile się przekonam
To na czym mi zależy w aucie to także funkcjonalność, przestronność no i oczywiście niezawodność technologiczna, czyli bezawaryjność
To o co bardzo bym Was prosił to pomoc w odpowiedzi na poniższe pytania:
1. czy do silników 2.0/ 2.2 można pakować LPG? Jeżeli tak, to jak wygląda średnie spalanie w takich autach?
2. jak wygląda kosztowo serwisowanie w ASO Outlandera - przeglądy, wymiana płynów, może macie doświadczenia z jakimiś poważniejszymi sprawami?
3. jakie typowe usterki można napotkać posiadając Outlandera?
4. czy rocznikowo 2004/2005 przy przebiegu 110kkm/ 140kkm to dobry pomysł? Wiem, pewnie wszystko zależy od tego, czy auto było i jak serwisowane , ale może macie własne doświadczenia, zakup auta sprowadzonego nie wchodzi w grę.
5. czy mając doświadczenie z Outlanderem dziś, rozważylibyście zakup innego auta, czy jednak zostalibyście przy tym małym "czołgu" - nie pytam o sentyment, raczej o spostrzeżenia technologiczne, awaryjność, niezawodność.
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i poświęcony czas
Życzę miłego dnia.
Kamil. |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 23-10-2009, 07:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 22-10-2009, 11:02
|
|
|
wolandd, widzę, że nie przeglądałeś w ogóle forum tylko od razu zadajesz pytania na które nie ma jednoznacznych odpowiedzi.
Nie mniej jednak spróbujemy Ci pomóc.
wolandd napisał/a: | 1. czy do silników 2.0/ 2.2 można pakować LPG? Jeżeli tak, to jak wygląda średnie spalanie w takich autach? | Poczytaj
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20800
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=18591
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=35112 - jest tam info o silnikach 2.4 ale i o 2.0
wolandd napisał/a: | 2. jak wygląda kosztowo serwisowanie w ASO Outlandera - przeglądy, wymiana płynów, może macie doświadczenia z jakimiś poważniejszymi sprawami?
| Powiem tylko tyle, że niestety ASO nie jest tanie. Każda nadprogramowa rzecz poza olejem, filtrem czy klockami kosztuje raczej nie mało.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41628
wolandd napisał/a: | 3. jakie typowe usterki można napotkać posiadając Outlandera? | Może nie jest to usterka, ale najczęściej użytkownicy narzekają na słabe hamulce.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33057
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=18132
wolandd napisał/a: | 4. czy rocznikowo 2004/2005 przy przebiegu 110kkm/ 140kkm to dobry pomysł? Wiem, pewnie wszystko zależy od tego, czy auto było i jak serwisowane , ale może macie własne doświadczenia, zakup auta sprowadzonego nie wchodzi w grę. | To jest temat rzeka. Przeglądnij dział Chcę Kupić Outlandera na temat "jedynki" też tam coś znajdziesz.
wolandd napisał/a: | 5. czy mając doświadczenie z Outlanderem dziś, rozważylibyście zakup innego auta, czy jednak zostalibyście przy tym małym "czołgu" - nie pytam o sentyment, raczej o spostrzeżenia technologiczne, awaryjność, niezawodność.
| Ja mam "dwójkę", ale forumowicze posiadający "jedynkę" raczej nie narzekają na zły wybór po zakupie.
Możesz zwrócić się bezpośrednio do nich poprzez PW.
Pozdrawiam |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
wolandd
Nowy Forumowicz
Auto: w przyszłości - Outlander
|
Wysłany: 22-10-2009, 13:56
|
|
|
Bardzo dziękuje za tak wyczerpującą odpowiedź Rozwiały mi one znaczne wątpliwości. przyznam się forum przejrzałem wyrywkowo
Znalazłem jedynie jeden komentarz odnośnie łącznia silnika 2.0 + LPG i raczej wynikało z niego, że wszystko do tej pory gra. Czy może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia negatywne/ pozytywne z tą "mieszanką"?
1. jakie są przybliżone koszta jeżeli chodzi np o standardy w ASO - olej, filtry itp, a jak cenowo szacuje się to w "zaprzyjaźnionych" warsztatach, którym można ufać?
Jeszcze raz bardzo dziękuje. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 02-11-2009, 10:44
|
|
|
wolandd napisał/a: | 1. jakie są przybliżone koszta jeżeli chodzi np o standardy w ASO - olej, filtry itp, a jak cenowo szacuje się to w "zaprzyjaźnionych" warsztatach, którym można ufać? | Osatnio w w Łodzi zapytałem serwis o filtr oleju, cena 44zł brutto. Na allegro można za 25-30zł kupić jakiś "super" zamiennik made in japan (podobno) lub jeszcze trochę taniej pewnie jakiś krajowej produkcji. Wybrałem ASO bo cena nie wiele wyższa i filtr dostępny od ręki.
Co do innych elementów, to w ASO np gumki do drążka stabilizacyjnego przód ok 40zł na jedną stronę, a byle gumka na której wisi rura wydechowa nieco ponad 50zł. |
|
|
|
 |
|
|