|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Eclipse 1992 2.0 n/a nie zapala po nocy!!! |
Autor |
Wiadomość |
timonek21
Nowy Forumowicz
Auto: 1992 Eclipse Gs
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2008, 16:58 Eclipse 1992 2.0 n/a nie zapala po nocy!!!
|
|
|
Problem pojawił się po zmianie pogody. Już raz rano po nocy nie chciał mi zapalić, okazało sie że to bezpiecznik 30A ten na pluseowej klemie. Wszystko było ok, normalnie szybciutko zapalał wczoraj. Teraz schodze po nocy przekrecam i kreci prawie zaskakuje już jak dodaje gazu, ale nie chce zapalić. Paliwo dochodzi świece nowe ngk kable ok. Wziałem i podpiąłem aku kablami do samochodu kumpla (myślałem, że to może wina aku. bo padał czasami po tygodniu nieodpalania samochodu) Ale nie, krece,krece, prawie chce zaskoczyc ale znowu tylko rozrusznik kreci. Po koło 10 razach próby zaskoczył (musiałem naciskać do oporu gaz). Zaskoczył i wszystko jest ok nie ma żadnego check engine równo pracuje, równo przyspiesza wszystko git... Przekręcam kluczyk na gorącym silniku pali na dotyk... Ale jutro rano mnie to ponownie czeka, co mam zrobić pomóżcie (przecież codziennie nie bede w środku nocy odpalał i rozgrzewał samochodu). |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
timonek21
Nowy Forumowicz
Auto: 1992 Eclipse Gs
|
Wysłany: 20-09-2008, 20:16
|
|
|
Wtedy chyba objawem byłoby falowanie obrotów, a mi trzyma równiutko obroty. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-09-2008, 22:14
|
|
|
90% wskazan na czujnik temp. silnika
10% na komputer i kondensatory w nim |
|
|
|
 |
|