|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kupiłem galanta '97 gls kombi, piękny ale fachowca szukam |
Autor |
Wiadomość |
mowsinski
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2009, 22:55 kupiłem galanta '97 gls kombi, piękny ale fachowca szukam
|
|
|
Coś stuka z przodu. W 3 miejscach sprawdzali i zawieszenie niby super, ale coć stuka. Poza tym w ogole szukam fachowca w okolicy, który zna sie na rzeczy i nie jest "pijawką".
Poza tym szuka spręzyn do zawieszenia tylnego a jak pewnie wiecie z tym jest problem. Może coś polecicie?
Do tego chcialbym, aby kgtos sprawdził, czy poduszki mamy "wystrzelone" czy rzeczywiscie tylko wyłączone, bo jeździła kobieta z dzieckiem.
I nie dziła mi klakson i zegarek. Może to tylko jakis bezpiecznik?
Tak naprawdę jestem "zielony" w temacie Mitsubishi, ale powoli, powoli pozneję temat.
Wszelkie uprzejmy porady (a nie moądzrzenie się) mile widziale.
Pozdrawiam tych, którzy naprawde chcą pomóc |
_________________ Ciągle szukam dobrego fachowca od Galantów w okolicy i sprężyn do zawieszenia tylnego.
Zadzwoń proszę jak możesz pomóc: kom. 693 538 235 |
|
|
|
 |
rus_one
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
|
Wysłany: 06-06-2009, 07:36
|
|
|
Witam!
Może powiesz skąd jesteś? Przy okazji zapraszam na spot, temat niżej.
A co do stuków, jeśli zawieszenie jest ok wg mechaników, to prawie na bank końcówki stabilizatora. Proponuję wymienić w ciemno, koszt to jakieś 50 zl za sztukę. O sprężyny zapytaj PiterV8 może ma.
edit
Nudzi mi się to poszukałem. Ja mam colta z prostym zawieszeniem i u mnie to stabilizator stukał, ale wyczytalem że w galu prędzej to wachacz będzie. Cały temat tu -> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36839 |

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
|
Wysłany: 06-06-2009, 11:19
|
|
|
rus_one napisał/a: | Może powiesz skąd jesteś? | to by zdecydowanie pomogło w odpowiedzi na inne pytania mowsinski
Co do stuków to ja bym zaczął od gum na stabilizatorze na 80% wydaje mi sie że to będzie to
co do poduszek to podpiąć sie trzeba pod kompa
co do zegarka i klaksonu .....hmmmmm... mozesz sprawdzieć bezpieczniki na początek |
|
|
|
 |
mowsinski
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant Kombi
|
Wysłany: 25-06-2009, 23:14
|
|
|
rus_one,
Kiedy i gdzie najbliższy spot? |
_________________ Ciągle szukam dobrego fachowca od Galantów w okolicy i sprężyn do zawieszenia tylnego.
Zadzwoń proszę jak możesz pomóc: kom. 693 538 235 |
|
|
|
 |
rus_one
Mitsumaniak

Auto: Colt(sold) MSR 1,8 94r sold
|
Wysłany: 26-06-2009, 11:16
|
|
|
jeśli jeszcze nie znalazłeś to tu -> http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38732
Jakbyś się wybierał to pogazaj z zuku3210 i ROOB. Oni też z ZG są, to nie będziesz sam leciał. |

Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
misia27
Mitsumaniak KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
|
Wysłany: 26-06-2009, 11:17
|
|
|
o spotach jest w oddzielnym temacie, na razie jest ankieta czy miejsce na spot pasuje wiec zapraszam do tego tematu i prosze tutaj OT nie robic |
_________________ Monia
...
I used to have an open mind but my brains kept falling out.
17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
|
|
|
 |
zuku3210
Mitsumaniak

Auto: BMW E36 328i Coupe M-Pakiet
|
Wysłany: 29-06-2009, 18:23
|
|
|
mowsinski, z tymi wahaczami chyba sie pospieszyles, ja tez myślalem ze one jak walił tył tak, że myślałem że sie auto rozleci, co sie okazało to mały łacznik stabilizatora był, teraz tłucze sie troche przód i wlasnie zobaczyłem ze guma stabilizatora wiec niedługo bede robił.dobrze ze napisales skad jestes Ja temat miśka szybko wałkuje nadrabiając wiedze i połykając posty i zlokalizowałem już każdy szmer odbierz maila to poradzimy coś w Zielonej z twoim autkiem, wybebeszymy zegarek i lukniemy w klakson |
_________________ "ej ty nie bądź menciu taki hop do przodu,
to nie jest gra jak w GTA czy SEGA Mega Drive,
do napisu "game over" wystarczy z nieba strzał,
tylko zostawisz po sobie DNA i wszystko ziom
pole, plan, kilka map za maryjną furtką..."
 |
|
|
|
 |
|
|