Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
09-11-2009, 16:54
Galanty z Czapli.OSZUŚCI!
Autor Wiadomość
butros 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam Galanta
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-11-2009, 09:16   Galanty z Czapli.OSZUŚCI!

witam wszystkich użytkowników.Jestem tutaj nowy,szukam Galanta gdyż zakochałem się w tym autku,ma coś w sobie...ale nie o tym w tym temacie chciałem napisac,więc przejde do meritum.
Znalazłem ogłoszenie na allegro Mitsubishi Galant 2.0 benz,98rok sport edition,po obejzeniu fotek samochód mi się bardzo spodobał,na fotkach wygladał bardzo atrakcyjnie.Zadzwoniłem do gościa z podstawowymi pytaniami odnośnie auta,usłyszałem ,że samochód jest lalka,nie ma sie do czego przyczepić,wszytsko cyka itd itp...pytając o cene czy jest do negocjacji usłyszałem że nie ma z czego spószczać ,że pierwszy klient jaki przyjedzie po takie auto zabierze je z zamknietymi oczami zaznaczyłem ,że będe chciał pojechać na stację diagnostyczną w celu sprawdzenia auta-usłyszałem że nie ma najmniejszego problemu.Więc zaufałem typowi,uznałem że jest wiarygodny.Dzisiaj wybrałem się po wymarzonego Galanta,miałem do Czapli jakies 360km...;)z dumą w piersi ruszyłem w trase.Po przyjezdzie na miejsce moim oczom ukazał się ''piękny,super zadbany,Misiek'',nie chciało mi się nawet wysiadac z samochodu,sparaliżowało mnie ze złości,dosłownie bałem się spotkania z ''super wiarygodnym'' sprzedawcą...w oczy rzucił sie odrazy inny odcień lakieru przedniej maski(samochód nawet nie dotknięty- tak twierdził przez telefon,zapewniał),felgi zmienił przed sprzedażą,te z fotek służyły tylko do zrobienia kogos w balona...na tylnej klapie wgniecenie(teraz juz wiem dlaczego nie pokazał fotki tyłu),na nadkolach delikatne ogniska rdzy(o tym powiedział,zaznaczam delikatne) heh:) pod spodem DZIURY!!!! smoła w rurze wydechowej,do tej pory nie moge odmyć palca :)opony jak gumowiec,bez bierznika zupełnie,w przednim kole powietrza juz prawie nie było,biedactwo zapewne nie przewidział ,że felga jest az tak mocno trafiona że tak szybko zejdzie... na pytanie- dlaczego pan zmienił felgi-usłyszałem ''nie bede z panem dyskutował...'' kolega stwierzdił ,że auto było udeżone z przodu,widac nawet w pochmurny dzien inny odcien lakieru na masce,pytam dlaczego o tym nie powiedział-usłyszałem ''nie wiedziałem że przyjadą fachowcy'' w tym momencie otworzył mi sie scyzoryk w kieszeni... mówie do gościa - stary skoro twierdzisz ze auto nie było walone to jedziemy na stacje diagnostyczną i fachowcy to ocenią - usłyszałem dosłownie!!!'' ale czyim autem,chyba pana,to jest mój samochód i ja nigdzie nie bede jezdził'' myślałem ,że nie wytrzymam w tym momencie,koleś przekroczył wszelkie granice...poprostu szczescie dla niego że był u siebie na podwórku bo chyba w innym miejscu skonczyło by się to inaczej...nawet nie odpaliłem tego samochodu,poprostu spakowałem sie i chciałem jak najszybciej z tamtąd wyjechac.
OSZUST PRZEGIAŁ PAŁKE NA CAŁEJ LINI!!!MOŻE DLATEGO ŻE POWIEDZIAŁEM MU ZE AUTO NAPRAWDE MI SIE PODOBA,PEWNIE STWIERDZIŁ ZE PRZYJEDZIE JAKIS NAPALONY MAŁOLAT I POŁKNIE BEZ ZADNEGO GADANIA.PRZEJECHAŁEM SIE I TO BARDZO,KILKA STÓWEK NA PODRÓŻ,NERWY ITD
ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEGO TYPA,JEST ZWYKŁYM OSZUSTEM!!!!!!!!!!
WSZYSTKIE SŁOWA KTÓRE TU NAPISAŁEM SĄ PRAWDZIWE,SĄ W STANIE JE POTWIERDZIĆ JESZCZE 3 OSOBY KTÓRE ZE MNĄ BYŁY!!
PS PO POWROCIE DO DOMU ODRAZU WSZEDŁEM NA ALLEGRO BY O KOLESIU NAPISAC JAKĄŚ ADEKWATNĄ OPINIE,TAKĄ NA JAKĄ ZASŁUGUJE I KU ZDZIWIENIU GALANTA JUZ NIE MA,ZAPEWNE KTOŚ GO KUPIŁ LUB WYCOFAŁ OGŁOSZENIE GDYŻ POINFORMOWAŁEM GO O TYM ZE DOSTANIE NAPEWNO ODPOWIEDNIĄ OPINIE.

OSZUST OSZUST OSZUST!!!!!!! KOLEDZY PRZED WYPRAWĄ W TO MIEJSCE RADZE ZASTANOWIĆ SIE NAPRAWDE KILKA RAZY,NIECH PRZYSYŁA FOTKI Z KAZDYM NAJMNIEJSZYM SZCZEGÓŁEM.
POZDRAWIAM I JAK NAJMNIEJ DO CZYNIENIA Z TAKIMI PRZEKRĘTAMI!
OD JUTRA ZACZYNAM SZUKAĆ INNEGO GALANTA,DZIS JUZ NIE MAM SIŁY,ZA DUŻO WRAŻEŃ.

widze ,że już był temat załozony na forum ale został zamkniety http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40395tutaj
postanowiłem go odswiezyć żeby inni nie dali się zrobic tak łatwo jak ja
Zapomniałem dopisac jeszcze ,że adres też sie zmienił w czasie drogi do nich,po wejści na posesje zobaczyłem kilka Galantów,jeden już zdekompletowany(zapewne słuzy na przekładki) jeden stał w garażu teraz widze jest na otomoto wystawiony.
Gdy poprosiłem o pokazanie innych aut koleś powiedział że jest to inny przedział cenowy(tylko skąd mógł wiedzieć ile ja zabrałem ze soba pieniedzy??) naprawde dziwny typ.
NIE JESTEM HANDLARZEM I NIE ROBIE NIKOMU ZŁEJ OPINII BEZ POWODU!
POZDRAWIAM I JESZCZE RAZ PRZESTRZEGAM!!
mam fotki tego Miska jak by ktos chciał moge przesłać.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 04-11-2009, 09:31   

butros, o którego Galanta chodzi,bo mieli ostatnio parę sztuk???
Teraz już wiem,dzięki :)

Jak możesz to umieść zdjęcia w temacie Chce kupić Galanta,jest już otwarty.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 04-11-2009, 09:59   

butros, poprosimy o zdjęcia z tymi mankamentami.

j13mk 
Mitsumaniak

Auto: był Galant 2.4 GDI
Wysłany: 04-11-2009, 14:46   

Mod dubel :arrow: tutaj
Co do tematu nt. sprzedawcy z Czapli - jest to któryś z kolei np.
1,2,3 i ten ostatni chyba najodpowiedniejszy do kontynuowania...
butros - być może chłopaczkom skończyło się źródło i zaczęli kombinować, znaczy składać z 2 - 1go... Ja swoją opinię nt. nich mam i jej nie zmienię, chociaż na Gala trafiłem jeszcze w miarę możliwości zadbanego.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 04-11-2009, 16:53   

Proszę o przesuniecie tego tematu do działu Chcę kupić Galanta

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 04-11-2009, 19:00   

Dla mnie spalone miejsce. Nie kupiłbym od nich nawet pietruszki... Dzięki kolego za info, mam nadzieję, że nikt z naszych nie da im już zarobić, choćby nie wiem jaką okazję mieli.
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2009, 19:10   

A ja bym sceptycznie podchodził do tych rewelacji, bo prowokacji na temat panów z Czapli było już mnóstwo. Poproszę o zdjęcia tych mankamentów z dowodem że to zdjęcia tego gala, bo szczerze mówiąc już mam dość tego typu zagrywek. Ostatnio Nadir najechał na nich, bo Czaple sprzątnęły mu auto sprzed nosa. To są zagrywki poniżej pasa. Żeby nie było, nikogo nie bronię, ale jak chcecie kogoś oczerniać, to prosiłbym o dowody.

Zdjęcia poproszę na mail. focus30(małpa)wp.pl

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-11-2009, 19:15   

Owczar ja traktuję takie sprawy bezkompromisowo - nawet jeśli sprzedali bez problemów 100 aut, a jednego kolegę oszukali, to dla mnie nie ma o czym mówić. Jeżeli oszukali butrosa to dla mnie to wystarczy, po co Ci zdjęcia - wystarczy, że przez telefon opowiadali bajki, narazili chłopa na koszty i jeszcze dali popis megachamówy na miejscu... Mało? :roll:
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2009, 19:29   

macia, a kto to butros? Nie znam człowieka, nie wiem kim jest nawet. Zarejestrował się wczoraj i pisze o chłopakach z czapli. Siedzę w tym dziale troszkę i wiem co tu się wyprawia. Szkoda że każdy kto kupił jest mniej lub bardziej zadowolony i poleca, a nie zadowoleni są Ci co niby nie kupili i tak zostali oszukani :|

Gdyby napisał to jakiś Mitsumaniak to rzeczywiście chłopaki są spaleni, ale jest sporo kretów, którzy robią im na złość.

Popatrz sam, człowiek na forum niby nie zaglądał, wie że cieszą się jako handlarze popularnością. Rejestruje się na forum tylko po to żeby napisać w 3 działach 3 takie same posty i zrobić im antyreklamę.

Zobaczę zdjęcia to uwierzę, ale według mnie to kolejna prowokacja, a o Czaplach czytałem pozytywne opinie, chłopaki sprowadzili sporo aut i np opinia Rafal_Szczecin jest dla mnie 100 razy bardziej wiarygodna niż butrosa.

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-11-2009, 19:59   

BigTomala, troszkę przejaskrawiłeś to, co ja chciałem powiedzieć :wink: Już czytałem na forum wcześniej o jakichś matactwach z ich strony. To raz. Dwa - chodziło mi o to, że choćby jeden nabity w bambuko kupujący (jakie to ma znaczenie, czy jest zarejestrowany 4 lata, czy 4 dni - nie o to tu chodzi) sprawia, że sprzedawca przestaje być wiarygodny, nawet pomimo wielu pozytywnych opinii innych nabywców. Tylko tyle.
Jeszcze jedno - post napisany po to, by każdy wyciągnął wnioski. Nie musisz zgadzać się z moimi. Ja Twoje wnioski uszanuję, bo nic mi do tego :lol:
W każdym razie od nich bym niczego nie kupił i basta.
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2009, 20:02   

A teraz chłopaki z Czapli się zalogują i obsmarują innych handlarzy, a wtedy już od żadnych nikt nie kupi auta :twisted: ja zaczekam na dowody.

Pexu 
Mitsumaniak

Auto: Colt 1.3 | 1997
Wysłany: 04-11-2009, 20:05   

Szczerze, to czytając post kolegi butros, rzuciło mi się w oczy stwierdzenie:
butros napisał/a:
WSZYSTKIE SŁOWA KTÓRE TU NAPISAŁEM SĄ PRAWDZIWE,SĄ W STANIE JE POTWIERDZIĆ JESZCZE 3 OSOBY KTÓRE ZE MNĄ BYŁY!!

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2009, 20:08   

Pexu, to tak jakby ktoś coś mówił i z góry zaznaczał, że nie kłamie :lol:

mlody321
[Usunięty]

Wysłany: 04-11-2009, 20:10   

a ja tak z innej beczki niedawno moj koleszka rozbil gala o ktorego dbal i napewno jest ok i pewnie niedawno do nich trafi i jest ok a wy juz z gory zakladacie ze to oszusci....

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-11-2009, 20:13   

Panowie - STOP.

Czekamy na zdjęcia autora tematu i bez nich dam pasek każdemu kto będzie tu robił głupie przepychanki.

Pozdrawiam
ADMINISTRATOR FORUM :evil:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi