[3.2 DID] Poblem ze swieca żarową Arab |
Autor |
Wiadomość |
krystian
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-12-2009, 09:25 [3.2 DID] Poblem ze swieca żarową Arab
|
|
|
Witam rano przy tych mrozach mam takie objawy ,ładnie odpala z rana i po przejechaniu 2 kilometrów zapala/miga świeca żarowa i auto traci moc obroty spadaja do 1tyś RPM i poprostu stoi i zero rekacji na gaz.
Jest to wersja arabska ,ale z tego co już czytałem nie ma rożnicy miedzy europejska wersja a Arabska jesli chodzi o silnik,moze w oprogramowaniu komputera??
Dziękuje za pomoc |
|
|
|
 |
SkoQ
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 19-12-2009, 15:02
|
|
|
Witam. Mam ten sam problem, również z Arabem. Zapala się spirala i po chwili auto staje w miejscu (skrzynia automat). Trzeba wyłączyć, odczekać i działa dalej na minutę Byłem w serwisie - ale jak zwykle powiedzieli że nie wiedzą co z tym zrobić. Poprzednim razem byłem dźwiękiem speed controlera który włącza się powyżej 120 km0/h i również powiedzieli - NIE WIEMY CO Z TYM ZROBIĆ !! Proszę o pomoc bo na serwis liczyć nie można !!
ps. nie wie ktoś może jak wyłączyć ten dźwięk alarmu powyżej 120 km/h ?? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
SkoQ
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-12-2009, 17:54
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź do pytania nr 2. Pozostaje pytanie główne |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
MP
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero V90 200KM
|
Wysłany: 20-12-2009, 00:09
|
|
|
znajomy miał podobne objawy w outlanderze. I to nie koniecznie przy mrozach. Doszedł do wniosku,że jak za szybko katował zimny silnik to występowały dokładnie takie objawy o jakich piszecie. Musiał stawać wyłączać , resetować. Metodą prób i błedów doszedł do wniosku,że jak do momentu dobrego rozgrzania silnika nie przekracza 2000 obrotów to problem znikł. Jakby jakieś zabezpieczenie. Może warto spróbować. Ja w moim Pajero nie zauważulem takich objawów, ale do dziś garażował. Zobaczymy jutro. Dziś postoi na mrozie. |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 20-12-2009, 11:04
|
|
|
jak zaświeca się kontrolka to na pewno sterownik rejestruje jakąś usterkę.Wystarczy podłączyć tester i coś będzie wiadomo. |
|
|
|
 |
SkoQ
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-12-2009, 11:30
|
|
|
Za oknem -15 st C więc rozpoczynam próby z dogrzewaniem silnika przed jazdą Może pomoże |
|
|
|
 |
krystian
Nowy Forumowicz
Auto: pajero
|
Wysłany: 20-12-2009, 13:01
|
|
|
Już naprawione
Fuel filter freeze
Wymieniony filtr paliwa i lata,odrazu zalałem lepsza rope i wlałem uszlachetniacz i radze wam to samo w te mrozy.
Wczasie czekania na auto około 2 godzin bo odrazu zrobiłem przegląd było az 6 przypadkow takich samych jak mój w tym 5 aut zalanych w stacji paliw TESCO |
|
|
|
 |
Siwy2934
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 DID Dubai
|
Wysłany: 01-03-2018, 17:05
|
|
|
Witam. U mnie był ostatnio podobny problem. Auto odpalało ładnie ale po przejechaniu kilkuset metrów zaczynała mrugać kontrolka świec żarowych i następował brak reakcji na pedał "gazu". Gdy auto było już rozgrzane problemu nie było. Pomogła wymiana filtra paliwa. Pozdrawiam aha autko to PIV 3.2did również arab. |
|
|
|
 |
|