|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] Śruby koła zamachowego |
Autor |
Wiadomość |
protocosmos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2016, 15:41 [E54A 2.0 V6] Śruby koła zamachowego
|
|
|
Witam! Jestem nowy na forum. Do tej pory szczęśliwie zrobiłem swoim Galantem 2.0 V6 w automacie 75tys bez żadnej usterki. Niestety kilka dni temu oderwały mi się śruby od koła zamachowego. Dziwne że jest ono mocowane na tylko trzech i do tego raczej dość niepozornych śrubkach. Udało mi się zdobyć 3 nowe śruby, ale teraz nie wiem z jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny. Jeśli ktoś ma taką wiedzę, będę wdzięczny za pomoc.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem takiego tematu.
pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
 |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 24-05-2016, 16:42
|
|
|
protocosmos napisał/a: | jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny. |
Koło zamachowe 93-103 Nm z zabezpieczeniem śruby ,klej normalny do gwintów czerwony jest mocniejszy niebieski słabszy |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-05-2016, 21:12
|
|
|
milo napisał/a: | protocosmos napisał/a: | jaką siłą powinny one być dokręcone i czy klej do mocowania ich musi być jakiś specjalny. |
Koło zamachowe 93-103 Nm z zabezpieczeniem śruby ,klej normalny do gwintów czerwony jest mocniejszy niebieski słabszy |
Wydaje mi się że autorowi rozchodziło sie o montaż sprzegla hydrokinetycznego do tarczy, tamte śrubki napewno by sie zerwały przy tym momencie
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
protocosmos
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant VII 2.0
|
Wysłany: 25-05-2016, 11:37
|
|
|
Nie wiem jak mam Wam dziękować Mega mega wielkie dzięki. Schemat uratował mi życie bo od kilku dni szukałem. A klej w takim razie czerwony dam.
Ogólnie dziwna usterka, samochód w czasie jazdy nagle zarzęził i zgasł. Okazało się, że śruby wypadły, uszkodził się przez to też rozrusznik. Mam nadzieję, że nic więcej, ale to wyjdzie już po złożeniu, bo na razie nic więcej nie widać. Dziwi mnie, że całość tam trzyma się na tylko 3 śrubeczkach.
Jeszcze raz wielkie dzięki |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-05-2016, 19:18
|
|
|
protocosmos napisał/a: | Dziwi mnie, że całość tam trzyma się na tylko 3 śrubeczkach | Ktoś musiał tam kiedyś grzebać i nie dokręcił śrub z odpowiednim momentem. Normalnie nie mają prawa się odkręcić. |
|
|
|
 |
|
|