Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
30-04-2007, 02:59
Nie odpala - colt 1.5 GLXi '89
Autor Wiadomość
Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 16:45   

Sprawa wyglada nastepujaco: iskierka jest, pompka trybi.

Wnioskuje z tego co piszecie ze musze zakupic 4 kondensatorki i pobawic sie w lutowanie, ale czy to na 100% pomoze?

Tak na marginesie bo jak juz pisalem jestem totalnym laikiem (jak na razie), czy suchy bagnet mogl sie przyczynic do tego ze nie moge odpalic auta?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-10-2006, 17:50   

Jasiu napisał/a:
iskierka jest, pompka trybi.
To znaczy że przyczyną Twoich obecnych problemów nie powinno być ECU tylko cewka.

Co do ECU - przelutowac jak najszybciej.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Wysłany: 06-10-2006, 18:11   

a brak oleju uzupelnij

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 06-10-2006, 18:23   

Jasiu napisał/a:
Tak na marginesie bo jak juz pisalem jestem totalnym laikiem (jak na razie), czy suchy bagnet mogl sie przyczynic do tego ze nie moge odpalic auta?

Zapalała Ci się w czasie jazdy czerwona kontrolka na desce rozdzielczej?
Jeżeli nie to dobrze jeżeli tak to :roll: na kontrolki - zwłaszcza te czerwone trzeba uważać.... Uzupełnij jak najszybciej stan oleju.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 06-10-2006, 18:43   

Hubeeert napisał/a:
przyczyną Twoich obecnych problemów nie powinno być ECU tylko cewka.

A czemu cewka?

Jak kręcisz rozrusznikiem to niech druga osoba popatrzy po ciemku czy na kablach WN nie ma przebicia.
Kolejna sprawa to czujnik temperatury - chociaż przy padniętym powinien parchać chociaż trochę - bo mrozu nie ma.
Iskra jest pożądna czy coś tam ledwo?

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 20:47   

Poglaskalem, przytulilem, powiedzialem pare cieplych slow i ..... odpalil. Plyny uzupelnione. Co to iskry to "konia by powalila". ECU zrobie w przyszlym tygodniu.

"na kablach WN" - mozesz troche bardziej rozjasnic??

Czy powodem moich problemow nie moglo byc czasem "brudne" paliwo??

PS. Krzyzak jezeli chcesz miejsce na swoja strone na serverze (Mb pod dostatkiem) to odezwij sie do mnie na gg 3536668. Proponuje tylko i wylacznie miejsce na strone (bez domeny)

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 20:52   

Jasiu napisał/a:
"na kablach WN" - mozesz troche bardziej rozjasnic??

zrob tak jak pisal wojmi w innym temacie

ciemna noc
bierzesz spryskiwacz do kwiatow
woda do pelna
odpalasz
i pryskasz
i patrzysz - jak dyskoteka - kable do wymiany

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-10-2006, 21:50   

josie napisał/a:
Jak kręcisz rozrusznikiem to niech druga osoba popatrzy po ciemku czy na kablach WN nie ma przebicia

Podłączę się tu. Sam nie wiem co myśleć o tym "świeceniu" kabli. Mam nową kopułkę i palec (Beru-Germany), nowe świece (NGK Japan) i już drugi komplet kabli WN w ciągu kilku miesięcy. Obydwa komplety świecą aż strach. Pierwszy był Champion, a teraz założony jest komplet z JC. Czasami, choć rzadko zdarza się, że "wypadnie" mi zapłon po odpaleniu zimnego silnika. Tak na odcinku pierwszych 2 km max. Później nie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale zaczyna mnie to irytować.

P.S. Kable nie "kopią". Tylko "świecą". Sprawdzałem.

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2006, 23:08   

Jasiu napisał/a:
To żart czy mówisz serio,jak długo jeździłeś to powodzenia życzę. A jak iskra jest dobra to nie cewka. ustaw zapłon, a jak to nie pomoże to rozrząd się przestawił.

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 09:33   

kostuch napisał/a:
To żart czy mówisz serio,jak długo jeździłeś to powodzenia życzę.

Plyny sprawdzam raz w miesiacu, czyli nie moglem dlugo jezdzic z suchym bagnecikiem. Ktos sie orientuje ile zaplace za samo przylutowanie 4 kondensatorow do ECU (sam wszystko powyciagam i zamontuje. Chodzi o sam lut)? I jeszcze jedno pytanie natury technicznej. Czym moze byc spowodowane "skakanie po obrotach" na "luzie"??

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 07-10-2006, 10:59   

Jasiu napisał/a:
Ktos sie orientuje ile zaplace za samo przylutowanie 4 kondensatorow do ECU

Myślę że max 20zł

Jasiu napisał/a:
Czym moze byc spowodowane "skakanie po obrotach" na "luzie"??

Brudną i niewyregulowaną przepustnicą --> strona Krzyzaka

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 11:20   

josie napisał/a:

Jasiu napisał/a:
Czym moze byc spowodowane "skakanie po obrotach" na "luzie"??

Brudną i niewyregulowaną przepustnicą --> strona Krzyzaka

i jeszcze z milionem innych rzeczy...
slabymi odczytami z lambdy, dziadowymi kablami WN, syfkiem na palcu itd itp

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 11:31   

Mysle ze najpierw posprawdzam wszystkie czujniki, zaopiekuje sie ECU, a pozniej zobacze co da sie zrobic z lambda. Jak dalej cos nie bedzie mi pasowalo to napisze tutaj co to jest i dlaczego mnie denerwuje, a jak na razie wielkie dzieki za wskazowki

kostuch
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 23:34   

Te skoki obrotów mogą, ale nie muszą potwirdzać teorii o przestawionym zapłonie, lub rozrządzie. Ale jest wiele przyczyn. Zastanawia mnie tylko to poco chcesz przelutowywać kondensatory, jeżeli z tego co opisujesz to one są ok.

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 15:15   

kostuch napisał/a:
Zastanawia mnie tylko to poco chcesz przelutowywać kondensatory, jeżeli z tego co opisujesz to one są ok.

Bo z tego co tutaj wyczytalem i nie tylko tutaj to te kondensatorki traca swoje wartosci po 7-8 latach a moj Colt jest '89 wiec zdaloby sie przelutowac ukladzik (wole to zrobic puki mam fundusze bo student lubi popic a na to pieniazki szybko sie rozchodza :P )

Odpowiedz do tematu